Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a zéruspont energia?

Mi a zéruspont energia?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy miből ered, mikor lehet számolni vele és mi határozza meg a pontos értékét?

2015. febr. 18. 01:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Valaki dolgozik is az este :)

A nullponti energia: a kvantummechanikai harmonikus oszcillátor 0. Pontjához rendelt energiát jelenti.

Kicsit jobban kifejtve: a kvantummechanikában amikor kiszámolták az oszcillátor( rezgőmozgás vagy hullámmozgást végző rendszer) energiáját kiderült, hogy a rendszer alapállapotban vagyis amikor azt várnánk hogy nem rezeg semmi már alapállapotban rendelkezik egy fél rezgésenergiával. Foton esetében E=h/2π*f/2 energiával ahol h a Planck féle állandót jelenti a π a 3.141592... számot f pedig a frekvenciát jelenti.

2015. febr. 18. 06:41
 2/5 Wadmalac ***** válasza:
52%
Tudod, ha valakinek hajnalban az a legnagyobb problémája, hogy mi a zérusponti energia, sőt válasz hiányában habzó szájjal a hímeket kezdi szidni (amivel önmagát és saját nemét alacsonyítja le, mert feltételezi, hogy erre csak férfi tud válaszolni), nos, annak pszichiátriai segítségre van szüksége. :D
2015. febr. 18. 07:06
 3/5 anonim ***** válasza:
93%

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

Semmirekellő troll, nem győzőm reportolni a válaszaidat. Nem tudom miért nem lehet az ilyeneket kitiltani innen. Mi a fene jó abban, hogy széttrollkodsz egy tudományos jellegű fórumot? Szüleid helyében a legmélyebb gödörben ásnám el magam, hogy ilyen akármi lett a gyerekemből... ez az ő szegénységi bizonyítványuk is, nem csak a Tied.

2015. febr. 18. 07:46
 4/5 Wadmalac ***** válasza:
Látom, a habzó szájú első pár komment radír alá került, így már az enyém is eltüntethető. :)
2015. febr. 18. 11:29
 5/5 anonim ***** válasza:
56%

"Közérdekű tájékoztatás" :D

Nem láttam, mi folyt itt tegnap éjjel, most "véletlenül" tévedtem ide...

De tegnap este máshol is csinálta a fesztivált, akkor még nick nélkül:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__659735..

Mi nem jelentettük be (én legalábbis nem), csak sorban lehúztuk a válaszait.

Viszont most néztem, hogy kitiltották (vagy törölte a regjét), legalábbis ezt.

2015. febr. 18. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!