Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valaki elmagyarázná az időutaz...

Valaki elmagyarázná az időutazás elméletét?

Figyelt kérdés

Biztos nagy kérés,de talán nem lesz olyan nehéz ha az alapok megvannak nálam.A szakszavak felét nem értem szóval a Wikipédia ebben nem segít.

Nagyon érdekel,valaki légyszíves vegye a fáradtságot :)

2015. máj. 15. 16:39
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
79%
Advil, nem tudom eldönteni, hogy csak trollkodsz vagy tényleg komolyan gondolod ezt az irgalmatlan badarságot, amit beszélsz. Mit hiszel mit csinálnak az elméleti fizikusok? Hülyeségeket találnak ki, hogy ezzel nagyzoljanak, vagy mit gondolsz? Mint minden a relativitáselmélet is elmélet volt. VOLT, vagy 100 éve, aztán jöttek sorra a kísérletek, amelyek során az elmélet következményei beigazolódtak, így bár a nevét megtartotta a dolog és továbbra is relativitáselmélet, mára nem csak elmélet, hanem bizonyított tény. Tökéletesen konzisztens a világgal, egy olyan modell, ami pontosan leírja, hogy mi fog történni. Ha nem érted az nem azért van, mert marhaság, hanem mert nem veszed a fáradtságot, hogy megtanuld a mögötte lévő matematikát és fizikát, ami egyébként nem is feltétlen baj, ez leginkább a fizikusok dolga, viszont ha ez így van, akkor NE kérdőjelezd meg azt, amihez nem értesz. Nem csak hogy jogod, de alapod sincs hozzá. Másfelől mutathatnál némi tiszteletet annak a rengeteg embernek a munkája felé, aki egész életét az elméleti fizikának szentelte és munkásságuk eredményeképpen engedheted meg magadnak azt a nagyfokú kényelmet, hogy például a kényelmes székedben gombokat nyomkodva idegesíts fel más embereket az éjszaka kellős közepén az ökörségeiddel. Szóval még egyszer, a relativitáselmélet TÉNY, nem csak elmélet és itt most ne menjünk bele az elmélet szó értelmezésébe, tudjuk mire gondolunk.
2015. máj. 15. 22:03
 32/44 anonim ***** válasza:
78%
A Higgs-bozon létezése is bizonyított... Engem is érdekelne, amit már kérdeztek, hány éves vagy és milyen képzéssel?
2015. máj. 15. 22:06
 33/44 anonim ***** válasza:
0%

Bocs hogy nem idezek, de ha jol ertem minden tokeletes, es megis allitgatni kell az orat.

Tehat nem tudunk olyan szerkezetet epiteni, ami minden korulmenyek kozott tokeletesen mukodik.

Koszonom.

2015. máj. 15. 22:09
 34/44 anonim ***** válasza:
64%

Advil, ez már annyira fáj, hogy nagyon (mármint az ostobaság). Arra nem vagy hajlandó, hogy normálisan utána nézz, elolvasod, miket írnak neked, és csak azért is mondod. Ráadásul még a Higgs-bozont is fantáziának nevezed, mikor tele volt vele a sajtó, hogy felfedezték.

Amúgy nem véletlenül építették a nagy hadronütköztetőt sem, pont azért, hogy ilyen dolgokat tudjanak vizsgálni.

A gyakorlat mögött meg normális esetben áll elmélet, bár ha kicsit is tanultál volna bármilyen tudomány, akkor tudnád, hogy ez így működik, hogy a gyakorlat és elmélet szorosan összekapcsolódik. Javaslom nézz utána, mit jelent az induktív illetve deduktív logika.

2015. máj. 15. 22:12
 35/44 anonim ***** válasza:
0%

Ha azt mondom hogy 12 eves vagyok es pokemonon, meg supermannen nottem idaig, vagy 64 eves vagyok 4 diplomaval az egyik kortuk fizikai ... mennyiben kapnak mas ertelmezest a valaszaim?

Ne az erdekeljen en ki vagy mi vagyok, probald meg megerteni, mit akarok megertetni.

2015. máj. 15. 22:13
 36/44 anonim ***** válasza:
64%

Advil, nem válaszoltál a kérdésemre, hogy hány éves vagy és mit tanulsz.

Az órát meg nem kell állítgatni, már másodszor érted félre.

EGYSZER kellett beállítani, és azóta jól működik.

Csak a beállítása más, mint egy földi órának, mert más körülmények között kell működnie.

2015. máj. 15. 22:15
 37/44 anonim ***** válasza:
Nekem tetszettek ezek a beszelgetesek, egeszen addig amig nem ment el szemelyeskedesig a dolog. Amig vannak ilyen emberek addig van elmeleti fizika. Sajnalom hogy mennem kell, de a kulturalt viselkedes hianya, nalam mar nem opcio. Minden jot nektek.
2015. máj. 15. 22:19
 38/44 anonim ***** válasza:
78%
Leírom én is 2135165165151.-ként. Tedd össze a két kezed, hogy van elméleti fizika, mert enélkül még mindig kővel dobálóznál a barlangban némi túlzással... Kulturált viselkedésbe szerintem az is beletartozik, hogy tudomásul vesszük, amit a másik mond és nem ugyanarról a dologról kezdek újra és újra beszélni hozzáértő emberek előtt laikusként. Gyerekes viselkedés ez. Kezdem azt hinni, hogy az elméleti fizika elleni undorod forrása az irigység. Na ez itt kezd személyeskedés lenni, eddig ez sehol nem volt. Valószínűleg 18 alatt vagy még, ez pedig azért fontos, mert ennek az információnak a birtokában annyiban hagyjuk a világképedet a fenébe, majd az iskolában kezdenek vele valamit, vagy nem... Mindenesetre nem egy elcseszett gondolkodású felnőtt ember világképét kell átformálni. Egyébként ha már a személyeskedésnél vagyunk, akkor az elméleti fizika szidásával minden egyes elméleti fizikust megsértesz, mert ezek az emberek ennek szentelték az életüket, te pedig azt mondod gyakorlatilag, hogy fölösleges élniük, sőt rossz dolog a létezésük, esetleg elgondolkodhatnál ezen is...
2015. máj. 15. 22:28
 39/44 anonim ***** válasza:
64%

Az eddigi írásaid alapján kb. 15 éves lehetsz.

Ez még nem lenne gond - de nagyon távol állsz attól, hogy értelmesen tanulni tudjál.

Inkább a "majd én jól megmondom a tutit, mindenki más meg le van sajnálva" módszerrel élsz.

Persze, ha ez már tarthatatlan, akkor pedig elmenekülsz.

A helyedben én megpróbálnék normálisan viselkedni.

2015. máj. 15. 22:33
 40/44 anonim ***** válasza:
64%

Azért fontos a korod és a végzettséged, mert ha egy 30 éves, netán egyetemet végzett ember mondja ezeket, akkor csak legyintünk: ez itt egy reménytelen hülye, kár vele foglalkozni.

Egy 15 éves embernél azonban más a helyzet.

Tanultál valamit, vagy hallottál valamit - és ezt megpróbálod a fejedben úgy összerakni, hogy illeszkedjen az eddigi világképedhez.

Idáig ez rendben is lenne.

Csakhogy a relativitás az pont olyan dolog, ami FELBORÍTJA az eddigi világképedet!

Na most: erre lehet úgy is reagálni, ahol te teszed: keresed a relativitás hibáit, ami miatt MÉGIS az eddigi világképed lesz az érvényes, a relativitás pedig rossz, téves rendszer. Téveszme, ugye.

Még mindig nem gond: a legtöbb ember így csinálja.

Einsteinnek is voltak ilyen húzásai néha.

A gond az, hogy ha ezért már tényeket és tudományos törvényeket is figyelmen kívül hagysz.

TÉNY:

- a müonok viselkedése,

- az atomórák viselkedése,

- a radioaktív atomok viselkedése gyorsítóban.

Ezeket miért is nem veszed figyelembe?

Van rá valami okod?

A törvények pedig a relativitás törvényei.

Ehelyett te megpróbálsz mindenféle butaságot.

Például, ha az lenne, amit mondasz (hogy a különböző órákat képtelenek vagyunk beállítani az űrben), akkor mind MÁSKÉPP tévedne. Mert ugye az egyikre így hat az űr és a gravitáció - a másikra meg amúgy.

NEM ÍGY VAN!

MINDRE egyformán hat!

Ennek vajon mi lehet más a magyarázata, ha nem a megváltozott idő?

A másik az, ha valami tárgyi tudásod hiányzik.

Tényleg úgy képzelted, hogy a GPS rendszerekben minden nap korrigálják azt az időt, amit a rendszer téveszt?

De akkor csak a korrekció után lenne pontos, és a nap végére már tévesztene vagy 20 métert!

NEM!

Ehelyett az órákat úgy állították be, hogy itt a földön tévesztenek - és fenn az űrben is ugyanennyit tévesztenek a saját idejük szerint - VISZONT az idő változása miatt MI itt a földön úgy látjuk, hogy pontosak!

Végig és folyamatosan pontosak!

Egy példát tudok erre mondani: ha rugós mérleggel szeretnél mérni 1 kg-ot, akkor ugye a mérleget lehet kalibrálni, hogy itt a földfelszínen pontos legyen.

De mit csinálsz pl. a Holdon?

Na, ott úgy kell kalibrálni, hogy kb. 1/6 erő hatására mutassa ugyanazt a súlyt. Sokkal kisebb beosztás kell, mint a Földön.

De ugyanúgy a Himalája csúcsán is át kell egy picit kalibrálni a mérlegedet - mondjuk, ha krumplit mérsz vele, akkor még talán elmegy így is, de ha pl. aranyat?

Akkor már nem mindegy.

Mondanom se kell, hogy kalibrálni egyszer kell - és utána PONTOS lesz a mérleg, amíg máshová nem viszed, vagy el nem romlik.

2015. máj. 15. 23:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!