Fénysebességel kapcsolatban időutazás?
Figyelt kérdés
olvasgattam a postokat és volt egy olyan hogyha fénysebességgel utazunk akkor lassabban telik az idő plusz mit hogy látunk lasabban gyorsabban.a kérdésem pedig hogy ha én látom a fénysebességgel közlekedő tárgyat az nálam egy folytonos dolog és ha az tényleg igaz h ha fénysebességgel utazok akkor lassabban telik az idő a földön lévő időtől akkor magyarán én egy másik idősíkba kerülük így utazva az időben úgy h ugyanabba az idősíkba térek vissza amiből elindultam így én nem öregedtem annyit mint a földönlévők szóval az időben lévő utazás már meg is van oldva?(még rengeteg kérdésem lenne de mobilról vagyok)16/F#időutazÁs
2012. dec. 11. 18:53
1/13 anonim válasza:
Fénysebességgel nem utazunk, és ez nem is lehetséges, tehát a kérdés többi része tárgytalan. :)
Hallgasd meg a következő előadást, sok minden megvilágosodik:
2/13 anonim válasza:
Már meg is van oldva! Igaz, hogy csak előre, és a fénysebességhez közeli sebesség kell hozzá (mondjuk ezt még nem oldottuk meg), de így van! :)
3/13 A kérdező kommentje:
de einstein szerint lehet utazni az időben de csak előre de akkor megcáfolja magát mivel olvastam a 1.kommentelő által(köszönöm szépen , nagyon hasznos!) hogy semmilyen tárgy sem érheti el a fénysebességet mivel az a "maximális" sebesség = c és a testek relatív sebessége <C szóval a maximális sebességet semmi sem tudja elérni szóval nemtudjuk fénysebességre gyorsítani a "tárgyat".
2012. dec. 11. 19:38
4/13 anonim válasza:
Nem csak fénysebességnél működik. Vagy hogy gondoltad, fénysebesség mínusz egynél még nem, de fénysebességnél már igen?
Bármilyen nagy sebességkülönbségnél van ilyen eltérés, a fénysebesség ennek a maximuma.
5/13 A kérdező kommentje:
szerintem igen , számít az a minusz 1m/s a fénysebesség is relatív tehát állandó és meghatározott sebessége van , akkor enniyerővel vegyük az e=m*c"2" et ott sem mindegy hogy 150kg*299 792 457 m/s vagy 150kg*299 792 458 m/s barátom , gondold végig.
2012. dec. 11. 19:59
7/13 anonim válasza:
1: A másik ideje telik lassabban! A saját időd mindig pontosan ugyanúgy telik!
2: A fénysebességgel közeledő tárgyat nem látod! Mégis, mitől látnád? A fénye szerinted milyen gyors?
3: A "másik idősík"-ot gondold meg még egyszer, mert szerintem te sem érted, mit akartál kérdezni vele.
8/13 anonim válasza:
Kedves kérdező! A százemeletes épület tetejére nem lehet úgy feljutni, hogy az ötvenedikkel akarjuk kezdeni (jobb lenne a hasonlat, ha 99-et mondtam volna). Tehát kezdj el általános iskolás fizikakönyveket olvasni, haladj szép sorjában, és vigyázz arra, hogy ne lépj tovább, míg az éppen olvasottat nem érted. Akkor talán egyszer eljutsz oda, hogy megértsd: ilyen kérdésnek nincs értelme. Most nem kísérlem meg ennek elmagyarázását, mert nem lenne türelmed végighallgatni.
9/13 anonim válasza:
Egy baj van a fénysebességgel, hogy végtelen sok energiába kerülne az elérése.
10/13 anonim válasza:
Az is elég ha egy fekete lyuk közelében vagy (persze úgy,hogy az ne nyeljen el) mert annak olyan nagy a gravitációs ereje hogy még a fény sem tud kijönni. Ilyen közegben az idő is lelassul, vagyis ha te mondjuk 1 évet eltöltesz ott, a Földön több évtized telik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!