Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberi élethez feltétlenül...

Az emberi élethez feltétlenül szükségesek a földben megtalálható elemek?

Figyelt kérdés
Mint például szén, foszfor, nitrogén, nátrium, kálium,kalcium, magnézium, vas, klór.
2019. jún. 25. 16:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 Wadmalac ***** válasza:

"Ha létezik egy mindenható teremtő aki létrehozta a Földet és az egész univerzumot, szerinted a tudomány rovatban nem tárgyalható a teremtésre vonatkozó részek annak szent könyvéből?"

Ha. És ha erre van bizonyíték.

Nos, nincs.

Úgyhogy nem.

2019. júl. 1. 15:09
 52/63 anonim ***** válasza:

"Úgy mondanám hogy nem tudományos lexikon de tudományos alapja van."

A tudományban viszont nem az számít, hogy ki mit mond, hanem hogy ki mit és hogyan bizonyít. Az ember és a föld kapcsán pedig a legtöbb, ami elmondható, hogy az emberi szervezetben megtalálható elemek megtalálhatóak a talajban is. Na most ez alapból sem jelent így sem összefüggést, sem bizonyítékot, de fordítva még csak nem is igaz, ahogyan te implikálod, lásd a 10. választ!

"Ha létezik egy mindenható teremtő aki létrehozta a Földet és az egész univerzumot, szerinted a tudomány rovatban nem tárgyalható a teremtésre vonatkozó részek annak szent könyvéből?"

Ha az elképzelésed eleve egy falszifikálhatatlan alapra helyezed, természetesen az egész ebből eredő beszélgetés mellőzi a tudományos alapot.

A maximum, ami vizsgálható, hogy amit te szubjektíve az ige mögé képzelsz, az mennyire fedi le a valóságot. De ebben az esetben ez is mellőz bárminemű tudományosságot, hisz sem közvetlen, sem közvetett, sem átvitt értelemben nem igaz, hogy az ember a földből származna.

"Ahogy mondtam, úgy próbáltam feltenni a kérdést hogy annak vallási vonatkozása ne derüljön ki hogy ne befolyásolja a válaszolókat."

Mégis befolyásoltad a válaszolókat, mert eredetileg teljesen más kérdést írtál ki, mint amit valójában a válaszaid alapján kérdezni akartál.

2019. júl. 1. 16:00
 53/63 sadam87 ***** válasza:

"Írhatná, de nem írja."

Akkor próbálok konkrétabban fogalmazni. Az, hogy a földkéreg és az élőlények elemi összetétele között van hasonlóság önmagában nem bizonyítja, hogy az élőlények anyagai a földkéregből származnak.

És az, hogy az élőlények anyagai a földkéregből származnak nem bizonyítja azt, hogy a földből lettek teremtve.

2019. júl. 1. 16:01
 54/63 sadam87 ***** válasza:

+1

Mint írtam is, bár természetesen az élőlények anyagai a földkéregben is megtalálhatóak, a földkéreg és az élőlények elemi összetétele között nagyon jelentős eltérés van. Ez épp ellentmond a klasszikus földből teremtetett képnek.

2019. júl. 1. 16:02
 55/63 A kérdező kommentje:

"Ha. És ha erre van bizonyíték.

Nos, nincs.

Úgyhogy nem."

Van bizonyíték de ateisták ezt nem akarják elfogadni. Az utóbbi néhány száz évben a nyugati világban elvárás hogy aki tudománnyal foglalkozik az ateista legyen. Ennek oka hogy a keresztény egyház sokáig gátolta a tudományos fejlődést, így az a kép alakult ki hogy aki vallásos az tudományellenes. Egyébként arra meg aztán tényleg nincs bizonyíték hogy nem létezik egy teremtő. Úgyhogy de.

2019. júl. 1. 22:07
 56/63 A kérdező kommentje:

"Az ember és a föld kapcsán pedig a legtöbb, ami elmondható, hogy az emberi szervezetben megtalálható elemek megtalálhatóak a talajban is. Na most ez alapból sem jelent így sem összefüggést, sem bizonyítékot,"

Már hogyne jelentene összefüggést? Ez azt jelenti a földben megtalálható elemekből épül fel az ember. Hogy közvetlenül vagy közvetve, más kérdés.

"Ha az elképzelésed eleve egy falszifikálhatatlan alapra helyezed, természetesen az egész ebből eredő beszélgetés mellőzi a tudományos alapot."

A kérdés szempontjából teljesen mindegy hogy létezik egy teremtő vagy sem. Az általam említett Korán vers mindenképpen tudományos szempontból értelmezhető, vizsgálható.

"De ebben az esetben ez is mellőz bárminemű tudományosságot, hisz sem közvetlen, sem közvetett, sem átvitt értelemben nem igaz, hogy az ember a földből származna."

Ezt már tudományos tények tagadása, ugye tudod? Miért van az hogy ha egyes ateisták meglátják a vallás szót, tudományos tényeket is tagadnak, csak hogy ellentmondásosnak, hibásnak állítsák be?

"Mégis befolyásoltad a válaszolókat, mert eredetileg teljesen más kérdést írtál ki, mint amit valójában a válaszaid alapján kérdezni akartál."

Senkit nem befolyásoltam és nem teljesen más a kérdés csak másképp fogalmaztam. Közben pedig tisztáztam ami esetleg nem volt egyértelmű.

2019. júl. 1. 22:18
 57/63 A kérdező kommentje:

"Akkor próbálok konkrétabban fogalmazni. Az, hogy a földkéreg és az élőlények elemi összetétele között van hasonlóság önmagában nem bizonyítja, hogy az élőlények anyagai a földkéregből származnak."

Hát akkor ez mire bizonyíték? :) Ha az élőlények anyaga nem a földkéregből származik akkor honnan?

"És az, hogy az élőlények anyagai a földkéregből származnak nem bizonyítja azt, hogy a földből lettek teremtve."

Ha az élőlények anyagai a földkéregből származnak nem bizonyítja hogy a földből lettek teremtve? :) Mondom én, ha ateisták meglátják a vallás szót, félrebeszélnek :)

2019. júl. 1. 22:22
 58/63 anonim ***** válasza:

Ja, hogy ilyen vallási fanatikusnak tetszik lenni?

Figyelj, itt jó pár választ kaptál olyan emberektől akik képben vannak a tudományos eredményekkel kapcsolatban, és többszörösen kielemeztük mennyire és miért hibás az elképzelésed. Mindezt még azelőtt hogy a vallás egyáltalán szóba került volna.

Ezek után miért erőlteted még mindig?

2019. júl. 1. 22:36
 59/63 sadam87 ***** válasza:

#56/57

"Már hogyne jelentene összefüggést? Ez azt jelenti a földben megtalálható elemekből épül fel az ember. "

Tehát akkor az, hogy a földben megtalálható elemekből épül fel az ember azt jelenti, hogy a földben levő elemekből épül fel az ember. Ezzel egyet tudok érteni, bár nem túl informatív. :)

"Hát akkor ez mire bizonyíték? :) Ha az élőlények anyaga nem a földkéregből származik akkor honnan?"

Nem azt írtam, hogy az élőlények anyagai nem a földkéregből származnak, hanem azt, hogy az az állítás, hogy az élőlények anyagai megtalálhatóak a földkéregben is önmagában nem bizonyítja, hogy a földkéregből származnak. Még példát is írtam, hogy ugyanezek az elemek a Marson (vagy a Holdon, aszteroidákon, ...) is megtalálhatóak, tehát az általad megfogalmazott állítás alapján abból is származhatnának.

De akkor mondok más példát. A te logikát szerint a Hindenburg léghajó a Napból lett teremte. :D

"Ha az élőlények anyagai a földkéregből származnak nem bizonyítja hogy a földből lettek teremtve? :)"

No jó, nézzük a hipotézist, hogy az élőlények a földből (a földkéreg anyagából) lettek teremtve. Persze nem szükségszerű, de eléggé megerősítené a feltételezést, ha a kettő összetétele hasonló lenne. Akkor nézzük a földkéreg leggyakoribb elemeit csökkenő sorrendben:

O, Si, Al, Fe, Ca, ...

[link]

És (az egyszerűség kedvéért) az emberi test leggyakoribb elemeit:

O, C, H, N, Ca, ...

Az első ötből kettő egyezik. Hát ez azért elég gyenge...

"Mondom én, ha ateisták meglátják a vallás szót, félrebeszélnek :)"

Ezt benézted öcsém, nem vagyok ateista. :)

2019. júl. 1. 22:53
 60/63 A kérdező kommentje:

"No jó, nézzük a hipotézist, hogy az élőlények a földből (a földkéreg anyagából) lettek teremtve. Persze nem szükségszerű, de eléggé megerősítené a feltételezést, ha a kettő összetétele hasonló lenne. Akkor nézzük a földkéreg leggyakoribb elemeit csökkenő sorrendben"

Bocs de miről beszélsz? Szó nem volt arról hogy ugyanolyan arányban kell hogy legyenek az elemek a földben és az emberben.

"Nem azt írtam, hogy az élőlények anyagai nem a földkéregből származnak, hanem azt, hogy az az állítás, hogy az élőlények anyagai megtalálhatóak a földkéregben is önmagában nem bizonyítja, hogy a földkéregből származnak. Még példát is írtam, hogy ugyanezek az elemek a Marson (vagy a Holdon, aszteroidákon, ...) is megtalálhatóak, tehát az általad megfogalmazott állítás alapján abból is származhatnának."

Tehát azt állítod hogy az élőlények anyagai a Marsról származnak, nem a földről?

2019. júl. 1. 23:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!