Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Az normális, ha valaki a...

Az normális, ha valaki a kapott ajándékra azt mondja, hogy felesleges kacat?

Figyelt kérdés

Nem véletlenül van az a mondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát!

Odamegy az ember, jószándékból ajándékozik (igen, szokás még, egymást megajándékoztuk), és ezt kapja.

Régen se örült mindenki mindennek, de nem sértették meg vele az ajándékozót, hanem amikor elment, a tudta nélkül dobták ki, vagy ajándékozták tovább. Ha meg megkérdezték, hogy használod-e, akkor meg igen, persze. És máris nem sértettek meg senkit feleslegesen.

Tényleg a magát az ajándékot kell nézni, bírálgatni, nem pedig a gesztust, a jószándékot kell értékelni? Ezt régen már az óvodásoknak is megtanították, hogy a szándék a lényeg!

Ma meg divat parasztnak lenni?

Amíg nem használt bugyit vagy felbontott, lejárt csokit adok, addig miért nem lehet magának a gesztusnak örülni?

Ez a megajándékozottról állít ki szegénységi bizonyítványt, nem rólam.

2023. dec. 26. 16:14
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim válasza:
86%

Itt mindkét féllel baj van, de a megajándékozott személy hibázott nagyobbat.

A kérdezőnek jobban kellett volna ismerni a megajándékozott személyt, tudni kellett volna, hogy mire van szüksége az illetőnek és mire nincs. Nem sikerült eltalálni a megajándékozott személy ízlését, szükségleteit. Ez nyilván hiba, legközelebb jobban kell választani.

A megajándékozott személy még nagyobbat hibázott, ugyanis rendkívül bunkó volt, megsértette a kérdezőt. Nyilván nem kell lelkesedést színlelni, ha nem tetszik egy ajándék, de meg lehet ezt mondani kulturáltan, sértődés nélkül is. Lehet olyat mondani, hogy "nem használok műanyagot a háztartásban, nincs szükségem erre az éthordóra", de kacatnak nevezni egy használati tárgyat, aminek sok ember örülne, főleg, ha ajándék, és őszinte jó szándékkal adta az ajándékozó, az egyik legnagyobb sértés, és nem tisztességes így megsérteni azt, aki jó szándékkal ajándékoz, akkor sem, ha nincs szükség arra az ajándékra. Itt tehát a megajándékozott személy hibázott nagyobbat ezzel az indokolatlanul negatív, sértő reakcióval. Lehetett volna kulturáltan is fogalmazni.

2023. dec. 26. 16:56
 22/70 anonim ***** válasza:
34%
De ebből tanulva jövőre legalább abbahagyjátok az ajándékozást, vagy megint veszitek majd egymásnak a vackokat, amit lehet a kukába dobni másnap?
2023. dec. 26. 17:09
 23/70 anonim ***** válasza:
95%

Nem, nem normális.

Ettől még ugyanúgy bántani fog a reakció, inkább engedd el.

Aki meg azt írja, hogy hazugság lett volna, ha nem mutatja ki a nemtetszését, az szerintem már a ló túloldala. Igenis létezik illem is a világon.

Gondolom az a válaszoló egy esküvőn a gratuláció közben (persze kérdés nélkül) is közli a menyasszonnyal, hogy amúgy ízléstelen a ruhája és kövérnek látszik benne 🤦

Igenis vannak olyan helyzetek, mikor illik megtartani a véleményünket, ha az inkább negatív (főleg ha senki nem is kérdezte), nem ettől leszünk képmutató sz@r emberek.

2023. dec. 26. 17:16
 24/70 anonim válasza:
99%

Az ételhordót el tudom képzelni, hogy jó ötletnek tűnt a kérdező leírása alapján. Azt írta, hogy az illető, akinek adta, sokat panaszkodott arról, hogy nincs olyan ételhordója, amiből ne folyna ki a leves. Szerintem tök kedves dolog, hogy ezt megjegyzete a kérdező, és így választott.

A bögre kicsit értelmezhetetlen számomra. Életemben összesen négy alkalommal adtam valakinek bögrét, abból kettő mániákusan gyűjt mindenféle bögrét, egy iskolai ajándékozáskor volt, amikor nem igazán ismertem az általam húzott osztálytársam ízlését, egyet meg anyámnak adtam olyankor, amikor épp nem voltunk jóban és le akartam tudni az ajándékozást, de ott is én dekoráltam a bögrét. Az első kettő örült neki, a második elvolt vele, anyámnak meg szerintem csak azért tetszett, mert akkoriban tört el a kedvenc bögréje, és ez hasonlított rá.

Én is kaptam már borzalmas ajándékot életemben. Színezőkönyvet 14 évesen, pedig köztudott volt, hogy rajzolni szeretek, nem színezni, karaoke dvd-t örökzöld magyar slágerekkel, amikor éppen mindenki tudta, hogy semmilyen magyar zenét nem hallgatok+ez azóta is kibontatlan:D), egy csomag sima túrórudit Mikulásra az osztálytársamtól, miközben tudta, hogy laktózérzékeny vagyok(mondjuk akkoriban még szedtem az enzimet rá, de ezt nem tudta az illető). Soha senkinek nem mondtam meg, hogy nem örültem. Megköszöntem, ennyi

2023. dec. 26. 17:22
 25/70 anonim ***** válasza:
20%

Az baj, ha nem lehet valaki őszinte. Nem akar legközelebb is baromságot kapni, inkább szól.

Volt nemrég egy kérdés, ott is minden hülyeséget adott a kérdező...

https://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__karacsony__12504675-..

Ha te nem nézed annyiba a megajándékozottat, hogy figyelj arra, mit adsz, akkor ő is lehet őszinte.

2023. dec. 26. 17:51
 26/70 anonim ***** válasza:
26%

Így a leírásod alapján úgy tűnik, hogy nem voltak felesleges dolgok. Majd meg kellene kérned az illetőt, hogy jöjjön ide, és kommentben írja le az ő nézőpontját...

Lehet, hogy te voltál a tizedik aznap, akitől felesleges kacatot kapott, és már nem bírta idegekkel.

Nekem kb. 8-10 éves korom óta rettentően rosszul esik, ha hülyeségeket kapok, amikre abszolút nincs szükségem. Főleg, ha még értékesek is, és sajnálom kihajítani. Gyakran sírtam is a tehetetlen dühtől, hogy legszívesebben az ajándékozó fejéhez vágtam volna az adott vackot, de ugyanakkor meg nem akartam megbántani. Még így felnőtt fejjel is volt, hogy a sírás fojtogatott ugyanilyen ok miatt. Simán megkérdezhették volna, hogy kell-e nekem egy ilyen drága cucc, de nem, csak idebszták, hogy nesze, örüjjé má.

Az emberiség igen nagy része utál ajándékot kapni. De sajnos a nők egy részének az a mániája, hogy a meglepetés egy pozitív dolog.

Le kell szokni a meglepetések ajándékozásáról, mindkettőtök életminősége javulni fog tőle. Ha mindenképpen adni akarsz valamit, vegyél neki egy doboz jobb szaloncukrot karácsonyra, azt vagy megeszi, vagy tovább tudja ajándékozni, semmiképpen se sértődési alap.

1-2 hét múlva beszéld meg vele a dolgot, akkorra kicsit lenyugszotok mindketten.

2023. dec. 26. 17:55
 27/70 anonim ***** válasza:
89%
Aki neked ilyen bunkóságot bír mondani (sógor/sógornő/testvér?), az téged nem szeret. És nem igaz, hogy ezt te nem tudod, csak nem mersz szembenézni vele. Aki pedig minket nem szeret, annak nem adunk ajándékot. Sőt, nem is beszélgetünk vele, elkerüljük.
2023. dec. 26. 18:03
 28/70 anonim ***** válasza:
60%

Van olyan eset, amikor jogos. Kaptam már pl. gyümölcsaszalót, ami a mai napig az eredeti csomagolásban pihen.

De Te végképp borzasztóan magadra veszed az egészet.

2023. dec. 26. 18:06
 29/70 anonim ***** válasza:
97%
28-as, te nem sértődnél meg, ha azt mondanák a gondosan kiválasztott ajándékodra, hogy felesleges kacat? Ez kifejezetten sértő, annak is van szánva.
2023. dec. 26. 18:12
 30/70 anonim ***** válasza:
5%
29: nem.
2023. dec. 26. 18:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!