Zsuzsi94 kérdése:
Mikor tart egy szám a 0-hoz a végtelenbe?
Figyelt kérdés
Valaki eltudná ,ezt magyarázni lépésröl-lépésre? A válaszokat elõre is köszönöm! 19/L2014. ápr. 10. 05:05
11/17 A kérdező kommentje:
Nem aludtam el...köszönöm mindenkinek.
2014. ápr. 10. 15:00
12/17 anonim válasza:
Nem 0-hoz, hanem mondjuk 0-nál.
Az 1/x függvény 0-nál a végtelenbe tart (csak az egyik fele a +végtelenbe, a másik fele a -végtelenbe).
De pl. az |1/x| 0-nál a +végtelenbe tart.
Egy függvény egy ponton akkor tart a végtelenbe, ha akárhogy közeledsz ahhoz a ponthoz, mindig határtalanul növekednek a függvényértékek.
13/17 anonim válasza:
Ja, ha fordítva gondoltad:
0-hoz tart egy FÜGGVÉNY értéke a végtelenbeN akkor, ha ahogy a végtelen felé megyünk a számegyenesen, akkor a függvényérték minden határon túl megközelíti a 0-t.
Ilyen pl. az 1/x is.
14/17 A kérdező kommentje:
Köszi!!:)
2014. ápr. 10. 22:43
15/17 anonim válasza:
Egy fuggveny akkor tart vegtelenbe 0-nal ha tetszoleges X pozitiv szamhoz letezik e (epszilon) hogy ha |x|<e akkor |f(x)|>X
16/17 anonim válasza:
Zsuzsi, kissé gyanús vagy nekem. :)) Szerintem matematikát tanulsz egyetemen és most csak ugratod itt a jónépet. :)
94'-ben születtél? Akkor tutira tudod a választ ezekre a kérdésekre.
17/17 A kérdező kommentje:
:D
2014. ápr. 12. 18:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!