Az normális, ha valaki a kapott ajándékra azt mondja, hogy felesleges kacat?
Nem véletlenül van az a mondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát!
Odamegy az ember, jószándékból ajándékozik (igen, szokás még, egymást megajándékoztuk), és ezt kapja.
Régen se örült mindenki mindennek, de nem sértették meg vele az ajándékozót, hanem amikor elment, a tudta nélkül dobták ki, vagy ajándékozták tovább. Ha meg megkérdezték, hogy használod-e, akkor meg igen, persze. És máris nem sértettek meg senkit feleslegesen.
Tényleg a magát az ajándékot kell nézni, bírálgatni, nem pedig a gesztust, a jószándékot kell értékelni? Ezt régen már az óvodásoknak is megtanították, hogy a szándék a lényeg!
Ma meg divat parasztnak lenni?
Amíg nem használt bugyit vagy felbontott, lejárt csokit adok, addig miért nem lehet magának a gesztusnak örülni?
Ez a megajándékozottról állít ki szegénységi bizonyítványt, nem rólam.
A kérdező igenis figyelt az édesapjára, hiszen, elmondása szerint, ő mindig panaszkodott a régi ételhordójára.
Szerintem ebben az esetben ez egy kedves ajándék, nem csak hasracsapás szerűen levett valamit a polcról, hanem olyasmit adott, ami szerinte hasznos volt. Engem is bántana ez a reakció.
Köszönöm a kedves, biztató, EMBERI kommentelőknek. Hálás vagyok.
62-es: ezt alapvetően úgy hívják, hogy személyre szabott kedveskedés, nem egómánia, miért egyből a rosszat látod bele a szavaimba?
Szerinted csak és kizárólag nekem létezik az ország minden pontján a rengeteg pólónyomtató feliratozó üzlet, ahol sok más tárgyat, köztük normál és tejforraló bögrét is lehet feliratoztatni és képet nyomtatni rá?
Amikor a mamám egy tök jó ajándéknál hasonlóan viselkedett anyukámmal, akkor anyukám fogta és kidobta a kukába az ajándékot.
Lehet neked is ezt kellett volna tenned, vagy kikapni a kezéből és azt mondani, hogy jó akkor viszem haza, te meg baz.d meg a díszpárnádat.
Szerintem apukád át sem gondolta, hogy meg sértett téged. Aztán majd 2 hónap múlva az lesz a kedvenc éthordója.
Kikellett volna mutatni hogy bánt és elbeszélgetni vele. Miért is bánt meg szándékosan, mikor egy neki jó ajándékot vettél. Gondolom ő régen is ilyen volt, talán nem ennyire.
Átkell ezt beszélni vele. Aztán maximum legközelebb nincs ajándék.
De lehet ő ezt fel sem fogta mit csinált. Vannak ilyen emberek. Aztán az egyedüllét rárak erre még 1-2 lapàttal. Ne vedd magadra mert nem érdemes.
"62-es: ezt alapvetően úgy hívják, hogy személyre szabott kedveskedés, nem egómánia, miért egyből a rosszat látod bele a szavaimba?"
De bakker, a SAJAT KÉPÉT ki akarja nézegetni kávézás kozben? Ha azt írod, magadról, a gyerekéről, unokarol, kutyájáról stb, az még oké. De q megajándékozott saját képét....
Én mondjuk nem félek őszintén megmondani, ha valami nem tetszik.
Ha ezen xyz megsértődik, az már az ő baja.
Egy ételhordó készletre én is azt mondanám, hogy vacak, mégis mit kezdek vele??? Őszintén.
Jaj de kis idegbeteg vagy te is, mint a kérdező, 68#!
Üljetek le egymással szemben.
"Egy ételhordó készletre én is azt mondanám, hogy vacak, mégis mit kezdek vele??? Őszintén."
Látom nagyon nem megy a szövegértés.
A kérdező édesapja sokat panaszkodott az addig használt ételhordójára, mert minden kilötykölődött belőle.
Ergo kérdezőnk nem találomra vette neki, hanem mert úgy gondolta, szüksége lesz rá. Ez azért nem ugyanaz, mintha nálas van millió éthordó és kapsz egy egymilliomadikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!