Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Látogatnak minket földönkívüli...

Látogatnak minket földönkívüli értelmes lények? Mi az igazság az UFO jelenségek körül?

Figyelt kérdés
Akarattal nem az UFO észlelésekhez tettem fel a kérdést,hanem ide,a természettudományokhoz.
2012. nov. 18. 20:34
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
77%

Azért a technikai újítások alkalmazásánál igencsak oda kell figyelni...

Tegyük fel a vélt vagy valós idegenektől megkapunk egy olyan információt, amivel (közel) az összes betegség, nyavalya ellenszere az ölünkbe hull. És mellé mondjuk egy olyan tudást technológiát, amivel mondjuk az emberi élet meghosszabbítható jelentősen. Felhasználhatnánk-e ezt a tudást? Véleményem szerint manapság, amikor a túlnépesedés amúgy is iszonyatosan nagy gond a Föld egyes vidékein, nem biztos, hogy egy effajta "áldást" ésszerű lenne "szabadjára engedni".

maci

2013. márc. 19. 11:27
 32/53 anonim ***** válasza:
33%

"...én csak filozofálok, vajon mennyi mindent tudott volna technológiailag hasznosítani Leonardo Da Vinci egy ölébe hullott okostelefonból. :)"

Da Vincinek voltak olyan ötletei, amit akár "ihlethetett" valami. Pl nehezen tudom elképzelni, hogy egy olyan korban, amikor az autó (kerékkel rendelkező jármű) mint olyan igencsak ritkaság volt, társadalmi igény lenne az autópályára. Pedig biza Ő publikált ilyesmit is ;)

2013. márc. 19. 11:33
 33/53 anonim ***** válasza:
100%

A római utakat évszázadok óta használták már Leonardo korában is. És európát behálózó nyomvonalaik többségén ma is autóutak futnak. Zseniális gondolkodó volt, de semmi földönkívüli nincs benne.

És azt sem hiszem, hogy a földönkívüliek az autózást erőltették volna a Földön. :)

2013. márc. 19. 11:37
 34/53 Wadmalac ***** válasza:
29%

#33:

Leonardo ötlete többek közt a menetirány szerinti külön sáv volt. Valamilyen szinten hajazott a vasútvonal feltalálására, mert javasolta a szekerek nyomtávjának szabványosítását és az ennek megfelelő kerékvezető hornyok kialakítását az úttesten.

Ha már Leonardóról és jövőbe látásról esik szó:

Számomra erősen elgondolkodtató az egyik tanítványának vázlatrajza volt, amely egy küllős kerekű, lánccal, pedállal hátsókerék-hajtott valódi kerékpárt ábrázol. Pár száz év múlva jelent meg az első ilyen, akkoriban meg még nyomokban sem szerepelt a drótszamár ötlete, az akkori útviszonyok mellett meg végképp használhatatlan lett volna, semmi alapja nincs az ötletnek, mégis megszületett. Számomra ez a Leonardohoz kötődő legvadabb jövőlátás.

2013. márc. 19. 12:03
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

A kerékvezető hornyokat és így a szekerek nyomtávjának szabványosítása már a rómaiak korában megtörtént.

A bicikliben sem látok semmiféle földönkívüli technikát. A ló, mint közlekedési eszköz biciklire történő cseréje ebben a korban semmilyen gazdasági, vagy technikai előnyt nem jelentett volna, sőt mivel az utak meglehetősen gyatrák voltak nem lehetett volna bringázni.

Szerintem ennek sincs köze a földönkívüliekhez.

2013. márc. 19. 12:08
 36/53 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy a ceruzahegyező a földönkívüliek kétségbevonhatatlan bizonyítéka.
2013. márc. 20. 09:57
 37/53 Wadmalac ***** válasza:
100%

#35:

Földönkívüliekről én sem beszéltem, csak rejtélyről.

Nem tűnik botrányos anakronizmusnak papírra vetni valamit, aminek adott korban nincs használhatósága és a papírra került vázlat szerinti technika többszáz évvel később százéves technikai fejlesztés után fog csak megszületni?

2013. márc. 20. 10:05
 38/53 anonim ***** válasza:
100%

Leonardo nagyon innovatív feltaláló volt egy statikus világban. Talán ezért tűnik furcsának.

Ma is megvannak a Leonardók csak a dinamikusan fejlődő világ miatt kisebb a kontraszt. Valaki kitalálja, hogy legyen átlátszó a mobil és 2év múlva piacon van.

Menjen ember a Holdra. 20év sem kellett hozzá és mindent kifejlesztettek, ami szükséges hozzá. Felgyorsult a világ.

2013. márc. 20. 10:39
 39/53 anonim válasza:
34%
engem egyszer elraboltak az idegenek
2013. márc. 28. 23:42
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

„Tételezzük fel, hogy éppen pont az USA-ban (miért mindig ott, nem is tudom :D) leesik egy földönkívüli űrhajó. A hadsereg kiválasztja a legjobb dilettáns kussolókat. És? Kussolnak? Meddig? Amíg le nem esik mondjuk a ruszkiknál (miért pont ott? :D) egy másik ahol nem biztos, hogy dilettáns kussolók lesznek és megkaparintják a szuper technológiát?

Ha létezne ilyen technológia már hallottunk volna róla.”

Főleg ehhez kapcsolódóan írtam a válaszomat:

A II. világháború alatt (ekkoriban a németek voltak a vezetők a tudományos eredmények terén) a németek sok kísérletet végeztek repülő csészealjakkal. Hogy miért? Azért, mert a kerek forma miatt semmilyen irányból nem érzékelik a radarok. Ezeket a kutatásokat a legnagyobb titokban tartották, majd amikor vége lett a háborúnak, az amerikaiak és a szovjetek is a német tudósokat, és eredményeiket maguknak akarták megszerezni, és mivel az USA messze volt Németországtól, így a tudományos eredményeket a Szovjetunióba vitték, akik a csészealjakon tovább dolgoztak.

A hidegháború alatt az amerikaiak attól féltek, hogy Oroszország megtámadja őket, és kitör az atomháború, így valaki (sajnos nem emlékszem a nevére) kitalálta, hogy nyugtassuk meg a népet azzal, hogy nem a szovjetek, hanem a marslakók jöttek Amerikába. (Persze ezt ne, úgy képzeljük el, hogy nyilvánosan kijelentette az USA, hogy itt földönkívüliek vannak, hiszen azt sem jelentette ki, hogy itt szovjetek vannak.) Az Oroszok tagadják, hogy valaha is küldtek volna csészealjakat az USA légterébe, de ez a hidegháború miatt nem jelenti azt, hogy nem is küldtek, de persze lehet, hogy valóban nem küldtek.

Azóta az USA is sokat kísérletezett csészealjakkal, és ennek eredménye lett pl. a lopakodó repülőgépek kifejlesztése, szóval a ma tapasztalt UFO jelenségek mögött könnyen lehet, hogy ezek az amerikai kísérletek állnak, vagy az orosz-német kutatások eredményei. Ez magyarázatot ad arra, hogy mért mindig az USA, és a másik mért mindig Oroszország.

2013. ápr. 19. 23:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!