Mi a működési elve a newtoni gyöngyöknek?
Figyelt kérdés
Azt értem, hogy gravitáció hatására keletkezik, plussz a tehetetlenége miatt, de pontosan nem értem...
Hogy működik?? Kérnék egy részletes leírást, vagy linket, mert én nem kaptam használhatót...
Köszönöm előre is!!
2014. ápr. 8. 18:56
1/2 anonim válasza:
A gyöngyök a pohárból felfelé indulnak el (mert másfele nem mehetnek). Mire felérnek a pohár széléig, már lesz egy jelentős sebességük felfelé. Ahhoz, hogy ez elfogyjon, megforduljon és lefelé mutasson, idő és hely kell. Ezért fog mindegyik tovább emelkedni egy darabig, mint egy ferdén felfelé elhajított test.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2014. ápr. 9. 18:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!