Lehet, hogy a bálnák intelligensebbek az embereknél?
A bálnáknál 200 milliárd, az embernél 100 milliárd idegsejt van, tudom, hogy az idegek közti kapcsolat mennyisége számít, de 2x annyi idegnél lehet, hogy több kapcsolat is van. Csak ugye a bálnák erőteljesen k stratégista állatok, ezközhasználatra az anatómiájuk miatt sosem volt lehetőségük, de a kommunikációról köztük nem sokat tudunk.
18:39
"Mondjuk a sikernek az élőlények (evolúciós) szempontjából az tekinthető, ha az összes utódja életképes marad."
Nem, nincs ilyen fogalom a biológiában, hogy "siker". Az összes utód életképessége pedig vicces felvetés, gondoljunk pl. bizonyos halakra, némelyiknek sok százezer utódjából néhány éri el az ivarérett kort, és ez egy teljesen működőképes stratégia.
Úr isten, ti tényleg ennyire sötétek vagytok, hogy a NASA-n akadtok ki?
Ami most high-tech és egy egész "hátország kell hozzá" az 50 év múlva egy teljesen mindennapi dolog lesz és kis túlzással otthon Pista bácsi beüti a laptopba, hogy miylen rizsmagot akar a gép meg kidobja. Ahogy az Apollo program alatt egy egész számítógépterem teljesítménye akkora volt, mint most egy sima servergépé, amihez gyk. bárki hozzáfér a sarki boltban. Kis túlzással a telefonom "okosabb", mint az űrhajó ami leszállt a Holdon...
És az ember kipusztulásáról szó sincsen, maximum arról, hogy amikor eléri a kritikus számot a népesség akkor elkezdik irtani egymást az emberek a kajáért és a végeredmény az lesz, hogy csak a népek töredéke marad fenn, akik viszont képesek lesznek - mint mondtam - addig fennmaradni, amíg a föld lakhatatlanná nem válik.
Aki ezt nem képes feldolgozni és a "NASA"-n van fennakadva annál tényleg intelligensebb egy ámbráscet.
:D Nem túlzással, hanem tényleg okosabb a telefonod ami leszállt a holdon (megjegyzem még nálad is, de ezt nem nehéz túlszárnyalnia)
A telefonodat meg szerinted az állatok sz*rják? Ja nem? Emberek csinálják? Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ha (ahogy te fogalmaztál) megtizedeljük magunkat, nem is lesz olyan egyszerű megtartani a mostanihoz hasonló kényelmes világot. A NASA-n nem kiakadtam, hanem példának hoztam fel.
18:39
""Mondjuk a sikernek az élőlények (evolúciós) szempontjából az tekinthető, ha az összes utódja életképes marad."
Nem, nincs ilyen fogalom a biológiában, hogy "siker". Az összes utód életképessége pedig vicces felvetés, gondoljunk pl. bizonyos halakra, némelyiknek sok százezer utódjából néhány éri el az ivarérett kort, és ez egy teljesen működőképes stratégia."
Az az R stratégia, ott benne van a pakliban, hogy csemege lesz a gyerkőcökből :D Nézz utána a K és R stratégiának. Itt a K stratégiáról volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!