Én inkább úgy mondanám,hogy annyira ünneplik a halloweent Angliában, mint otthon Magyarországon.
Mivel túl sok a bevándorló(arab,török,fekák,magyarok,lengyelek,brazilok,kínaiak stb) akik nem élnek ezzel a hagyománnyal. Bár lehet kapni halloweenes jelmezektől kezdve a mindenféle kellékekig, de csak páran díszítik a lakásukat. Néhol csinálnak partikat,és pár gyerek kopogtat csak be pár helyre,többnyire ismerős lakásokba.
6 éve élek kint. Még az első évben volt kopogás,de azóta senki nem kopogtat halloweenkor,és évről évre egyre kevesebb jelmezes alakokat látni..Feltételezem hogy inkább Amerikában van a halloweenak nagy sikere..
Hát inkább amerikai hagyomány ez, de Európában is kezd elterjedni - így feltételezem, hogy Angliában is.
De ez igazán amerikai ünnep.
egyik ismerősöm kint van Angliába, ő mesélte még tavaly, h ünnepelték. igaz ő egy kisebb városban van, de a gyerekek beöltöztek, végig járták a házakat stb..
am a Roxfortba is ünnepelték a halloweent a Harry Potter 1-ben :SDA:_SDA:_SDA:_SD
Én egy angol kisvárosban élek jó ideje,és nem nagyon ünneplik. Pár gyerek beöltözik,kopogtat,de sokan nem nyitnak ajtót, így évről évre kevesebb gyerek öltözik be. A felnőttek nem csinálnak nagy dolgot vele.
Én sem szoktam ajtót nyitni,mert nem ünneplem a halloweent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!