A párom várja a karácsonyt, pedig se ajándékra, se másra nincs pénzünk. Akkor mi a fenének várja?
Kérjetek valahonnan néhány fenyőágat, készítsetek rá saját kezűleg díszeket, keresgélj olcsó recepteket, főzzetek valami egyszerű, de finom vacsit abból a kevésből, ami van, gyújtsatok gyertyát, hallgassatok karácsonyi zenéket, menjetek el sétálni.
Nálunk sem lesz ajándékozás, nekünk se nagyon van pénzünk, csak mi annyival vagyunk szerencsésebbek, hogy nagyon potom áron jutunk karácsonyfához és sok mindent megtermelünk itthon, úgyhogy a vacsihoz húst, zöldséget, a mézeskalácshoz mézet már nem kell venni.
El vagy tévedve a karácsonnyal kapcsolatban!
Szerencsére nem vagyunk annyira rossz helyzetben, mint ti ahogyan leírtad, de tudod mi nekem a legfájóbb az ünnepekkel kapcsolatban? Pár éve tágabb családi körben két ember között megromlott a viszony és azóta nincsenek összeülős, beszélgetős, viccelődős, kártyázós stb családi összejöveteleink. Ha ezen múlna, én feladnám az ünnepi ebédet, ajándékokat, fát, szabadnapokat stb azért, hogy minden a régi legyen. Nekem AZ jelentette a karácsonyt!
Az én férjem mit vár a karácsonyban? Azt, hogy ...
Csinálunk a gyerkőcökkel papír díszeket, amiket felaggasztunk a lakás különböző pontjain, majd feldíszítjük a fát együtt, négyesben..., Hogy anyu hoz frissen sült sütit, apuval megisznak egy pohár bort, közösen ebédelünk, délután társasozunk egy nagyot, este összebújunk a kanapén, és nézünk együtt valami vígjátékot. Nálunk mindenki 1 ajándékot kap, tehát nem ebben van a legnagyobb öröm.
Elég grincs módon állsz hozzá. Nem lesz kaja? Éhen fogtok halni? Ha nem akkor lesz kaja. És ünnepivé is lehet tenni.
Amúgy még van 1 hónap, nem igaz, hogy 3000 Ftot nem tudtok megspórolni amiből legalább egy ünnepi vacsit, vagy valamit össze tudnátok hozni. Ha ez nem megy, akkor valami iszonyatosan rosszul csináltok.
De még ha nem is 3000 Ftot, egy készre sütött teszkós grillcsirke 1200 Ft. Mi abban az óriási összeg? Te egyszerűen nem akarsz karácsonyt és karácsonyi hangulatot!
Nagyon elszomorít, mikor valaki így áll hozzá a karácsonyhoz. Nem a pénz, ajándék számít, az hogy együtt vagytok már a legszebb kéne legyen. Nekem azóta a legszebbek a karácsonyok, mióta a férjemmel vagyok, pedig anyagilag azóta nehezebb, de kit érdekel?? Itthon vagyunk, pihenünk, filmezni hálistennek lehet ingyen is. Ha addig félreteszel napi 100 forintot akkor még egy jó kis karácsonyi vacsi is kijön belőle. Valamit csak szoktatok enni, aznak estére lehet egy kis csirke rizzsel vagy krumplival, az azért nem egy vagyon. Megértem, hogy kicsit elveszia ekdved, de próbálj pozitívabban hozzállni, mert bánni fogod majd évek múlva, hogy ezekkel a rossz gondlatokkal telt el ez a szép ünnep!
Senkinek sem szabad átaludni a karácsonyt!!!
Lám, mi lett a karácsonyból... A karácsony a SZERETET ünnepe.
Amit látok manapság: mindenki rohan, ezer és ezer hivalkodó reklám tolja a pofámba, hogy mit akarjak venni, árcédulák garmadával, görcs azon, hogy a megajándékozott elégnek tarja-e az ajándékot, költöttem-e eleget, nem fognak-e leszólni miatta. Az egész ünnep egy nyomasztó túlhájpot giccsparádé lett.
Másfél sorod alapján a következőt javasolnám: december 24-én menjetek el egy közeli templomba (akkor is, ha nem vagytok vallásosak), nézzetek meg egy betlehemi játékot, aztán menjetek haza, bújjatok össze, magadban adj hálát (bárkinek vagy bárminek amiben hiszel), hogy van kihez bújnod, hallgassatok valami nyugis zenét, és foglalkozzatok egymással. (ha mégis akad egy kis pénz, vegyetek egy fenyő illatú gyertyát vagy füstölőt)
Ellenjavallt: ne menjetek el plázázni, bevásárlóközpontozni, és az ég szerelmére, BE NE KAPCSOLJÁTOK A TV-T! Ezek mind azt sugallják, hogy csak akkor lehetsz boldog karácsonykor, ha legalább 6 számjegyű összeget költöttél, lehetőleg dollárban vagy euróban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!