Petárdázók! Mennyire figyeltek az állatok, és az emberek nem zavarására még ha illegális is nálunk?
#31! Háát ez igen jó meglátás, nem fogjuk megérteni egymást. De (amit az előző írásodból nem tudtam kivenni) a gondolkodásod a témával kapcsolatban teljesen korrekt. Ez a hozzáállás, hogy " ki lehet bírni, valahogy mind túléltük" ez szerintem pont a megfelelő gondolat. Nem vergődsz, hanem leírtad, hogy ki leget bírni. Ez lenne a legjobb hozzáállás. A petárdások részről, meg az, hogy csak szilveszterkor használják, és akkor sem mások alá dobálva.
Sajnos sokan nem így vannak vele.
Kezdjük a használókkal:
Leszarnak mindent (sokan) és kultúrálatlan módon, szilveszter előtt 2-3 héttel már "bhangolnak" nehogy a kutya nyugodtan legyen, majd utána szilveszter után ellövik a maradékot.
A kedves szomszédok, állatvédők (meg mittomén ki) részéről:
Nem hajlandók kompromisszumot kötni, szerintük mind hülyegyerek, és kikéri magának, hogy pl én használom, nem érdekli, hogy rendesen használom, akkor is hagyjam abba "mert hogy is képzelem". A gond ezzel az, hogy a szilveszter erről szól.
Megoldható lenne minden....méghozzá így:
- Nem korlátozni, hanem engedélyezni kellene minél több cuccot, hogy legyen választék
- Szabályozással, és annak RENDES betarttatásával védeni az emberek jogait (akinek nem tetszik nem tüzijátékozik..ennyi)
- Bűntetéseket kiszabni a szabályok nem betartása esetén
Így lehetne használni normálisan, és meglennének az emberek jogai is. Előbb utóbb kialakulna egy rendszer.
DE...itt ezt nem lehetne véghezvinni, mert ugyan (kemény bűntetésekkel)a hülyék kezéből ki lehetne venni a petárdát, viszont egyes állatvédőknek meg tudom én kinek úgy sem lenne jó, hanem továbbra is a teljes betiltást követelnék. Így ezt nem lehet....sosem felelne meg nekik. És ha ők nem képesek kompromisszumot kötni, akkor minek várják tőlünk? Pont ez az a gond, ami miatt nem lesz soha Magyarországon ilyen rendes szabályozás, ami képes segíteni egy használható rendszer kialakításához.
Szóval ez lenne itt a baj, hogy az emberek rugalmatlanok, és rossz a hozzáállásuk. Az itteni emberek soha nem nézik a másik érdekeit, csak a sajátjukat.
Persze mint írtam, ez nem rád vonatkozik, sőt....több ilyen gondolkodású ember kellene mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!