Miért hisz sok, egyébként szkeptikus ember, a földönkívüli értelmes élet létezésében?
Ha tisztában vannak a csillagászok azzal, hogy több ezer billiárd csillagrendszer létezik, akkor elég elvakult szkeptikusnak kell lenni ahhoz, hogy feltételezd, hogy a földön alakult ki egyedül értelmes civilizáció.
Logikusnak hangzik, hogy fényévezredekre tőlünk is pont így pörögtek össze a bolygók, elméletileg hasonló életteret kialakítva.
A világ egy nagy LEGO-s doboz. A természet azt épít belőle amit akar és hely (tér) van hozzá bőven... :)
Én bizonyos témákban vagyok szkeptikus. Hiszem, hogy a hatalmas világegyetemben nem csak nálunk van értelmes élet, és nem kizárt, hogy ez bizonyítva is lesz. Szerintem. A reptoidokban, és az ilyen ehhez hasonló izékben nem hiszek. Ezek hülyeségek. Szerintem nem kizárt, hogy a szellemvilág is létezik, csak mi nem érzékeljük. Mivel testünk nincs, csak lelkek. Amiben nem hiszek még az a jóslás, mágia, és az átkok. Ja, meg a vámpírokban sem hiszek.
Ennyi. Egy szkeptikus sem szkeptikus azért mindenben.
"Valamelyest tényleg materialistább világnézetet takar"
A szkepticizmus nem világnézet, hanem állapot. Mindig valamihez viszonyítva létezhet csak, önmagában nem.
Pl. "szkeptikus vagyok a valamivel kapcsolatban."
Egy bizonyos témára reagálva is lehet valaki szkeptikus.
De tárgy nélkül szkeptikusnak nem lehet lenni.
Érdemes a Fermi-paradoxont tanulmányozni a kérdésben.
Én szkeptikus vagyok, legalábbis a reptoid marhasággal szemben, ugyanakkor nem látom értelmét kizárni azt a lehetősége,t hogy valahol máshol lehet értelmes élet, hiszen nálunk is van.
A Tejútrendszer 30 kiloparszek átmérőjű, ami kb 100.000 fényév, és kb 300 milliárd csillagot tartalmaz, és ez csak egy galaxis. Hawking szerint több 100 milliárd galaxis létezhet. Még ha azt feltételezzük, h ez a szám túlzás, akkor vegyünk 10 milliárdot. 10 milliárd x 300milliárd csillagot kapunk, amelyek nagy része körül bolygók keringenek. Ha ezeknek a bolygóknak a 0.000001% alkalmas legalább az életre, akkor is még milliókról beszélünk. Egyszerűen túl nagy ez az univerzum, h egyedül legyünk benne.
De arra is kell gondolni, h nem feltétlen értelmes életet kell keresnünk. Hisz lehet h bakteriális szinten találunk majd egyszer életet.
Ezenkívül azt is figyelembe kell venni, h az univerzum jó pár milliárd éves. Lehet h előttünk léteztek már más civilizációk valahol, de azóta eltűntek. Lehet h amikor az ember eltűnik, utána kialakul vhol az élet egy más bolygón. Szóval nem csak a teret kell figyelnünk, hanem az időt is.
Szépen leírtak neked mindent.
Szellem más, mint élet máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!