Akinek nagyobbnak mertek a babajat, az elobb szult a kiirt idopontnal?
Nálunk a családban nem így volt.
Két nagyobb baba született, teljesen időre (egyik baba 4400 grammal 1 nap túlhordással, másik 3950 grammal 39 hét 4 napra).
De volt ellenkező eset is, pl. unokaöcsém 2600 grammal született 37 hetesen (tehát a logika szerint neki még maradnia kellett volna, míg a nagyobbak jöhettek volna előbb?).
A súly csak egy dolog. A legtöbb baba akkor érkezik, amikor érett lesz hozzá súlytól függetlenül.
Ez nem igaz,semmi köze a baba méreteinek a szülés időpontjához!
A kislányom a 41.héten született indítással 4950grammal.
Akkor én leszek a kivétel.
Először a 24. héten mondták, hogy ez a baba bizony kb. két héttel idősebb a súlya és a hossza alapján, majd ezt a két hetet konzekvensen tartotta az összes ultrahang vizsgálaton. Pontosan betöltött 38. héten született, igaz, sürgősségi császárral, de az NST-n, ami a császárt indokolta már voltak fájások, tehát aznap meglett volna mindenképp. Szülés napján készült uh-on 3900 grammosnak saccolták, 3870 grammal jött a világra.
4# vagyok. Igen nehéz volt,de nem a szülés hanem a vajúdás. 18órát vajúdtam,és folyamatosan nyomták belém az oxitocint. Nagyon fájt,a vége felé szerintem már nem is voltam teljesen magamnál!:(((
Császármetszés lett a vége de nem a baba mérete miatt(azért is hagytak ennyit vajúdni),hanem mert elsődleges fájásgyengeségem volt.
11 nappal hordtam tul a fiamat,pedig minden uh-on legalabb 2 hettel nagyobbnak mondtak.
3921 grammal es 60 cm szuletett.
Most varom az ocsit ,szeptember 26.-ra vagyok kiirva ,a doki azt mondta,hogy nagyobb lesz mint a battyja.
Kivancsi leszek O mikor lesz hajlando kibujni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!