Az normális, ha valaki a kapott ajándékra azt mondja, hogy felesleges kacat?
Nem véletlenül van az a mondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát!
Odamegy az ember, jószándékból ajándékozik (igen, szokás még, egymást megajándékoztuk), és ezt kapja.
Régen se örült mindenki mindennek, de nem sértették meg vele az ajándékozót, hanem amikor elment, a tudta nélkül dobták ki, vagy ajándékozták tovább. Ha meg megkérdezték, hogy használod-e, akkor meg igen, persze. És máris nem sértettek meg senkit feleslegesen.
Tényleg a magát az ajándékot kell nézni, bírálgatni, nem pedig a gesztust, a jószándékot kell értékelni? Ezt régen már az óvodásoknak is megtanították, hogy a szándék a lényeg!
Ma meg divat parasztnak lenni?
Amíg nem használt bugyit vagy felbontott, lejárt csokit adok, addig miért nem lehet magának a gesztusnak örülni?
Ez a megajándékozottról állít ki szegénységi bizonyítványt, nem rólam.
Ez még ráadásul praktikus és a bögre nagyon kedves dolog is.
Be kell fejezni velük a kölcsönös ajándékozgatást. Mondjuk szerintem mindenkivel be kéne, kivéve a gyerekeket.
Tapasztalatom szerint kb. 10-14 éves korig lehet könnyen ajándékot kitalálni valakinek, afölött már izzadtságszagú nyűglődés az egész.
Emlékszem, amikor óvodások voltak a gyerekeim, csak bementem a Régió játékboltba, körülnéztem, és csak a pénztárcám szabott határt az ötleteimnek. Onnan hívogattam szüleimet, hogy mit szólnának, ha ezt ill. azt ajándékoznák a gyerekeknek ennyi ill. annyi Ft értékben. Sokszor ott egyben megvettem mindent és vittem azonnal hozzájuk.
Egy felnőttnek, sőt egy kamasznak meg csak kínlódok, hogy minek örülne.
Régen rossz ha illemből hazudni tanítja valaki a gyermekét..
Őszintének lenni lehet normálisan tapintatosan is.
Ha valakinek meg vannak a bevált konyhai holmijai, akkor igen ezek nagyon feleslegesek. Én mondjuk nem szeretnék saját fotómmal ellátott holmit kapni 🥴
Ha valakit az ajándékok MINDEN ÉVBEN CSAK felbosszant, AZ A BUNKÓSÁG!
Ha te bunkó vagy vele, akkor miért hazudnak neked rosszul értelmezett udvariasságból?
Örülhetsz, hogy nem vágta hozzád a kacatjaidat!
Azt mondd már meg nekem, hogy minek kell a szemembe mondani, hogy kacat? Kérdeztem ilyet? Direkt nem kérdezek soha semmi ilyet, hogy ne kelljen hazudni. Akkor hol a hazugság?? Megmondanád?
Odaadom, utána elhúzok, és utána azt csinál vele, amit akar. Nem érdekel. Nem vagyok az a pióca, aki még hetekkel később is azt kérdezgeti, hogy na, használjátok?
Megpukkadt volna, ha benne marad ez az információ?
Akkor folyjon ki a levese, innentől egyetlen ilyen panasza se fog érdekelni. Oldja meg.
Hát én tökéletesen megértem, hogy nem kell neki a sokadik kacat, téged meg láthatólag nem lehet az ilyennel leállítani!
Inkább azt áruld el, miért adsz valakinek olyasmit, ami semmire sem jó neki? Ezzel csa bosszantod, meg plusz munkát okozol neki.
Hol olvastad, hogy én bunkó voltam vele? Ne költsél hozzá a történetemhez, légy szíves.
1. Odamentem
2. Odaadtam nagy örömmel, kedves szavak kíséretében
3. Megnézte, elhúzta a száját, hogy ez felesleges kacat
4. Válaszoltam, hogy oké, ha így gondolod, akkor így
5. Eljöttem
16-ost se értem, hogy miből veszi 1, azaz EGY darab karácsony leírásából ISMERETLENÜL, hogy engem nem lehet leállítani, mintha minden évben ételes készletet kapna?
Te fantáziálsz? Ez oda volt írva?
Miért ne lett volna jó neki semmire? Egész évben hallgatom, hogy mindig kifolyik a leves. Orvosolni akartam ezt a problémáját. Jószándékból. Semmi egyébből, csak jószándékból.
De annyi hideg, jeges reakciót kapok miatta, tőle is, meg most tőletek is, hogy már tényleg azt hiszem, hogy tényleg óriási bűnt, sértést követtem el vele a másik ellen, azt írjátok, hogy tényleg én vagyok az, aki állítsa le magát, hozzám kellett volna vágni az ajándékot, akkor tényleg én vagyok a problémaforrás. Elfogadom. Ennyi ember nem tévedhet.
Ne haragudjatok, de most nagyon sírok. Lehet, hogy nélkülem mindenkinek szebb lett volna az ünnepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!