Miért nem tartunk mi Halloweent?
Annyira tetszik ez az ünnep !
Miért nem tartjuk mi ezt a Hangulatos ünnepet ?
Gondoljatok bele hogy élveznék a gyerekek .
És milyen klasz hangulatba lehetne beöltöztetni az egész várost ( falut ) .
Ki Szeretné még tartani a halloweent ?
Szia!
Szerintem Magyarországon is létezik ez az ünnep, csak nem ilyen harsány módon. Ez ugyanis nálunk a Halottak napja, vagy Mindenszentek. Kis hazánkban inkább bensőséges, családi megemlékezést jelent.
A Halloween - bár nekem túl amerikai - már kezd meghonosodni. A gyerekeim sulijában pl. minden évben van tökfaragó verseny és a gyerekek beöltöznek, mint farsangon, járnak osztályról osztályra és gyűjtik a cukrokat.
Sajnos,sokan tartják már ezt az amerikai ünnepet,de a magyar népszokásokat nem is ismerik.
Ha tehetném,betiltanám ezeket az Amerika majmolásokat.
Magyarországon Halottak napja és Mindenszentek ünnepek vannak helyette. Halloween egy angolszász ünnep/szokás.
Személyszerint nekem egyáltalán nem tetszik, ahogy a mexikói Días de los Muertos sem, mert a halál nem vicces, vidám dolog.Mi nem így nőttünk fel, az emberek többségének ez megbotránkoztató.
azért, mert Magyarországon halottak napja és mindenszentek van...
mellesleg, nem amerikai eredetileg, hanem angolszász (ha jól emlékszem, kelta), csak az amerikaiak szokás szerint felfújták.
Már sokan tartják, tavaly először mi is faragtunk már tököt, idén is fogunk, nagyon jó móka. :)
Ez a beöltözős-csoki kéregetős-dolog valóban nem terjedt el, de mondjuk nekünk van egy farsangunk cserébe... Ettől függetlenül nem csodálkoznék, ha pár éven belül ezt is elkezdenék a gyerekek. Végül is miért ne, egy ártalmatlan, aranyos ünnep, semmi bajunk nem lesz tőle, ha átvesszük. Nekem legalábbis ez a véleményem.
"megemlékezés semmire sem jó, a halottaknak már úgyis mindegy, emlékezni meg úgyis emlékszik rájuk az ember."
Ugye neked ÉL MÉG az édesanyád???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!