Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » A párom várja a karácsonyt,...

A párom várja a karácsonyt, pedig se ajándékra, se másra nincs pénzünk. Akkor mi a fenének várja?

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 21:17
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
95%
Én se értem a párod.... Mi a francért várja a karácsonyt mikor a Grinccsel lakik? Még fel se díszíti a fát, mert ő a Grincs. Én se várnám, így már értem a kérdésed.
2013. nov. 24. 21:54
 22/43 anonim ***** válasza:
62%

Lehet szidni a kérdezőt, de ahol vajas kenyérnek is örülnek, ott tuti nem telik fára sem, papírdíszre sem, de még egy tábla csokira sem ajándék gyanánt. És az anyagi gondok miatt gyanítom elég fásultak ahhoz, hogy dalolva örüljenek a szeretetnek.

Persze, ennek ellenére lehet egymás társaságának örülni, de az szidja a kérdezőt, aki már eltöltött x karácsonyt (és évet) egymás után igazi nyomorban...

Lehet beszólogatni, de ahol legalább egy tál meleg ételre és karácsonyfára telik, mégiscsak jobb a helyzet annál, mintha fára se telne, és fél kiló kenyéren osztozkodnának a gyerekkel együtt.

Nálunk sem lesz nagy ajándékozás, de meleg lesz, fa lesz, és finom étel is lesz az asztalon. Így nem nehéz nyugodtan összeülni, beszélgetni, társasozni, hisz nagyobb anyagi gondjaink hál istennek nincsenek.

Ettől függetlenül az igaz kérdező, hogy magadnak is csak jót teszel, ha összebújsz a pároddal, és megpróbálsz annak örülni, ami van, még ha nehéz is.

Kitartást előre is.

2013. nov. 24. 22:01
 23/43 anonim válasza:
97%
Biztosan van otthon karácsonyi terítőd, egy-két gyertya. Ha nincs pénzed karácsonyfára, -gondolom nincs -, ha ételre sincs, akkor menj és vágj le egy-két gallyat köztéren álló fáról. Azért senki nem szól. Tedd az asztalra, és ha más nincs egy szépen terített asztalon még a zsíros kenyeret is fel lehet díszíteni egy két fej lila hagymával rákarikázva. Hát ha ez jut, akkor is szép teríték és gyertyafény mellett tudjátok békességben, örömben elfogyasztani. A meghittség a fontos. Szépen felöltözöl, megterítesz és odabújsz a párodhoz. Kell ennél több karácsony szentestéjén? Szerintem nem. Ennél többet nem adhatsz neki, ez mindennél több, ha látja, hogy így is tudsz vele együtt örülni a karácsonynak.
 24/43 A kérdező kommentje:
Nekem így nincs kedvem karácsonyozni. Gyerekkoromban sem volt igazi karácsonyunk, két hónappal előtte megkaptuk az ajándékot, amit persze mi választottunk ki, akkor kérdem én mi volt abban az ajándék!?
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem akarlak itt számon kérni, mert semmi közöm hozzá, mire költöd a pénzed. Telefonod van, fenn tudod tartani. Internet előfizetés van rajta. Írtad, karácsonykor tavaly nem díszítettétek fel a fát, tehát fát tudtatok venni... és azt állítod, hogy karácsonyi vacsorára csak vajas kenyeret tudtok enni. Nem akarlak megbántani, csak nekem kicsit ez ellentmondásos. Nem túlzol te egy icipicit?
2013. nov. 24. 22:02
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan telefonja van amin tud internetezni (bár nem vagyok telefonszakértő) akkor ne beszéljünk már nyomorról, meg vajaskenyérről. Szerintem a kérdés erősen kamuszagú.
2013. nov. 24. 22:02
 27/43 anonim ***** válasza:
79%
Engem nem érdekelne ha nem lenne semmi felhajtás, a lényeg az benne, hogy azzal vagyok akit szeretek, nekem az a legszebb ajándék!:)
2013. nov. 24. 22:04
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjuk már, van egy jó telefonod ami szépen viszi az internetet. És vajaskenyérről beszélsz? Akkor mondjad hogy mélyszegénység van, ha nyomógombos régi kártyás telefonod van, bár arról nem tudnál netezni.
2013. nov. 24. 22:05
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Ígyis mindennap együtt vagyunk. Tavaly is vajaskenyeret ettünk, tesóm adott pénzt egy csomag szaloncukorra, még a fát sem diszítettük fel."

Kedves kérdező! Ahogy írod, felnőttkorúak vagytok, akiknek valamit dolgozniuk kellene, amiért fizetni szoktak. Miért van, hogy nektek évről évre nem jut, csak vajaskenyér ( régen zsíroskenyér volt), más meg mind gazdag? Hogyan van ez?

2013. nov. 24. 22:13
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor a tesód nagyon aranyos, segítőkész. Gondolom, a fára is ő adott pénzt nektek tavaly, mint ahogy a szaloncukorra. Ha idén is ad, akkor ne fát vegyetek rajta, hanem egy kis lisztet, vajat, tojást, cukrot és süss egy szép karácsonyi kalácsot. Kérj a tesódtól néhány fenyőágat, pár papírlapot, egy kis ragasztót és készítsetek papírdíszeket. Nagyon jó ötleteket lehet találni a neten.
2013. nov. 24. 22:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!