Akik utálják a szilveszteri tüzijátékozást, petárdázást, miért? Mi vele a gond?
Értem itt ezalatt, hogy valami rossz élmény miatt, a háziállatok miatt, vagy elvből utáltok mindenkit aki használja? És miért?
És mit szeretnétek? Teljes betiltást, vagy mondjuk, hogy csak magánterületen lehessen használni?
Más ugye az, ha augusztus 20-án kontrollált módon lőnek fel tüzijátékot erre kijelölt emberek, mint az, hogy szilveszterkor sok részeg összevissza szerencsétlenkedik velük. ? ? ?
Jaj de birom az ilyen barom válaszokat de a kérdés iró fejében az már meg sem fordul hogyha eldöl a duna közepén egy pár 150 es bomba csöve mert ugye mindig lehetnek balesetek . Akkor viszintes irányban simán eléri a partot és minimum 50-60 embert veszélyeztetve, rádásul még tovább is fog égni a bomba késleltetője és sokkal meszebre is fog menni mint hogyha függőlegesen menne fel .De sok okos ember ezt nem gondolja végig hányszor volt tragédia akár usában vagy németeknél hogy egy pár 150 es bomba becsapodott nézők közé megölve négy embert és megsebesitve minimum 30 - at .De ugye ha szakemberek csinálják akkor nem lehet baleset ? A ló francokat ugyanugy lehet baleset és sokkal brutálisabbakat okoznak ilyen kaliberü bombák mintsem pár vacak mezei tüzijátékok Szilveszterkor .Ujpesti tüzijátékal mi is volt a helyzet ott is szakemberek csinálták azt pár perc mulva a 100 as bombák már bent voltak a közönség között, upsz eldölt pár cső esetleg hibás volt maga a bomba huuuu mik vannak pedig szakemberek csinálták ;) Az állatokat be kell zárni szilveszterkor minden országban ez megy érdekes mi voltunk szlovákiában tavaly utcán dobálták a petárdát kint voltak a kutyák le se tojták egyáltalán nem féltek nem hiába szlovák és más kutyák birják hozávannak szokva.Csak a magyar kutyákkal van mindig gond minden évben maga a szlovák kutyás ajánlotta nekünk a szlovák dunaparton kutyája sétáltatása közben hogy a nagy piros vastag petárdát vegyük az szól a legnagyobbat szerinte.Mikor lessz ilyen Magyarországon hogy kutyás fog petárdát ajánlani nekünk? Megmondom soha kint van kultura az eszköz iránt it nem mert nem is engedtük kialakulását akkor meg mit háborgunk? Mind össze két évet engedtünk 2005 ben betiltottuk két év nem elég kulturához szlovákoknál 80 as évek eleje óta van ,ott kultura is van mi meg 2003 -2004 ig aztán tiltottuk nevetséges baromság ráldásul sengen elött egy évvel megnövelve a fekete piacot . Pont azért használják a petárdát direkt mert illegális ha nem lenne az akkor nem használnák anyian mert az már nem buli nekik. Szlovákoknál sincs annyi mint régen tulzásba sem viszik a használatát minden évben szlovák iskolákban van külön egy óra oktatás biztonságos használatáról a lurkoknak .
#21: A sziget 1 hetes, ez meg csak pár óra. Ne hasonlítsd már össze. És ott nem petárdáznak.
Ilyen fotót találtam, de menj végig hajnalban. Biztos vidéki vagy.
" de a kérdés iró fejében az már meg sem fordul hogyha eldöl a duna közepén egy pár 150 es bomba csöve mert ugye mindig lehetnek balesetek "
Ahha, hát nem tudom, hogy ez most hogyan jött ide, de köszi az infót, tudtam eddig is :) Szakember is hibázhat, sőt hibázik is, meg a bomba is lehet hibá, hisz nagyrészt azt is Kínában gyártják, de ha nem ott gyártanák is van hibalehetőség.
De nem tudom, honnan jött ez..
Amúgy mindennel amit írtál, teljesen egyetértek.
Utolsó:
"A sziget 1 hetes, ez meg csak pár óra. Ne hasonlítsd már össze. És ott nem petárdáznak."
Az mindegy, hogy egy hetes, a szigeten csak meghatározott mennyiségű ember vehet részt, míg szilveszterkor mindenki bulizik, akinek kedve van. Nem patárdáznak (amúgy van tüzijáték), helyette szemetelnek.
De nekem erről annyi a véleményem, hogy rengeteg közmunkást fizetnek, szerintem el tudják takarítani a szemetet. Legalább csináljanak valamit, ha már a fizetést kapják, mert felénk leginkább a fa alatt ülnek, és beszélgetnek egész nap.
Egyébként köszi a válaszokat mindenkinek :) Jöhet még!
21: A sziget 1 hetes, ez meg csak pár óra. Ne hasonlítsd már össze. És ott nem petárdáznak ? Dehogy is nem naiv kis fruska ott tüzijáték is volt meg petárdáztak is mindig lehetett utána petárda maradványokat találni volt az is az ot lakoknak meg kábitószer én voltam kint másnap tudom mi volt ott ;) böhöm nagy fekete petárda csonkok voltak a normál zöld 10 szerese .
kit érdekel hány hetes nem az a lényeg hanem az hogy ott jóval több a szemét mint itt szilveszterkor meg is válaszoltad magadnak a kérdést gyakorlatilag Wörösmarty tér regel 10 re ragyogott a tisztatásgtól ;) Én meg pesti srác vagyok azt hiszed nem tudom hogy néz ki szilveszterkor ? Nem olyan vészes mint a sziget fesztivál után nem beszélve hogy már regel hatkór takaritanak mit zavar téged az az egy nap?
#26: Kb. 20 éve járok oda, szinte a kezdetektől.
Van ott minden, láttam és átéltem sok dolgot ott, de a petárdákat nem. Úgy vágnának ki a biztonságiak, hogy fél perc alatt a HÉV megállóban találod magad.
"hatkór takaritanak mit zavar téged az az egy nap?"
Mert ott lakom. Ezért. Még a tervezett buli helyszínt és nehéz megközelíteni, mert petárda veszély van, és át kell magam rágni a tömegen.
Csak egy kérdés: Ha a nématek meg lengyelek az ilyen cuccok után össze tudnak takarítani (jelzem, ez egy kereskedelmi forgalomban kapható petárdaszőnyeg), és mindezt vergődés, meg felhajtás nélkül teszik, akkor szerintem itt is össze lehet. Nekem ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!