Az energia létező valami?
Vree nem tudom, mire gondolsz a 20. válaszban. Aki tanul, persze, hogy vetődnek fel benne kérdések. Akkor kérdez. Célzottan, konkrétan, nem általában. Eléggé közismert, hogy az általános kérdés valójában vagy azt jelzi, hogy csak imitáljuk, hogy tudni szeretnék valamit, de igazából nem. Vagy pedig azt, a kérdésfeltevő annyira nincs tisztában elemi dolgokkal, hogy nem tudja, mit nem tud. Ezt úgy általában a helyzetre mondom.
Ha egy kérdésre választ kapunk, megpróbáljuk elhelyezni addigi ismereteinkben, ami vagy sikerül, és akkor továbbléphetünk, vagy nem, és akkor pontosítás szükséges. Aki vitatkozik, az nem megtudni akar valamit, hanem implicite a saját álláspontját akarja elfogadtatni.
Konkrétan az energiáról elég sok minden olvasható. Van köztük szemét is, de tankönyvek környékén jó eséllyel magyarázatot lelünk. Ha valaki nem érti, hogy mitől természeti jelenség és nem elméleti segédeszköz, akkor kérdezzen arra, mit nem ért egy magyarázatban. Előbb utóbb akad valaki, aki számára érthetően világítja meg. De a kötözködés, különösen a kioktatás a kérdéstől teljesen különböző kategória, amely nem érdemel választ. Úgy hiszem, itt erről van szó.
Nemtom miért ilyen szigorúak, én nem láttam csak egészséges érdeklődést és visszakérdezést xD
De mind1, lényeg hogy ha valami releváns infót sikerült adni (remélem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!