Az normális, ha valaki a kapott ajándékra azt mondja, hogy felesleges kacat?
Nem véletlenül van az a mondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát!
Odamegy az ember, jószándékból ajándékozik (igen, szokás még, egymást megajándékoztuk), és ezt kapja.
Régen se örült mindenki mindennek, de nem sértették meg vele az ajándékozót, hanem amikor elment, a tudta nélkül dobták ki, vagy ajándékozták tovább. Ha meg megkérdezték, hogy használod-e, akkor meg igen, persze. És máris nem sértettek meg senkit feleslegesen.
Tényleg a magát az ajándékot kell nézni, bírálgatni, nem pedig a gesztust, a jószándékot kell értékelni? Ezt régen már az óvodásoknak is megtanították, hogy a szándék a lényeg!
Ma meg divat parasztnak lenni?
Amíg nem használt bugyit vagy felbontott, lejárt csokit adok, addig miért nem lehet magának a gesztusnak örülni?
Ez a megajándékozottról állít ki szegénységi bizonyítványt, nem rólam.
Nem ugyanaz a kettő. És én még így se őelőtte mutattam ki, hanem ide írtam le, itt mutattam ki.
De szerintem el fogom neki majd mondani, hogy nem értem a reakcióját, mert pont ezekre volt szüksége az elmondásai alapján.
Csak akkor annyira szíven vágott, hogy nem akartam ott bőgni előtte, és inkább eljöttem.
Arra nem számítottam, hogy a közvélemény számára is én leszek a sz@r, hiszen ha jószándékkal adok valakinek valamit, amire szüksége van, akkor miért is lennék az?
Így a közvélemény is nyugodtan megtudhatja, hogy ez nekem rosszulesett.
De eleve miért kell beletaposni a másikba, hogy bármi is rosszulessen, és akkor nincs ez az egész.
Nem értem, nagyon értem, keserű vagyok miatta.
Szerinted volt erre szüksége.
Én is minden évben elmondom, hogy de jó lenne egy kitchen aid robotgép, de a családom pontosan tudja, hogy ha tényleg vennének, nem örülnék, mert a Bosch gépem is tudja ugyanazt, fele annyiért vagy kevesebbért. Te kitaláltad, hogy neki ez kell, pedig ismered, tudod, hogy amíg csak használni tud valamit, használja. Ergo felesleges kacatot vettél.
Nézd, én biztos nem mondanám meg így másnak, hogy kacatot vett, de most te sem gondolhattad komolyan, hogy pl. egy bögre jó ajándék és nem kacat. Ne már, ilyen vackokat tényleg felesleges adni.
Nem kell egymásnak ajánd3kozni felnőttként, és akkor nincs ilyen probléma.
Mondjuk, ha nekem azt mondja, hogy kacat, amit ajándékoztam, akkor veszem vissza a cipőmet, kabátomat és megmondanám, hogy most láttuk egymást utoljára.
Akármit gondol róla, ezt így kimondani akkor is bunkóság.
Az, hogy a gyakorin még téged b...tatnak, kérdező, ez csak azt mutatja, hogy sok itt a bunkó ember.
Egyébként milyen rokonsági fok van köztetek, hogy ajándékoztatok egymásnak? És ő neked mit ajándékozott?
Ő az apukám. Vér szerinti.
Kaptam tőle egy díszpárnát, egy saját készítésű birsalmasajtját, meg gyümölcsöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!