Mikor tudtad meg, hogy nem a Jézuska hozza a fát/ajándékokat?
F.
Én 12 éves koromban szembesültem azzal, hogy másoknál a Jézuska hozza az ajándékokat meg a fát. Eléggé hülyének néztem akkor őket (barátok/osztálytársak). Egyszer annyira felhúztak a haverjaim egyik karácsony előtt ezzel, hogy magamból kikelve üvöltöttem, hogy egy újszülött csecsemő mégis hogyan lenne képes egy fát kivágni és bevinni a lakásba?!
Nálunk ez egy ilyen családi ünnep volt, közösen választottunk, diszítettünk fát, kiválasztottuk, hogy milyen ajándékot szeretnénk stb.
Valahogy 5-6 között voltam, a körülményekre már nem emlékszem, de arra igen, hogy akkoriban tudtam meg valahonnan. Talán az óvodában beszéltek erről a nálam jobban informáltak. Kb. akkoriban derült ki a Mikulás is.
Biztos, hogy nem később, mert az idősebb korban történt Megdöbbentő Nagy Felvilágosításokra már jól emlékszem. Pl. amikor már legalább 6,5 voltam, akkor mondta el nekem meg 2 barátomnak egy harmadikos, sötétedés táján hazafelé tartva, hogy hogyan lesz a gyerek. (A részletekkel persze ő se volt tisztában, de a lényeg megvolt.)
48/f
Hmmmm... Olyan 8-9 éves lehettem talán, pontosan nem emlékszek. (Lehet, hogy fiatalabb 1 évvel)
Néhány barátom már akkor tudta, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékokat, de én akkor is bizonygattam, hogy igen ő. Szóval odáig fajult a dolog, hogy elhatároztam, hogy meglesem a Jézuskát. Anyuméknak el is meséltem a tervemet, ekkor mesélték el nekem, hogyan is van ez az egész karácsonyi dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!