Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyire terjed ma Magyarorszá...

Mennyire terjed ma Magyarországon és a világban az intelligens tervezettség?

Figyelt kérdés

Olvastam a neten, hogy az ÉRTEM társaság azt tűzte ki célul 2020-ra, hogy a mai 60%-os evolúció elfogadottság 30%-ra mérséklődjön. Megvalósulhat? Előre félek ilyeneket olvasva:

"Az evolúció kérdése az a csatatér, ahol ma Isten seregei és a Sátán seregei megütköznek." - Jeszenszky

Ma még csak az evolúciót akarják eltörölni, holnap pedig a nagy bumm elméletét, aztán arra ébredünk, hogy az evangéliumokon kívül semmit sem lehet tanulni. Én nem értek hozzá, van erről valami statisztika, hogy mennyire terjed?

2012. febr. 18. 00:19
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:

HAHAHA. 84%, vita és vita között van különbség. Nehogy azt hidd, hogy értékellek annyira hogy oldalakat olvasom a baromságaid, ha már az első mondatoddal elárulod, hogy képtelen vagy felfogni amit mondok neked.

Ezen kívül döncike is elszólta magát az "is" szócskával, hogy szerinte is igazam van. Olvass vissza, keresd meg.

Ne haragudj, de ha saját magamat kell idézgetnem sokadjára, akkor a vitát én lezártnak tekintem, a "vitapartner" vitára való alkalmatlansága miatt. Átmosták a fejed, képtelen vagy racionálisan szemlélni egy kérdést, ha annyit mondok hogy erkölcsi probléma, rögtön lezársz mindent az agyadban, és dobálózni kezdesz azzal hogy "szektások!" "szektások!". :D Kéne egy kis rálátás a politikára és a dolgok működésére, nem mindig csak a spektrumtv-t nézni, és az ott hallottakat prédikálni.

Az evolúciót meg vicces, hogy idekevered, egy szót nem szóltam az evolúcióról :D de nembaj haver, ezen már meg sem lepődtem, ez is csak azt bizonyítja, hogy képtelen vagy vitázni, csak prédikálni tudod amit belédneveltek.

2012. márc. 5. 14:57
 62/65 anonim ***** válasza:

Mégis elolvastam, mert felbaszott az arroganciád:

"A tetraciklin kezelést ugyanis a magon alkalmazzák, az abból kikelő növény lesz terméketlen. Magyarul, ha valaha valamiért kellene újra vetőmag, de valamilyen rejtélyes oknál fogva nem a génbankból, akkor egyszerűen fongi kell a "terminátorgénes" kukoricát és nem elvégezni rajta a tetraciklin kezelést és máris életképes, termékeny kukoricához jutunk."

olvasd már el, hogy én miről beszélek. Nem arról beszélek, hogy omg az emberiségnek eltűnik a kajája! Hanem hogy az emberiség egy egy része zsarolhatná az emberiség egy csoportját azzal, hogy nem ad neki kaját. A csoportnak nyilván csak a terméketlen növényt eredményező mag jutna.

Az meg nem hat meg, ha mongóliába még lenne néhány mag, hogyha magyarországon hirtelen nem lenne mit elvetni.

A kérdésem az volt, hogy 10 millió embernek mit adnál enni, hogyan oldanád ezt meg, te meg ilyenekt írsz, hogy előbb utóbb, meg brazíliában talán még lesz valami vetőmag :D

nemtudom azért feltételezem valamennyire értesz a gazdasághoz, meg a politikához, a legkisebb veszélyre is érzékenyen reagál a közvélemény, meg a gazdaság. Irán is mostanában asszem leállította az olajexportját európába, már egy csomó nagyvállalat sír. Pedig itt nem kajáról van szó, hanem csak energiáról. Kb a te érved meg az, hogy: "szélerőművek!" "szélerőműveket lehet építeni"!

WALLOFTEXT SZÉLERŐMŰ SZÉLERŐMŰSZÉLERŐMŰ :D

És te ezzel a tereléssel hitted magad a vita nyertesének? :D awww, de aranyos :D

2012. márc. 5. 15:18
 63/65 anonim ***** válasza:

"Nehogy azt hidd, hogy értékellek annyira hogy oldalakat olvasom a baromságaid"

Akkor magyrul te eleve el sem olvasod a másik érveit, csak üvöltöd a saját hülyeségeidet? Roppant termékeny hozzáállás. Amúgy ne gondold, hogy a folytonos személyeskedéssel bármit elérsz, ettől nem lesz igazad, csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt, mert ugye érveket nehéz hozni, ahhoz valamilyen ismerettel is rendelkezni kellene a kérdésről, ugatni viszont bárki tud.

"Az evolúciót meg vicces, hogy idekevered, egy szót nem szóltam az evolúcióról :D"

Nem neked írtam az evolúcióról, hanem a kérdezőnek. Egyébként ha elolvasod a kiiírt kérdést, tapasztalni fogod, hogy nem a GMOra vonatkozik, hanem az evolúcióra, tehát ha büszkén vállalod, hogy erről egy szót sem írtál, miért épp ide tetted, miért nem egy GMO kérdéshez?

"Kb a te érved meg az, hogy: "szélerőművek!" "szélerőműveket lehet építeni"! "

"Az evolúciót meg vicces, hogy idekevered, egy szót nem szóltam az evolúcióról :D"

Hm, ugye meg tudod mutatni, én hol írtam a szélerőművekről? Akkor?

" A csoportnak nyilván csak a terméketlen növényt eredményező mag jutna."

"Az meg nem hat meg, ha mongóliába még lenne néhány mag, hogyha magyarországon hirtelen nem lenne mit elvetni. "

Ezért kértelek, hogy ugyan mutasd már meg, hogyan lenne ez lehetséges? Már ha ennyire értesz a politikához. Ugye nem csak egy nagy vetőmaggyártó működik, hanem egy tucatnyi, akik egymás versenytársai, meg több száz kisebb. Ezeknek mind kartellbe kellene tömörülni, úgy, hogy egy sem maradjon ki ebből. Még a magyar gyártók sem. E mellett ezt szó nélkül kellene tűrnie az ENSZnek, az EUnak, de valamilyen rejtélyes okból még a magyar kormánynak is. (Érted a magyar kormány tehetetlen, mert a saját területén működő vetőmaggyártók, akiknek a legnagyobb piaca éppen Magyarország valamiért úgy döntenek, hogy inkább nem adnak el magot a vevőiknek, bár ezzel saját magukat is azonnal csődbe juttatják és az állam nem tudja rákényszeríteni az akaratát ezekre a cégekre, inkább hagyja, hogy éhezzen a lakosság. Ez szerinted lehetséges? )

Hogyan tűnne el egyszerre minden vetőmag, minden génbank, de még minden növénygyűjtemény is, hogy tényleg semmit se lehessen elvetni? Sőt, még valahogyan a csempészetet is fel kellene számolni, bár tonnaszám hozzák-viszik például a kábítószereket, cigit, benzint a határokon át, ezt vetőmaggal miért ne tennék meg, ha éppen arra lenne kereslet?

"A kérdésem az volt, hogy 10 millió embernek mit adnál enni, hogyan oldanád ezt meg, te meg ilyenekt írsz, hogy előbb utóbb, meg brazíliában talán még lesz valami vetőmag :D"

A kérdésem az volt, hogyan állna elő ez a helyzet, amikor egyik napról a másikra eltűnik minden vetőmag minden előzetes jel nélkül? Erre semmit sem válaszoltál.

"Irán is mostanában asszem leállította az olajexportját európába, már egy csomó nagyvállalat sír."

Azért, mert olajat nem ültethetsz a kertedben, csak onnan bányászhatsz, ahol éppen van. Nem mellesleg ezzel éppen saját magadnak mondasz ellent, vagyis ha ilyen érzékenyen válaszol a gazdaság minden változásra, akkor mégis hogy lehet az, hogy hirtelen kartellbe tömörül ellenünk a világ összes vetőmaggyártója és nem adnak magot, de ezt egy hétre előre sem láttuk, nem tudtunk gondoskodni a saját vetőmagunkról, akár Mongóliából is?

Mivel saját bevallásod szerint hosszabb szöveget nem vagy képes elolvasni összefoglalom a kérdéseket amire válaszolnod kellene:

K001: Hogyan tűnik el minden egyes haszonnövény vetőmagja egyszerre?

K002: Az éppen ilyen helyzetekre fenntartott intézményrendszer hová tűnik akkor, miért nem kerül vetőmag a génbankokból?

K003: A vetett kukorica nagy része hibrid vetőmagból jön, amit minden évben újra meg kell venni, már vagy hetven éve, vagyis teljesen úgy működik, mint a teáltalad kárhoztatott rendszer. Miért nem tűnt el még a nem-hibrid kukorica? Mikorra várható, hogy eltűnik és zsarolhatóak leszünk?

K004: Terméketlen növényeket már évtizedek óta termesztenek (banán, dinnye, szőlő). Ezek miért nem vezettek az általad feltételezett összeomláshoz és zsaroláshoz?

K005: Mi köze mindennek a GMO technológiához? A GMO terméketlen növény mitől rosszabb, mint a triploid terméketlen növény?

2012. márc. 6. 09:05
 64/65 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mennyire terjed? Jobban, mint kellene. Az idézet, amit felhoztál, mindent elárul. Az 1500-as évek ellenreformációs mozgalmának hangulatát érzékelteti. Mindez egy fizikus szájából egy állítólagosan tudományos elmélet védelmében. Kész röhej!

A 2020-as céljukról nem is hallottam még. Ebből is látszik, hogy nekik ez kereszteshadjárat a hitük védelmében, semmi köze semmiféle tudományhoz. Egyszer, amikor még nem tudtam, miről szól ez az egész, egy barátom meghívására elmentem egy "konferenciájukra". Nyugodtan állíthatom, hogy dilettáns sarlatán mind.

2012. márc. 29. 10:40
 65/65 anonim ***** válasza:

1/ válaszoló, teljesen egyetértek veled amikor azt írtad;

Isten és a Sátán seregei meg ütközzenek a Higgs-bozon körül, ha már a diplomás ID-sek 60%-a fizikus. "

Az evoluciót felesleges letörölni, hisz az nem az élet keletkezése, hanem az életben meglévő képesség.

Sajnos a hülyeségek és babonaságok jobban terjednek, mert nem kell gondolkodni. Ha nincs pénzed nem baj-- majd küldenek a tv-ből pénzenergiát és lesz belőle pénz.

Ha bűnös vagy nem baj, majd meggyónnod a pap bácsinak.

De azt még könnyebb elhinni, hogy nem te vagy a hibás, nem, csak valami gonosz lélek megszállt-- szóval mindenre találtak magyarázatot.

Kényelmesebb csodákban hinni, mint a saját lábra állni és akarni.

2013. máj. 10. 21:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!