Novemberre kiírt kismamák! Vásárlás, készülődés?
Szia!
November 4-re várjuk a babókát. :)
Már elég sok mindent megvettünk: kiságy pelenkázóval, babakocsi, játszószőnyeg, cumisüveg, néhány zenélős játék, kaptunk pólyát, a szomszédtól jó áron vettünk kádat. Ruhákat turiban meg vateráról vettem. Többnyire 56/62-es méretben van kb. 15 rugi, 15 body, 8 db nadrágka, 8 db pulcsi, néhány kardigán, sapka, harisnya, zokni, mamuszka.
Ma írtam össze, hogy még mit kell venni.
Jövő héttől költözködés lesz, úgyhogy nagyon nem lesz időm a vásárlásokkal foglalkozni, azért is szereztünk be már jó pár dolgot a 20. héttől.
Úgy terveztem el, hogy a 34-35. héten mosok, vasalok, addigra remélhetőleg kész lesz a ház is.
És Te kedves kérdező?
mi november 7-re várjuk a kislegényt.
az a helyzet hogy mi már mindennel készen vagyunk.
nem akartam mindent az utolsó pillanatra hagyni, egyébként is mindene megvan 2 éves lányom után maradt meg a kelengye,
szóval még azért hiányzik a szülés utáni papírok beszerzése,meg a kórházi csomag összecuccolása,
tülkön ülök :)
nem vagyok babonás hogy majd csak szülés előtt pakolok meg vásárolok..
Irigyellek utolsó!
Én is már úgy kész lennék mindennel, de még csak most fogják festeni a babaszobát, ezután veszünk szőnyeget, függönyt stb. Úgy félek, hogy kifutok az időből. Azt szeretném elérni, hogy az utolsó 2 hónap tök nyugi legyen, kész legyen a babaszoba, minden nap bemennék, kinyitnám a szekrényt, kivennék egy kis ruhát, beleillatolnék...és csak várnék, várnék, hogy kibújjon... :)
én igaz októberre várom (19-ére), de azért megosztom: nekünk mindene megvan már, ki is vannak mosva a ruhái, az első pár hetes szettek ki is vannak vasalva, szépen letakarva. a későbbi cuccok kimosva be vannak tárazva polcokra, vasalva nincsenek.
a babaszobájába mivel asztalosmunkák készülnek, így azokból majd a 2 legfontosabb elem (kiságy, pelenkázó) jövő hónapban lesz betéve, aztán érkezik az ágyam és a szekrény (baba-mama szoba). viszont a hálóba ágyhoz rögzithető ágyacskája már ott van felszerelkezve, szval így nem probléma mikor érkezik meg a másik, mivel kezdetekben együtt leszünk mindhárman (férjem sem dolgozik az első hetekben, csak babázunk). egyedül a pelenkázóra kell majd még a feltétet elhoznom, illetve érkezik majd egy játszószőnyege és utazóágya, de ezek is igazából később kellenek majd, de jönnek azok is... de ezen kivűl azt hiszem minden van: babakocsitól kezdve, a kenguruig, ruhák, kád, kórházi csomagok minden...
31hkm
jaj nehogy azt hidd hogy nálunk csak úgy kész lett minden.
múlt héten lett kifestve szintén a babaszoba, a kiságy összetéve,a ruhák kivasalva , pelenka megvéve,..cumisüveg, cumi kifőzve, stb..stb..
minden napra, hétre kitaláltam valamit mit csinálok., pont azért hogy ne egyszerre kelljen kapkodni minden után.
ráadásul annyira nagy is már a pocakom hogy alig bírok magammal, pláne 2 éves lányom mellett, ezért is döntöttem amellett hogy legyen készen minden,pedig hát még 28 hetesek vagyunk hol van még a november?..
de az is lehet hogy hamarébb kibújik, hát ki tudja? :)
boldog babavárást és készülődést mindenkinek, és ne féljetek mindennel készen lesz mindenki időben :)
Figyi! Én az mondom, hogy inkább legyen meg hamarabb mindent, mint hogy aztán kapkodni kelljen és a drága dolgokat megvenni. Így nyugodtan van ideje az embernek megkeresni a legjobb árú termékeket.
Október 19-re kiírt kismama! Én is akkor születtem! :)))
Boldog babavárást mindenkinek!
Első voltam
Szia!
November 11-re várjuk a kislányunk. Kiságy, babakocsi már megvan. Kb. 10-15 body, 2-3 rugdalózó, 4-5 nadrág, a többit szép apránként szerezzük be. Mosni, illetve vasalni október végén fogok elkezdeni. Boldog babavárást mindenkinek! :)
Bocsi, hogy jövök én is, én december legelejére vagyok kiírva, kiscsajszi lesz.
Kiságyat, utazóágyat, etetőszéket kaptunk, babakocsit, szopipárnát is megvettük már (ezt használom már most is) és az apróságok legnagyobb részét: kádat, játszószőnyeget, lázmérőt, körömvágó ollót, tejtároló dobozt...
A kórházi csomaghoz is elkezdtem már vásárolgatni.
Ruhákat ígértek, de egy részét még nem kaptuk meg, így vásárolgatni ruhákat néha-néha, amik megtetszenek, azt megveszem, de hogy mennyi lesz a vége, nem tudom. Ma zoknit vettünk és bodykat pl.
Szép lassan mindent megveszünk, hogy ne egyszerre legyen nagy megterhelés a pénztárcáknak + hatalmas pocival sem szeretnél üzleteket járni.
Párom a hétvégén kezdi el kifesteni a babaszobát, ha minden bútor a helyére kerül, elkezdem a mosást is. Nem akarom az őszi hidegekre hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!