Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Petárdázók! Mennyire figyeltek...

PyroMágus kérdése:

Petárdázók! Mennyire figyeltek az állatok, és az emberek nem zavarására még ha illegális is nálunk?

Figyelt kérdés

2015. márc. 29. 18:56
1 2 3 4
 31/33 anonim válasza:
Én nem félek a tűzijátéktól, sőt faterom is nagy tűzijátékos volt, amíg kicsi voltam. Nem lettem beszari, nem is nevelném a gyerekemet beszarinak, mint ahogy az is kiderült szerintem, hogy ilyenkor nálunk is benn van minden állat - meg körülbelül mindig, mert kutyaajtón közlekednek -, viszont szerintem akkor sem helyes, illetve nem illendő ilyen módon zavarni mások nyugalmát! És a kölykökkel kapcsolatban meg arra utaltam, hogy nekem is van ismerősöm, akinek a 4 éves gyereke annyira fél az összes ilyen hangos dologtól, hogy képes és összepisili magát félelmében. Továbbá a csecsemőnek nem fogod tudni elmagyarázni, hogy ez csak egy szilveszter, miközben az egész környék petárdázástól, meg újszülött sírástól zeng! Persze, ki lehet bírni, valahogy mind túléltük, de attól szerintem még totálisan öncélú, tapintatlan dolog! Ennyi! De nem fogjuk egymást meggyőzni, az biztos! :D
2015. ápr. 23. 16:13
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

#31! Háát ez igen jó meglátás, nem fogjuk megérteni egymást. De (amit az előző írásodból nem tudtam kivenni) a gondolkodásod a témával kapcsolatban teljesen korrekt. Ez a hozzáállás, hogy " ki lehet bírni, valahogy mind túléltük" ez szerintem pont a megfelelő gondolat. Nem vergődsz, hanem leírtad, hogy ki leget bírni. Ez lenne a legjobb hozzáállás. A petárdások részről, meg az, hogy csak szilveszterkor használják, és akkor sem mások alá dobálva.

Sajnos sokan nem így vannak vele.

Kezdjük a használókkal:

Leszarnak mindent (sokan) és kultúrálatlan módon, szilveszter előtt 2-3 héttel már "bhangolnak" nehogy a kutya nyugodtan legyen, majd utána szilveszter után ellövik a maradékot.

A kedves szomszédok, állatvédők (meg mittomén ki) részéről:

Nem hajlandók kompromisszumot kötni, szerintük mind hülyegyerek, és kikéri magának, hogy pl én használom, nem érdekli, hogy rendesen használom, akkor is hagyjam abba "mert hogy is képzelem". A gond ezzel az, hogy a szilveszter erről szól.

Megoldható lenne minden....méghozzá így:

- Nem korlátozni, hanem engedélyezni kellene minél több cuccot, hogy legyen választék

- Szabályozással, és annak RENDES betarttatásával védeni az emberek jogait (akinek nem tetszik nem tüzijátékozik..ennyi)

- Bűntetéseket kiszabni a szabályok nem betartása esetén

Így lehetne használni normálisan, és meglennének az emberek jogai is. Előbb utóbb kialakulna egy rendszer.

DE...itt ezt nem lehetne véghezvinni, mert ugyan (kemény bűntetésekkel)a hülyék kezéből ki lehetne venni a petárdát, viszont egyes állatvédőknek meg tudom én kinek úgy sem lenne jó, hanem továbbra is a teljes betiltást követelnék. Így ezt nem lehet....sosem felelne meg nekik. És ha ők nem képesek kompromisszumot kötni, akkor minek várják tőlünk? Pont ez az a gond, ami miatt nem lesz soha Magyarországon ilyen rendes szabályozás, ami képes segíteni egy használható rendszer kialakításához.

Szóval ez lenne itt a baj, hogy az emberek rugalmatlanok, és rossz a hozzáállásuk. Az itteni emberek soha nem nézik a másik érdekeit, csak a sajátjukat.

Persze mint írtam, ez nem rád vonatkozik, sőt....több ilyen gondolkodású ember kellene mint te.

2015. ápr. 23. 19:12
 33/33 vyrob ***** válasza:
100%
A petárdák is igen népszerüek főleg ugy hogy nem lehet beazonositani honnan durran szilveszterkor mert csak hanghatása van és cikázva dobálják .Még mindig a legolcsobb és szilveszter után nem ugy tünt mintha kivették a petárdát az emberek kezéből sőt egyre merészebbek az éveksorán mostmár nyugodtan használják a colour salutéket is és a nagyobb kaliberü petárdákat is . De a nagyobbak és mostmár a legtöbb petárda kanocos mostmár nem érvelhetnek azzal hogy gyujtás pillanatában felrobban most már van időd eldobni ! IDEJE LENNE ENGEDNI A PETÁRDÁT MERT RÉGI LEJÁRT VACAK ES 2004 PETÁRDÁKAT LEHETETT IDÉN IS KAPNI ami szerintem kicsit se biztonságos ! Plusz euban mindenhól lehet használni és igaza van abban Vamp katnek Hogy ki lehet birni :) .Egy csomó gyerek felsir? Mi sem tudtunk mit csinálni mikor a nagynénim unokája orákon keresztül sirt mert fölöttünk furtak ! Ez van Ki kell Birni nem lehet mindenki igényeit kielégiteni szilveszterkor én is szeretnék lövöldözni ilyen eszközökkel és nem érdekel hogy a gyerek sir vagy nem én is felriadtam annyi idősen FOG MÉG AZ A GYEREK IS TÜZIJÁTÉKOZNI igy vigasztalom magam :) De egynap egy évben bizony én is ragaszkodom hogy tüzijátékozhassak !
2015. ápr. 27. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!