Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Petárdázók! Mennyire figyeltek...

PyroMágus kérdése:

Petárdázók! Mennyire figyeltek az állatok, és az emberek nem zavarására még ha illegális is nálunk?

Figyelt kérdés

2015. márc. 29. 18:56
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
szerintem meg elég gáz az, ha valakinek a szilveszteri buli abból áll, hogy dobálja a durranó szarságokat. "naplyán" - te aztán nagy ész vagy...: erre szólt
2015. márc. 30. 22:47
 12/33 anonim ***** válasza:
27%
Már bocsi kérdező, de te hülye vagy. Én annyit írtam, hogy a petárdázás hülyeség, mert semmit nem tud azon kívül, hogy durran. Berúgásról, meg tüzijáték nem használatáról szó se volt. Szóval a kommented nem passzol ide. Tartsd meg magadnak.
2015. márc. 30. 22:58
 13/33 anonim ***** válasza:
50%

szerinted az nem ünnepel aki nem petárdázik?

az ünneplés nem zavar, a petárdázás igen.

2015. márc. 30. 22:59
 14/33 Vad-Ász válasza:
72%

petárda helyett:

5-6literes műanyagpalack.

bele sok alufólia és ugy egy deci 30%-os kénsav

lezárod az üveget + kicsit megrázod

vársz és k*rv@nagyot szól.

--------------------------------

a kérdéshez:

a TV-ben mindig az a baj,hogy a kutyák félnek a petárdától....AZ FENE A BELÜKET a tüzijátéktól nemfélnek igaz?

meg van pár HÜLYE aki a kezében robbantsa fel a nagyobbakat és leviszi 1-2 ujját , netán a csuklójáról a bőrt , és MÁRIS BE KELL TILTANI!.

A tüzijátékot bezzeg nem kell : pedig egy elszabadult rakéta halálos is lehet.

2015. márc. 30. 23:00
 15/33 A kérdező kommentje:
Lehet hogy neked értelmezési problemaid vannak de en peldaloztam ,es te mondtad a vvroby nak hogy az hülye akinek csakez az ünnep en meg mondtam hogy sztem meg az a hülye akinek az hogy bebasz vagy nem hagy másolat ünnepelni. Értelmezés 1es . Es ha neked jó hogy lehulyezel egy ismeretlent akkor.csak hajrá ,majd megférnek egyszer....
2015. márc. 31. 07:47
 16/33 anonim ***** válasza:
37%
pf... na asszem hagyjuk
2015. márc. 31. 15:54
 17/33 Doc Holliday válasza:
24%
Komolyan az emberi butaságot le lehet mérni már az ilyen kérdésekből is!Csak halkan súgom meg ha jól tudom az utolsó napon LEGÁLIS tehát engedélyezett petárdázni!A kérdés többi része meg eleve baromság illetve nagyfokú naivitást sejtet!A petárdázás,zajongás régi szokás mely hiedelem szerint elüldözi a rosszat helyet csinál a jónak.ma már persze csak bul.De komolyan szerinted ilyenkor kifoglalkozik avval,hogy kiket zavar?Senki!Én régen petárdáztam.Ma már hülyeségnek tartom de elfogadom ,hogy a fiatalok csinálják.Betiltani nem lehet.Az már a használó érettségén felelőségén múlik,hogy ne úgy használja hogy mások testi épségét veszélyeztesse.Ha ez megnyugtat én pld sose dobtam direkt másokra vagy állatot sem ijesztgettem vele direktbe!Komolyan kiváncsi lennék arra ,hogy kit és mi vezet ilyen ostoba kérdés felvetésére!Szánalmas komolyan!
2015. ápr. 1. 20:17
 18/33 A kérdező kommentje:
Nem értem az egyés válaszodat,direkt ilyen kérdéseket rakok vel ,mert kiváncsi vagyok hogy az mberek mit mondanak ....
2015. ápr. 2. 11:17
 19/33 A kérdező kommentje:
és ha már az emberi butaságnál járunk nem lehet akkor sem petárdázni.Okos.
2015. ápr. 2. 11:18
 20/33 anonim ***** válasza:
52%

Pfff, csak most látom, hogy itt is mennyi beszűkült agy cseveg. Hát ha már K.S.-től kaptam a következő privát levelet: "Mivel petárdázni Szilveszterkor szokásos, ilyenkor nincsenek kipotyogó madár fiókák!"... hát idemásolom a neki írt válaszomat, hátha egy néhányan elgondolkodtok:

Elég szűk látókörű lehetsz hallod...

Vagy pedig nagyon kulturált helyen élsz, ha nálatok kizárólag egy éveb egyszer történik ilyesmi és ennyire nem látod át...

Na melyik?

Nálunk már az év minden szakában fordult elő petárdázás vagy tűzijátékozás, amikor semmi ünnep sincs ráadásul. Nyáron kapásból ott az augusztus 20, amikor is már a legkisebb faluban is durrogtatnak önkormányzatilag, de emellett a hülyegyerekek is élvezkednek illegálisan... Aztán a sok idétlen lakodalom... Újabban már azt is tűzijátékkal meg petárdákkal ünneplik, ha először fingik a család újszülött csecsemője... Szánalom.

Szóval igen, sajnos mindez érinti a madárfiókákat... De nemcsak őket...

Rengeteg állat van, akiket ez súlyosan veszélyeztet.

Szilveszterkor is vannak állatok!!! A költöző madarak persze ilyenkor nem nálunk vannak, de nem mind költöző...Azok ugyanúgy ott vannak a fákon, vagy azok üregeiben.

És a millió kisemlős, akik téli álmukat alusszák, vagy aludnák... Sünök, denevérek, mókusok, pelék, és sokan mások... Ezek mind itt vannak köröttünk, mégha sokan nem is veszik észre. Fákon, padlásokon, ereszek réseiben, bokrokban, fák gyökerei közti üregekben, stb. Budapesten is, épp úgy, mint vidéken, és külterületen is, ahol meg tudják húzni magukat.... Csak sokan - nyilván te is - annyira tudatlanok, hogy ez eszükbe sem jut. Jó lenne, ha legalább ezután gondolnál erre....

Ha pl egy sünt így megzavarnak és felébred télen (és hideg van),akkor előbújik és próbál táplálékot keresni, de nyilván nem talál. Ekkor visszabújik és visszaalszik. De mivel ez az ébredés és visszaalvás, a testének felfűtése ilyenkor extrém sok energiáját emészti fel, emiatt lehet hogy már nem éli meg a tavaszt, mert nem marad már annyi energiatartaléka, hogy újra felébredjen, annyira kifogy, legyengül. Ott marad élettelenül összegubódzva és senki észre sem veszi. Mindez miért? Mert sok idióta azt hiszi attól nagyfiú, ha petárdázik, zajong és mindezen vihorászik.

Hát ennyit a "fiókákról".

Üdv: Kata Szombathelyről

2015. ápr. 3. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!