10-es skálán mennyire égtetek ki a karácsonyi stressztől és attól, hogy november óta az emberekre erőltetetik ünnepi készülődést és hogy mindenkinek nagyon qva boldognak kell lennie?
Mi szerencsére már novemberben megegyeztünk, hogy idén hagyjuk a francba ezt az egészet, nem ajándékozunk és csak szűk családdal ünnepelünk. Eddig minden évben szentestére pont ájultra dolgoztam magam az előkészületekkel, pedig korábban is kb. december 2. hetére az összes ajándékot átvettem (mindent online rendeltem évek óta, ez mégsem csökkentette a hajtást). Nagyon meglepő volt, hogy mekkora tehertől szabadultunk fel idén a döntésünkkel, nem is gondoltam volna! Nagyon örülök, hogy megtapasztalhattuk ezt, mert ezek után biztos nem fogunk többet résztvenni ebben a karácsonyi fogyasztói őrületben. Annyira jó volt esténként az adventi gyertyák fényénél nyugiban vacsorázni, közösen karácsonyfát díszíteni, azt enni, amit akarunk (nem halat). :) Étellel is feltankoltunk még időben, mert az aztán tényleg dilinyó, amit az emberek ünnepek előtt leművelnek a boltokban.
Számomra ez az Advent olyan volt, amiről mindig is álmodtam: valami szent várakozás, nyugi, meghittség, jó kaják. :) Korábban karácsony másnapján, amit - kipihenvén az egész "készülődés" fáradalmait - szinte teljesen átaludtam, mindig szembesültem vele, hogy na, ez az advent is úgy elszállt, hogy csak rohangálás és stressz maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!