Ki hozza az ajándékot nálatok Karácsonykor?
Egyébként a troll válaszoktól függetlenül ez tényleg érdekes kérdés.
A Jézuska/angyalka tipikus, a család hitétől függően, és nálunk ugye december 6. a Télapó.
Na de a mai gyerek - szemben még akár a szülői generációval is - úton-útfélen az amcsi hagyományok maradványaival találkozik, a filmekben is mindig a télapó a karácsonyi, és hát itthon is egyre elterjedtebb, hogy a karácsonyi díszek bizony télapósak, szarvasosak, és nem angyalkásak.
Hogy magyarázza ezt ki az egyszeri szülő? Vagy ha ráhagyja és karácsonykor mikulás van, mert egyszerűbb, akkor mi van náluk december 6-án?
Tényleg érdekel.
Nálunk a szüleim hozták amíg gyerek voltam, sosem etettek sem Jézuskával, sem angyalkával de télapóval sem. Nagyon jól tudtam, hogy a szülők veszik az ajándékot. A környezetemben mindenféle verzió volt, volt ahol a fát is a Jézuska vagy az angyalok hozták, ami nekem tök vicces volt, mert mindig láttam, ahogy árulják a sok fenyőt és az emberek viszik hazafelé :D
Felnőttként poénból azt szoktuk mondani, hogy az Antikrisztuska, de amúgy hagyományos értelemben nem ünneplünk karácsonyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!