Tóth Ibolya Cica kérdése:
Ha nálunk (Magyarországon) nyár van akkor, milyen évszak van Dél-Amerikában déli részén? Földrajz
Figyelt kérdés
2011. dec. 7. 18:24
1/5 anonim válasza:
Hááát szerintem ott is nyár. Hiszen max pár óra különbség van eltérés. nem egy egész év.
2/5 anonim válasza:
Az első válaszon jót röhögtem.
Ott tél van, ha itt nyár, mivel a föld másik féltekén van.
Az időeltolódás az más dolog..
3/5 anonim válasza:
Én meg az előző kettőn röhögtem jót. Hát figyelj mondjuk Chilét példának. Mikor itt nyár van ott akkor van tavasz, kb 1-2 évszakkal vannak eltolódva Dél Amerikában. Ausztráliában pont fordítva mint itt nálunk
4/5 logs válasza:
Chile-ben is akkor van nyár, amikor Ausztráliában, azaz amikor nálunk tél van (december-február), l.: [link]
az egy másik kérdés, hogy pont Chile-ben van vagy 7 féle éghajlati terület (mediterrántól a sivatagon keresztül a tundráig), szóval Chile-n belül nagyon máshogy nézhet ki a nyár más-más helyen
5/5 Miron Kilian válasza:
Én az előző 4 válaszon röhögtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!