Akik utálják a szilveszteri tüzijátékozást, petárdázást, miért? Mi vele a gond?
Értem itt ezalatt, hogy valami rossz élmény miatt, a háziállatok miatt, vagy elvből utáltok mindenkit aki használja? És miért?
És mit szeretnétek? Teljes betiltást, vagy mondjuk, hogy csak magánterületen lehessen használni?
Olyanon marjátok egymást, amin teljesen felesleges, ez egy olyan téma, amiben sosem lesz igazság emberkék. :D
Lassan jön a szilveszter, meg az előtti időszak, mindenki tegye oda magát valami komoly cuccossal.
"De nyilván joguk van hozzá, mert itt mindenkinek minden szarra joga van."
Az ilyen megjegyzéseket amúgy úgy imádom. Nyílván neked mindenhez jogod van, mert ha nem tehetsz meg velemit amit akarsz akkor biztos fel vagy háborodva.
Szinte minden országban lehet, nálunk így is agyon van korlátozva, de még így sem jó. Neem.
Szerintem ami emiatt háborog, az csak gondoljon bele, hogy az év 364 napján nyugalma van. Aztán van az az 1, amikor meg nekünk van meg a szórakozás. De nyípván az a "minden szar"-hoz tartozik csak az nem amit te csinálsz ugye?
Azt, hogy " pénzkidobás" azt már egyszer írtam is. Aki nem szereti, annak az, de aki igen, annak nem. Pont olyan mint egy dohányosnak egy doboz cigi. Szerinte nem pénzkidobás, aki nem dohányos aszerint igen.
Sajnos NINCS nyugalom az év 364 napján, mert az őrület már jó néhány nappal előbb elkezdődik.
A 12 éves lányom mellé tavaly odadobtak fényes nappal az utcán egy petárdát, úgy megijedt, hogy utána csak a bátyjai vagy az apja kíséretében mert a házból kilépni... de ezt is engedélyezni kell, ugye? Ehhez is joga van a durrogtatóknak?
Esetleg még jó kompromisszum lehetne, ha úgy lenne a törvény, hogy mindenki csak saját magánterületén durrogtathatna.
Utcán tényleg nagyon veszélyes, és nem csak akkor, ha aki dobja részeg, hanem akkor is ha egy ismeretlen részeg épp odadülöngél ahova dobtad.
"A 12 éves lányom mellé tavaly odadobtak fényes nappal az utcán egy petárdát, úgy megijedt, hogy utána csak a bátyjai vagy az apja kíséretében mert a házból kilépni... de ezt is engedélyezni kell, ugye? Ehhez is joga van a durrogtatóknak?"
Nem, nyílván nincs joga hozzá. Az ilyet szájba kell vágni. De nem is ezzel van a bajom, mert tudom, hogy vannak idióták, akik dobálják amerre látnak. Tudom, hogy van olyan akinek ha petárda kerül a kezébe kb közveszélyes kategória.
A probléma azzal van, hogy általánosítassz TE IS meg még jó sokan rajtad kívül. Az a baj, hogy minden petárdázót úgy állítottok be (tisztelet a kivételnek) mint a közveszélyes barmok.
Én pl soha nem dobtam senki elé, közelébe, kocsi alá, sehova. Sőt, mondok jobbat, más kertjébe sem dobtam át soha, és csak magánterületen használom.
És azzal van a bajom, hogy pár nagyon okosnak, miután ezt elmondom, az sokott következni, hogy akkor is zavarom az emberek nyugalmát.
És de...én csak szilveszterkor szoktam. Azaz a szomszédságnak az év 364 napján nyugta van. És azért szoktam csak szilveszterkor,mert akkor vannak felkészülve rá a gazdik, meg minden ember. Aki meg nincs, az csak magát hibáztathatja. Aki nem tud megtenni annyit a kutyáért, hogy beviszi, vagy ha nagyon nagyon fél a kutya (mint itt valaki írta is, hogy ő úgy szokta) ad neki egy nyugtatót, az rövid tömör véleményem szerint, ne háborogjon, hanem süllyedjen el, hogy hogy nevezi magát így jó gazdinak.
És bocsássa meg nekem a világ, hogy ezen az egy napon jól merem érezni magam.
Szerintem ez így Fair játék, nem az amikor a másik elég dobják, de az sem az amikor valaki minden patárdázót idiótának állít be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!