Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért áll meg az idő ha...

Miért áll meg az idő ha elérjük a fénysebességet?

Figyelt kérdés
Ha elérnénk a fénysebességet persze elméletileg, akkor azért áll meg az idő számunkra, mert gyakorlatilag minden ami körülvesz és amit mi univerzumnak látunk, ott a fénysebesség a határ, és az információ is a fény által jut el hozzánk, ezek szerint ha mi a fény sebességével haladunk nem tud eljutni hozzánk az információ és nyugodtan járkálahatunk az időben ott álunk meg ahol akarunk ?

2015. márc. 17. 19:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
És ,mennyi idő alatt gondoltad elérni a fénysebességet? És az hogyan hatna az emberi szervezetre,túlélnénk-e egyáltalán?Bennem ezek a kérdések merültek fel.
2015. márc. 17. 19:12
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát ezért írtam, hogy elméletileg érdekel mert tudom, hogy gyakorlatilag rengeteg akadályba ütközünk, de valami egyszerübb magyarázatra várok nem pedig egyenletekre, mert nem vagyok még otthon azokban.
2015. márc. 17. 19:15
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem áll meg.

A te saját időd pontosan ugyanúgy telik utána is.

Ha elindulnál pl. innen fénysebességgel, akkor az itteni információk nem érnének el téged többé, az igaz. Az is igaz, hogy egy pillanat alatt eljuthatnál bárhova.

De attól még, ami szembejön, az ugyanúgy lyukat ütne beléd, és még csak kezdeni se nagyon tudnál vele semmit.

2015. márc. 17. 19:50
 4/19 A kérdező kommentje:
Hát persze ez tiszta, hogy a te időd nem áll meg csak hozzuk viszonyítva akiket otthagytál ahonnan elindultál de akkor amerre haladsz ott gyorsabban telik az idő a tiedhez viszonyítva ?
2015. márc. 17. 20:02
 5/19 anonim ***** válasza:

Nem.

Úgy látod, hogy mindenki másnak megáll az ideje. A világ haladási irányban összemegy egy papírlappá, amin értelemszerűen egy pillanat alatt átszáguldasz.

2015. márc. 17. 20:21
 6/19 anonim ***** válasza:

És azonnal belecsapódsz valamibe.

A foton számára nem létezik idő. A foton abban a pillanatban megszűnik létezni, amikor létrejön. A foton számára nem létezik a tér igazából, hiszen 0 időegység múlva bele is csapódik valamibe.

Ha elérnéd a fénysebességet, számodra minden út hossza egyenlő lenne a nullával - és azonnal az utad végére érnél.

Viszont nagy eséllyel az utad vége valami aszteroida bolygó, csillag, vagy valami hasonló lenne. Vagy azonnal meglátnád a világegyetem végét, már ha van neki :)

2015. márc. 17. 20:42
 7/19 A kérdező kommentje:
Na hát igen tulajdonképpen ezt akartam valamilyen módon írni, hogy összemegy a tér, hiszen pillanatok alatt átszáguldasz rajta.
2015. márc. 17. 20:46
 8/19 A kérdező kommentje:
Ajaj ezek nagyon kemény dolgok, azt hiszem nem fáradtan kéne ilyeneken gondolkozzak, mert ez még pihenten is megterhelő :)
2015. márc. 17. 20:48
 9/19 anonim ***** válasza:
Ezért akartam, én 1 millió év múlva születni :D Talán majd egy millió év múlva kiderül
2015. márc. 17. 22:28
 10/19 Hominida ***** válasza:
#9, addigra az emberiség utolsó nyoma is eltűnik a Földről, a világot újra meghódítják a di- és trinoszauruszok, akik téged mint ősi, kifejletlen életformát megfigyelés alá helyeznek. :-)
2015. márc. 17. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!