Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért áll meg az idő ha...

Miért áll meg az idő ha elérjük a fénysebességet?

Figyelt kérdés
Ha elérnénk a fénysebességet persze elméletileg, akkor azért áll meg az idő számunkra, mert gyakorlatilag minden ami körülvesz és amit mi univerzumnak látunk, ott a fénysebesség a határ, és az információ is a fény által jut el hozzánk, ezek szerint ha mi a fény sebességével haladunk nem tud eljutni hozzánk az információ és nyugodtan járkálahatunk az időben ott álunk meg ahol akarunk ?

2015. márc. 17. 19:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
igen, mert addigra már átköltözik valószínűleg az emberiség máshová, legalább is úgy gondolom, hogy akár sikerülhet
2015. márc. 17. 23:16
 12/19 anonim válasza:
ja elöbb tönkre teszitek ezt a bolygót aztán meg mennétek másikra?egy ilyen fajnak semmi keresni valója más bolygókon.komolyan mondom mint a sáskák.letarol egy erdőt majd megy tovább.jelenlegi ütemben már pár száz év múlva lakhatatlan lesz a föld.úgyhogy teljesen felejtős.meg amúgy sincsenek élhető bolygók a környéken.biztosan van még paradicsomi hely a világegyetemben de isten óvja az emberektől.semmi keresnivalója az űrben olyan fajnak ami mindent kihasznál tönkretesz majd eldobja.
2015. márc. 21. 16:31
 13/19 anonim ***** válasza:

16:31 te nem a földön élsz??

Miért beszélsz úgy, hogy "ti", mikor te is része vagy ennek a folyamatnak, kivéve ha nem közlekedsz gyalog, vagy biciklizésen kívül sehogy, illetve nem használod a számítogépet(amit kétlek), nem írsz papírra..

Igen a legtöbb ember, cigizik, iszik, rongál meg leszar mindent ami nem róla szól, de nem mindenki ilyen!

2015. márc. 21. 17:56
 14/19 anonim válasza:
ezt jól eltaláltad én gyalog és kerékpárral közlekedem.és védem a természetet.egyébként különbözően járul hozzá minden ember.azzal mert én számítógépet használok még nem leszek felelős a tömegesen föld ellen elkövetett rossz dolgokban annyira mint egy brazil favágó aki illegálisan kitermeli a fél esőerdőt vagy egy vadász aki védett állatokra lő stb.a föld nem azért lesz kihalt pusztaság a jövöben mert én bekapcsoltam a számítógépemet.
2015. márc. 22. 00:31
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem látod jól és azok sem akik azt írják nem állna meg az időd c n. Értelmetlen azt kijelenteni hogy neked a sajátidőd ugyan úgy menne tovább c n de mindenki ezt szajkózza.

Nincs olyan sem hogy c vel ülsz egy ürhajóban és benne rendesen telik az idő kint meg végtelenül felgyorsult ,ezek mind értelmetlen kijelentések csak c alatt igazak!

Akik válaszolgatnak ugyan úgy nem értik mi az idő és mi a mozgás ,mindenki két különböző dologként kezeli ami a legborzasztóbb hogy c sebesség mayarázatakor is.

Az idő és a mozgás soha nem volt független fogalom erről szólna az amiért sokan egyetemre jártak.Időt nem tudsz értelmezni térbeliség nélkül és térbeliséget nem tudsz idő nélkül csak elméleti matematikai alapon. Mozogni csak térben tudsz de nem tudsz idő nélkül. Ahogy az óra mutató vagy mozog és ezzel időt jelez vagy nem mozog és akkor időt sem jelez.

Az idő jelzése mozgás jelzésként is értelmezhető ahogy a mozgás nagysága idő jelzés is egyben ezért lesz idő dilatáció mivel a másként mozgó testek más időjelzéssel szolgálnak amik közt relatív eltérések adódnak ki.

2015. márc. 22. 12:26
 16/19 A kérdező kommentje:
Szerintem sem tiszta teljesen senkinek az idő fogalma, úgy gondolom azért nem is tudjuk igazából megérteni mi az a téridő, mert mi is a szerves része vagyunk ennek és a számolásunkhoz is az szükséges, hogy térben meg időben ott legyünk létezzünk, ami viszont befolyásolja az eredményt.
2015. márc. 22. 18:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem azt kell megértened mi a téridő hanem hogy a két fogalom egymásból következik tehát nem az van hogy volt két fogalom amivel leírunk egyet hanem egy fogalom van amit felbontottunk kettőre .

Mozgással méred az időt is ugyanakkor időtelésről beszélni egy statikus világban fölösleges lenne . Ha a nap mindig az ég egy pontján állna és a véred is állna benned akkor mit fejeznél ki az idővel? Idővel csak mozgásokat lehet kifejezni és fordítva.

Einstein pedig azzal hogy bizonyította a mozgás véges értékű lehet csak megmutatta hogy az időtelés is véges értékű. Amíg a véges sebességértékhez közelítő test időtelése is a végességhez közeledik addig a lassabban mozgó test időtelése nem tart ott . Nem más ez mint hogy az időd megegyezik a mozgásoddal és nem abszolút világi.

Amíg a 0,99c vel haladó már keveset tud gyorsulni ,az óramutatója is lassabban gyorsul ,1c n megáll.

Ezért mindenki aki lassabban megy ennél a testnél még töbett tud gyorsulni így a mutatója is ezért több időt mér , az ér több vért szállít az atomok többet rezegnek stb ezért a lassabban mozgó test relatívan gyorsabban öregszik a gyorsabban mozgóhoz képest és ez igaz minden objektum párokra de csakis párokra .

2015. márc. 22. 23:39
 18/19 A kérdező kommentje:
Érdekes megvilágítás és tetszik nekem amit írtál, de idő kell még amíg ezt átveszem és megrágom, viszont már úgy érzem közelebb kerültem ahhoz amihez szerettem volna, ezért köszi a választ ;)
2015. márc. 23. 19:30
 19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon jó :) Frissebben átolvastam megint és most már tiszta a kép miért áll meg az idő ha a fénysebességet elérjük, tetszik az elmélet és amíg jobbal nem találkozok ezt fogom használni. Köszi ;)
2015. márc. 27. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!