Nem találjátok furcsának, hogy az embereknek az őket körülvevő tárgyak (távirányító, telefon, fülhallgató, MP3-lejátszó) működési elvéről fingja sincs?
Közösségben élés egyik nagy elönye a feladatmegosztás, például 3 emberböl egyik az MP3 lejátszó müködését tanulja meg, a másik a gyógyszerekét, a harmadik az autókét. Igy együtt összesen kevesebbet kell tanulniuk, mintha mindhárman egyenként meg akarnák tanulni mindhárom fogalmat (ugyanis akkor mindhárom fogalmat összesen háromszor kellene megtanulniuk ebben a példában).
Szóval, a fejlödéshez nem tartozik hozzá, az mp3 lejátszó müködési elve, söt, minél fejlettebb egy kultúra, annál kevesebb témakörhöz ért egy-egy ember.
Például ezért nincsenek ma már polihisztook sem.
Polihisztor: aki költő, szobrász, tudós...szóval minden.
Kedves kérdező gondolom, hogy akkor te mindent magadnak készítesz otthon: a ház alapjától a tetőig plusz ami benne van. Szerinted ha tudnánk, akkor vennénk ilyeneket, akkor csinálnék otthon magamnak a 1TB-os MP4 lejátszót és egy 1000GHz-es processzort.
Ez így van rendjén, mert akkor képzeld el, hogy megbomlana az egyensúly. Nem lenne piac, nem kellenének munkahelyek...
Attól hogy tudom hogy működik még nem tudom elkészíteni...
Működési elvét a készülékeknek rengeteg ember tudja, csak utána kell olvasni.
Aki eljutott az érettségiig, az pontosan tudja mindezeknek a működési elvét, de nem tudná őket elkészíteni, egy eszköz elkészítése ugyanis nemcsak a működési elv értéséből áll, hanem ennél sokkal nagyobb feladat pontosan méretezni al alkatrészeket és megmunkálni az anyagot.
Hiába ismered a működési elvét, szerintem egy kalapácsot sem tudnál összerakni, ha csak egy fád és egy halom vasérced lenne.
A fejlődéshez egyébként pontosan a szakosodás fejlődése tartozik hozzá, az, hogy nem kell mindenkinek mindent észben tartania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!