Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Merre van a Világegyetem...

Brain Storming kérdése:

Merre van a Világegyetem középpontja, vagy a Nagy Bumm helye?

Figyelt kérdés
Ha biztonsággal megállapítható, hogy a Világegyetem tágul, akkor megállapítható a tágulás középpontja is, nem? Tud erről valaki valami megbízható információt?
2009. okt. 11. 02:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ezt senki nem érti. Egyszerűen csak van ez a tapasztalat amit a távcsöveinkkel látunk. Vannak korlátaink, el kell fogadni.
2016. máj. 18. 23:22
 22/26 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy olyan óriási probléma lenne azt megérteni, hogy a gömb középpontja NINCSEN a gömb felszínén.

Ugyanez vonatkozik a hipergömbre is.

2016. máj. 19. 09:29
 23/26 anonim válasza:
Azt nem tudom elfogadni hogy nincs egy viszonylagos középpontja. A lufi felülete 2 dimenziós példa egy 3 dimenziós térre. Ha a nagy bumm egyáltalán létezett és nem csak egy lüktető, egy nagyobb erő hatására táguló térről van szó akkor csak a jelenlegi helymeghatározás nem elég fejlett ill.korlátolt abban, hogy ezt megtalálják. Egymáshoz képest sem egyforma sebességgel távolodnak, csak a pontokat nem tudjuk mihez viszonyítani.
2017. ápr. 1. 07:50
 24/26 anonim ***** válasza:

Figyelj, waresz999.

"Azt nem tudom elfogadni hogy nincs egy viszonylagos középpontja."

De, van. CSAK NEM A MI VILÁGUNKBAN VAN!

"A lufi felülete 2 dimenziós példa egy 3 dimenziós térre."

A világunk pedig egy 3 dimenziós felszíne egy 4 dimenziós térnek. A tágulás középpontja pedig NEM a mi 3 dimenziónkban van!

EZÉRT jó példa a lufi, mert az pont így néz ki: a FELSZÍNÉN SEHOL NEM TUDSZ MUTATNI egy olyan pontot, ami a középpontja. Az bizony a középpontban van, ami NEM a felszín része!

2017. ápr. 1. 13:44
 25/26 anonim ***** válasza:

"kimérték a kozmikus háttérsugárzás vörös- és kékeltolódását. Ergo van egy 0 sebesség amihez lehet viszonyítani."

Ez így igaz, csak egyet ne felejts el: ez NEM a világegyetem tágulása. Ez csak azt mutatja, hogy annak idején a világegyetemben volt egy sugárzás, ami ebbe az irányba indult el.

2017. ápr. 3. 00:22
 26/26 anonim válasza:
Meg lehetne határozni ha a fénysebesség nem szabna gátat ennek. A világegyetem méretét nem ismerjük csak azt a gömböt amit látunk belőle. Szerintem hacsak nem vagyunk közel a közepéhez, érzékelni kellene még így is a gyorsulások különbségeit.
2023. febr. 18. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!