Miért tilos az olyan verekedés, amibe minden résztvevő beleegyezik?
Például az Ustawkára gondolok, itt egy orosz videó róla:
https://www.youtube.com/watch?v=4HtnV2M1pAc .
Neten van fent több magyar ilyen videó is. Mindenhol ki vannak takarva az arcok, mivel törvényt sértenek a résztvevők. De mégis mivel? Aki részt vesz egy ilyenben az önszántából vereti szét magát. Egy MMA vagy egy Box mérkőzésen sokkal nagyobb sérülések keletkeznek, az mégis legális. Ha verekedni akarnék az egyik haverommal, az is illegállis lenne? És, ha magamat verném meg, mint a Harcosok Klubja című filmben? Ha a sérülés veszély miatt illegális, akkor egy extrém sport miért nem az? Abban többen sérülnek meg.
Közterületen hiába egyezik bele mindenki, a megbotránkozásra vagy a riadalomkeltésre alkalmas, tehát garázdaság. A rendezvényszervezés pedig megint csak engedélyköteles, orvosi, és egyéb más biztonsági szabályoknak meg kell felelni.
Egyébként, semmi nem tiltja, hogy egy magánterületen elkezdjétek püfölni egymást, ha könnyű sérüléseitek lesznek, és nem kívántok magánindítványt tenni egymás ellen, akkor minden további nélkül megtehetitek.
Nézőközönség természetesen akkor nem lehet.
"#2: Na ne viccelj már, azt írták a jegyzőkönyvbe hogy "passziv garázdaság" vagy mit?"
Garázdaság.
"#8: Szerintem ha csak néző vagy akkor nem garázdálkodhatsz, max szemtanú vagy"
Szerintem akkor fizesd ki nekem a bírságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!