Vissza lehet majd utazni a múltba?
Ha egyszer megépítik az időgépet. Erről már számtalan dokum.filmet láttam és olvastam is, hogy ha a múltba megyünk vissza, akkor megváltoztatjuk a történelmet és ez a történelem "összezavarodását" jelenti majd. Viszont sokan állítják, hogy ez nem így lenne. Például a Vissza a jövőbe c. filmben is megszegték e szabályt nem is egyszer.
Az pedig képtelenség, ha megépül az időgép, és csak a jövőbe lehet majd utazni. Mert a jövőben is megszegjük majd a szabályt. Mivel megváltoztatjuk a jövőt vagy a jövőnket. Viszont én a 15. századba szeretnék visszamenni majd. Tehát nem 10 vagy 20 évvel korábban.
"Viszont én a 15. századba szeretnék visszamenni majd"
Egészségedre!
Ha visszautazol a múltba és megölöd az apádat a születésed előtt akkor nem születik meg aki őt megölte (te), azaz nem hal meg, te viszont rohadt nagy bajban vagy mert jön érted az Idő Rendőrség.
Egyébként pont emiatt a paradoxon miatt nem engedi a természet az időutazást sem-jelenlegi tudásunk szerint.
Bár az is érdekes hogy aki sok időt tölt az ISS-en az elvileg pár mikroszekundumot utazott az időben, mivel Föld körüli pályán kicsit gyorsabban telik az idő.
"Egyébként pont emiatt a paradoxon miatt nem engedi a természet az időutazást sem-jelenlegi tudásunk szerint."
Jelenlegi tudásunk szerint semmi sincs, ami gátolná az időutazást (jelenleg is azt csináljuk). Sőt akár folyhatna visszafelé is az idő!
Utolsó előttivel egyetértek. A valóság tkp. az a 5,4 szer 10 a minusz 44-en másodperc, ami éppen történik. Planck-idő(A Planck-idő az idő természetes egysége, amit Max Planck javasolt, jele tP. Bár nem vehetjük a Planck-időt egyszerűen az idő kvantumának, ennél rövidebb időtartam alatt nincs értelme összehasonlítani az Univerzum két egymást követő állapotát.
A létezés nem más, mint az Univerzum egymást követő állapotainak sora. Másodpercenként 5.4 szer 10 a 44-en ilyen állapot követi egymást. És az aktuális valóság csak egy ezek közül. Sivár dolog egy bölcsész számára pl., de a mostani természettudomány ezt a következtetést engedi csak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!