Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintem a gravitáció az a...

Szerintem a gravitáció az a jelenség, amit naponta megtapasztalunk, de semmit nem tudunk róla. Egyetértetek velem?

Figyelt kérdés
Nem tudunk semmit erről a hatásról, nem tudjuk valójában mi történik, honnan ered ez a hatás.

2016. febr. 22. 15:58
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

" Bár azzal nemigen értek egyet, hogy felszínesen tanulmányozom a dolgokat, pont ellenkezőleg"

Miért, talán éveket tanultál egyetemen és fizikusi képesítést szereztél? Mert csak akkor lehetne mondani hogy nem felszínesen tanulmányoztad a fizikát, minden más maszatolás. Bár ha ez így lenne, akkor nem írtál volna ki egy ilyen nagyon buta kérdést, amiben azt állítod hogy "nem tudunk semmi a gravitációról". Ez a te szégyened, nem a mienk.

2016. febr. 22. 20:16
 12/37 anonim ***** válasza:
Az a probléma, hogy magad sem tudod, mit akarsz tudni. Különben látnád, hogy a kérdésed nem vezet sehova. Teljesen mindegy, hogy milyen mélységig ismerjük a világot, a végén mindig meg lehet kérdezni, hogy "na de miért?" Minden ilyen kérdés elég hamar oda vezet, hogy egyáltalán, miért létezik a világ, miért nem csak a semmi van. Te meg erre vársz választ a tudománytól, mert ha nem adja meg neked, akkor csak felszínes, meg sötétben tapogatózik. Nem, nem erről van szó, hanem nem ez a feladata. A tudomány nem a miértet keresi, hanem a hogyant. És azt meglehetősen hatékonyan és pontosan teszi. Enélkül a "felszínes" tudomány nélkül valószínűleg egy hétig sem maradnál életben.
2016. febr. 22. 22:44
 13/37 Wadmalac ***** válasza:

A gravitációról igenis sokat tudunk. Csak még vannak nyitott kérdések dögivel, jóval több, mint a többi gyenge és erős kölcsönhatás esetén. És az az egyetemes térelmélet még nem született meg, ami befoglalná a gravitációt is a többi kölcsönhatás közé.

Van még mit kutatni, kideríteni róla, rengeteg. De az, hogy semmit nem tudunk róla, az azért erős.

2016. febr. 23. 10:19
 14/37 Trafó1 ***** válasza:

Én nem ítélem el a kérdezőt, bele ásta magát, gondolkodik róla, vitát indított amiből tanulhat, utána néz dolgoknak.

Nem kell egyet érteni a ma elfogadott elméletekkel, olvastam más elméleteket is mint amik ma elfogadottak, lehet tíz vagy húsz év múlva olyan elméletek és bizonyítékok birtokában leszünk amik fényében a mai elméletek kőkorszakinak számítanak, én támogatom a kérdezőt.

gondolkodjon vitázzon tágítsa a tudását és legyenek akár saját elképzelései.

2016. febr. 23. 16:26
 15/37 anonim ***** válasza:
Valóban lehetnek konstruktívak a tudományban az új elképzelések és megközelítések, de ehhez az kell hogy az illető tudja a tudomány mai állását. Azt viszont csak egyetemen lehet megérteni hosszú évek alatt. A kérdezőnél ez nincs meg, azt hiszem ez túlzás nélkül kijelenthető. Bohóckodni persze lehet, csak sok értelme nincs - ugyanis a kérdés maga bohóckodás.
2016. febr. 23. 18:25
 16/37 A kérdező kommentje:
Rendben van, nem kell mindenkinek elfogadni amit írok. Abban igazatok van, hogy túlzás volt azt írnom, semmit nem tudunk róla. Nézőpont kérdése, ki mennyi ismerettel elégedett. Én pedig leginkább azzal nem értek egyet, hogy az egyetemi tudás önmagában elégséges lenne. Na mindegy, gondolkodni szabad dolgokon, és nem kötelező vakon hinni az elért eredményekben. Lehet, hogy 100 év múlva azt fogják gondolni, milyen keveset tudtak még az emberek a világról, mármint manapság.
2016. febr. 23. 19:48
 17/37 anonim ***** válasza:

"Én pedig leginkább azzal nem értek egyet, hogy az egyetemi tudás önmagában elégséges lenne."

Mihez elégséges? A diplomához elégséges, ide a gyakorira elégséges, az átlagember életéhez elégséges. Bizonyos speciális területekre már valóban nem az (pl. szakmabeli kutatások), de akinek nem elég, az továbbképzi magát. Vagy egy magasabb szintű képesítést adó iskolában, vagy az ezzel kapcsolatos munka közben.

Hidd el, akik letettek valami tényleg korszakalkotót az asztalra, azoknak túlnyomó többségében nem csupán az egyetemen összeszedett tudásuk volt meg hozzá.

2016. febr. 24. 01:39
 18/37 anonim ***** válasza:

"Na mindegy, gondolkodni szabad dolgokon, és nem kötelező vakon hinni az elért eredményekben."

Ez kétségtelen, azonban az hogy ne higgy vakon az eredmények értelmezésében, ahhoz ismerni is kéne őket. Te azonban nem ismered, így nincs is miben kételkedned.

2016. febr. 24. 08:42
 19/37 A kérdező kommentje:
Milyen érdekes, hogy csak így kijelented, hogy nem ismerem az elért eredményeket ! Honnan veszed ? Én csak nem hiszek el mindent vakon, bizonyítékok hiányában. Mondok néhány példát. A tér görbülete csinálja azt a jelenséget, amit gravitációnak nevezünk. Lehet, de ez is egy elmélet, ami további kérdéseket vet fel. Vagy, mondjuk a fénysebesség a maximum...olyan biztos ez ? Az elemi részecskék pontszerűek, nincs felületük, méretük. Na ez érdekes...nincs mérete, de létezik...Szóval nem szabad úgy elszállni magunktól, mert a legtöbb állítás ami a megtapasztaláson túl van, csak jelen elmélet, ami változhat.
2016. febr. 24. 11:41
 20/37 Wadmalac ***** válasza:

"A tér görbülete csinálja azt a jelenséget, amit gravitációnak nevezünk. Lehet, de ez is egy elmélet, ami további kérdéseket vet fel. Vagy, mondjuk a fénysebesség a maximum...olyan biztos ez ? Az elemi részecskék pontszerűek, nincs felületük, méretük. Na ez érdekes...nincs mérete, de létezik..."

Konkrétan ez a felsorolás, amiben "nem hiszel", bizonyítja, hogy állatira van még mit tanulnod.

Az ELMÉLET nem kósza ötlet, ami igazolásra vár, hanem olyan elfogadott elmélet, amit minden eddigi tapasztalatunk, mérésünk, tényszerű bizonyításunk igazol. Pont amiket elsoroltál, mind sokszorosan megfelelnek a megfigyeléseinknek, méréseinknek satöbbi.

Egyrészt összekevered az elméletet a munkahipotézissel, másrészt meg ezek szerint semmit sem tudsz az adott elméletek fizikai alapjairól. Ez nem sértegetés, ez tény. Nem tudom, mennyi idős vagy, lehet, hogy kortársaidnál TÖBBET tudsz, de a kommenteid kijelentéseihez nagyon keveset.

A fizika nem a "hiszem ha látom", meg nem is a "hiszem ha értem" kategóriája.

A relativitás-elmélet nagyon is sokszorosan igazoltan HELYES. Nem fogja semmilyen tudományos felfedezés eltörölni.

Csak kiegészíteni. Az meg semmilyen módon nem fogja megborítani az általad felvetett dolgokat.

2016. febr. 24. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!