Ti is szeretitek a Halloweent?
Nagyon szeretem! :)
És kár hogy Magyarországon még nem elterjedt!
Szívesen elutaznék egyszer amerikába megnézni az ünnepi dekort, embereket stb.
Ti szoktatok dekorálni, faragni bulit rendezni, buliba menni sulikba vagy egyébként?
Aki utálkozni akarnak azok kíméljenek!
Az jó lehetett!!! :D
Biztos barátságos környéken laksz.
Gondolom valahol pesten voltatok, és kb hány évesen mentetek?
De sajna ez nálunk nem jönne össze kb 1-2 ilyen ház van ahol kifarafogotttök van, és ott is furán néznének.
Kisváros hátrányai.
mindig faragunk tököt, és teszünk bele gyertyát, szép is, illatos is (:
jelmezben is jó rohangálni a városban!
Kedves Kérdező!
A Halloween és a Valentin nap nem magyar szokás, és a kultúrához sincs semmi köze. Csupán egy külföldi szokás majmolása, és a kereskedelemnek nagy bevétel.
Ha neked a beöltözés, a cukorka kéregetés a fontos, elevenítsd fel a magyar népszokást, az Aprószentek járást.
Régen ilyenkor a gyerekek beöltöztek ócska ruhákba, bekormozták az arcukat. Kezükben néhány vessző és így jártak házról- házra. A gyerekeket "megvesszőzték" és ezért ajándékot kaptak. Néha cukrot, diót, almát vagy fügét.
Ez magyar szokás, de már senki nem tartja.
Utolsó: Oh, hogy neked mennyire igazad van! :D
Utolsó előtti: Nem kifejezetten a cukor+beöltözés hanem a misztikus kisérteties hangulat ami megfogja az embereket, annál amit te mondtál ez nincs meg ez a hanglat mert a Karácsonyhoz kapcsolódik inkább.
És ezt nem is kifejezetten ünnepnek kell tekinteni mivel itt Mo.-n nem kifejezetten jellemző, hanem egy kis rémisztgetős, jelmezes, cukorkázós szórakozásnak.
Ami szerintem tök jó buli, mint ahogy mások is írták. :)
"sokak miért akadnak ki azon, ha valaki halloweenezik, és miért tartják majmolásnak, ha valaki érdeklődik egy kultúra, ünnep iránt"
Azért "akadunk ki", mert nem érdeklődik a kultúra iránt, sem az ünnep iránt, csak látta a tévében, és "mekkora marha jó amerikai ünnep, ha az amcsik csinálják, csak cool lehet" alapon "rajong" érte. Ami nagyjából egyenértékű azzal, mintha kivágnál egy random tuját a kertben, rákötnél öt méter kötözőzsineget és karácsonynak hívnád. Persze, tulajdonképpen hasonlít, de nincs semmi köze az eredeti ünnephez. - a félreértések elkerülése végett hozzátenném, hogy nagyon szeretem a Halloweent, és kifejezetten örülnék neki, ha elterjedne itthon is, viszont undorítónak tartom, hogy Justin Bieber módjára, hisztérikus, buta tinilányokon keresztül történik :)
Na, akkor most még egyszer leírom, bár már nem tudom hányadszora kell.
Nem azért tetszik mert amereikai, meg tvben látni hanem mert tetszik a hangulata,misztikus kisérteties stb.Ha kicsit vissza olvasol meg találod bővebben.
És az is írtam hogy tőlem lehet amerikai, kínai, német, angol vagy ami akar tetszik a hangulata és slussz.
Oh és Justin Beiberrel (vagy nem tudom hogy kell írni) hagyjál már ki nem állhatom. :P
És lényegében én is azt akarom mint te hogy elterjedjen a Halloween Mo.-n :D
Ennyi retardált embert, én még nem láttam. Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy valaki szereti a Halloweent, én is nagyon szeretem hiába nem ünnepeljük itthon. A hangulata, a jelképei, mind-mind csodálatos szerintem. Imádok tököt faragni, szerintem nagyon jó móka megtervezni és megalkotni egy szép tököt. Én már vagy 6 éve minden évben készítek egyet, és ez idén sem lesz másképp. És minden évben egyre jobban is sikerülnek szerintem. A tárgyhoz visszatérve én imádom ezt az ünnepet és örülök, hogy más is így van ezzel. Egyébként meg már hozzászoktam, hogy mindenki hülyének néz és leolt amiért én szoktam tököt faragni.
És egyszer én is elmennék külföldre Halloween-ezni, mert itthon tényleg nincsenek programok. Egy jelmezes buliba pedig annyira jó lenne elmenni! :)
Én szeretem!!! :D
Én is szívesen mennék cukorkát gyűjteni. Meg úgy minden tök jó, hangulata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!