Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy lehet ezt összeegyeztetni...

Hogy lehet ezt összeegyeztetni a Nagy Bumm elmélettel?

Figyelt kérdés

A NB elmélete szerint egy pontból távolodik minden irányba az Univerzum. Namármost "szerintem ez hülyeség", mert akkor hogy lehet az, hogy az Androméda galaxis pedig épp KÖZELÍT hozzánk?! Elvileg minden galaxisnak akkor távolodnia kellene egymástól! Nem lehet hogy inkább a vöröseltolódás a térgörbület hatása miatt van? (ahogyan a napot is vörösnek látjuk a Föld görbülete miatt) Szeirntem meg az ilyen milliárd fényévre lévő galaxisok lehet hogy mi vagyunk és a környező galaxisok, csak rohadt régen: csak épp "körbelátunk", mert ugye a tér az egy véges-végtelen valami.

Ez még csak eszembe jutott, de szerintem minden naprendszeren belül van élet az Univerzumban. Ha csak abba gondolok bele hogy az élet itt is kitölt a bolygón minden négyzetmilimétert, ugyanígy lehet a galaxisokkal is.

2013. nov. 20. 19:55
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Kérdező,

Neked nem gyanús, egy picit, hogy mindig azok az "elméletek" vannak tűz alá véve, amelyek nincsenek alátámasztva, s amelyek nem egyeztethetőek össze a mérésekkel?

Elárulom, Einstein relativitás elmélete is nayg port kavart fel. Mindenki kiakadt, hogy mi az a marhaság, hogy változik a méret, a tömeg, de még az idő sem állandó. Csak éppen voltak bizonyítékok, így elfogadták. De Newtont is hülyének tartották, hogy gravitáció, meg hasonló szamárságok. De voltak bizonyítéka - és elfogadták. A kvantum-fizika elméleteit is marhaságnak tartotta mindenki (még részeit maga Einstein is!) de - vannak bizonyítékok, így el kell fogadni őket.

A te általad "pártfogolt" elmélettel az a baj, hogy nincsenek bizonyítékai. Vannak állításai, de az nem egy nagy dolog - állításokat tenni nem bonyolult :)

2014. jan. 21. 13:40
 22/25 A kérdező kommentje:

és ha ennek bizonyítékai pont hogy nem "evilági" módszerekkel lehetnének kimutathatók!

Ingoványos talajra érkeztünk...

És persze nem leszek népszerű e gondolattal de (lesza.om) pl. az űr felfedéséhez felesleges további pénzt ölni annak felfedezésére. Mindenki meg tudja tenni, ott van rá a gondolat. A kérdés csak az, hogy az egyszerűbb (pl. LSD) megoldásokat választjuk vagy az időigényesebbeket (pl. meditációk)

2014. jan. 22. 23:44
 23/25 A kérdező kommentje:

belegondolok annyira fantasztiukus, hogy az univerzum minden egyes atomja része a nagy "szövetnek", amin mindenféle informásió hld keresztül kasul. te nem gondolkodtatok el rajta hogy hogy lehetne "letölteni" információt a legkönnyebben?

Egy csomó mindent meg lehet így tudni, sokkal egyszerűbb.

2014. jan. 22. 23:47
 24/25 anonim ***** válasza:

Éééés most jutottál el arra a pontra, hogy amit mondasz, semmi köze a tudományhoz :) Ettől a ponttól kezdve inkább az ezotériában érdeklődj, ott majd elmagyarázzák, hogy a meditálás során eljuthatsz az asztrál-síkra, és ott majd a fény-lények megmutatják a világegyetemet :)

Ez már nem a tudomány talaja. A tudomány ellenőrzésekkel, igazolásokkal, bizonyításokkal dolgozik.

2014. jan. 23. 09:03
 25/25 A kérdező kommentje:

igen. ... különböző nézőpontok...

nekem az sztrál utazásban is van tapasztalatom. és bár nem tudom bizonyítani, őrültnek hisznek. Hát vállalom, de kívánom hogy éljétek át azokat az élmémyeket amiket én :))

2014. jan. 24. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!