Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyire terjed ma Magyarorszá...

Mennyire terjed ma Magyarországon és a világban az intelligens tervezettség?

Figyelt kérdés

Olvastam a neten, hogy az ÉRTEM társaság azt tűzte ki célul 2020-ra, hogy a mai 60%-os evolúció elfogadottság 30%-ra mérséklődjön. Megvalósulhat? Előre félek ilyeneket olvasva:

"Az evolúció kérdése az a csatatér, ahol ma Isten seregei és a Sátán seregei megütköznek." - Jeszenszky

Ma még csak az evolúciót akarják eltörölni, holnap pedig a nagy bumm elméletét, aztán arra ébredünk, hogy az evangéliumokon kívül semmit sem lehet tanulni. Én nem értek hozzá, van erről valami statisztika, hogy mennyire terjed?

2012. febr. 18. 00:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

"Vajon akkor is felvennék ha nem lenne ateista?"

Bizonyára, szerintem biztos sért valamilyen európai, de lehet, hogy "általános emberi" alapjogot vallás alapon diszkriminálni. Amúgy sok jó vallásos tudós van, nem hiszem, hogy ez alapján kellene szűrni az embereket. Inkább a fundamentalizmust kellene visszaszorítani (már ahol jelen van).

2012. febr. 18. 14:46
 22/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Amelyik fundamentalista nem keresztényi alapelvekkel összegeztethetően cselekszik azokat én is visszaszorítanám.

2012. febr. 18. 14:54
 23/65 anonim ***** válasza:

"Tudományegyetemre csak ateistákat vesznek fel?"

Amerikában!

Magyarországon normálisabb az is, aki esetleg vallásos nevelést kapott.

2012. febr. 18. 16:26
 24/65 anonim ***** válasza:
Ha nem számítjuk az Istenhívőket szerintem az ID-sek száma nem lehet túl magas, a probléma ott van, hogy nekik érdekük a média megjelenése. Amúgy a probléma szerintem ott van, hogy tudományos eredményeket oktatnak, nem tudományosságot. A lakosság nagy része csak betanulja az aktuális tudományos eredményeket, de hogy milyen szempontok alapján lesz valami tudományos azt már nem feltétlenül tudja meg a nebuló. Ahogy azt sem érti meg, hogy mennyire fontos lenne tudományos szemmel nézni a világot. Ha valaki tudományos módszereket használ az ID kutatásához ám legyen, azonban attól, hogy valaki tudós ez még nem feltétlenül valósul meg (pl.: Nobel díjas kór)
2012. febr. 18. 16:36
 25/65 anonim ***** válasza:
tudományegyetemeken rengeteg vallásos prof van(ttk-n),így látatlanban simán többségben vannak szerintem,legalábbis a 40+-os kategóriában biztosan,hiszen ők szinte kivétel nélkül valamilyen egyházi gimiből kerültek ki,de tanított nekem csillagászatot teológus is:)
2012. febr. 19. 00:48
 26/65 anonim ***** válasza:
80%

Olyan nagyon sokan nem lehetnek, a biológiában biztos nem, én egy kb. ezerötszáz fős intézetben dolgozok, ahol egy ÉRTEM -esről tudok, és három krecionistáról (két külön felekezetből). A tudományban sohasem fog teret hódítani az ÉRTEM azon egyszerű oknál fogva, hogy ritka nagy marhaság. Az egyszerű emberek közt bármi lehet, nyilván félanalfabétákkal bármit el lehet hitetni, mondjuk kérdés, mi lesz a vége, mert ugye az ÉRTEM hírből sem egységes mozgalom, a keresztény YEC ÉRTEM pont úgy ellentmond a krisnás ÉRTEMnek, mint a keresztény OEC ÉRTEmnek, szóval amint többségbe kerülnének, azonnal megindulna a felekezetek közti leszámolás is.

Amúgy az ÉRTEM célkitúzései sokszor nem valósulnak meg, a Wedge -ben 1998 -ban öt év alatt száz referált folyóiratban közölt cikket tűztek ki célul, de 2006 -ig nem sikerült csak három ( [link] úgyhogy lehet, hogy az az elfogadottság dolog is csúszik majd kicsit...

2012. febr. 29. 21:34
 27/65 A kérdező kommentje:

tegnap 21:34

És mit gondolsz, ha mondjuk egy adott ország lakosságának mondjuk úgy háromnegyedét "megszerezték" - mármint az ÉRTEM-esek - akkor az nem lehet, hogy egy tudományellenes hadjáratba kezdenek és leállítattják a kutatásokat (nyílván a biológiaiakra gondolok)?

2012. márc. 1. 09:37
 28/65 anonim ***** válasza:
55%

Az meglehet, de akkor nem lesz többet kutatás és kész. Ugyanis az evolúció bizonyítékainak többsége pont nem olyan munkákból származik, ahol éppen az evolúciót vizsgálták volna, mivel ilyesmivel nagyon kevesen foglalkoznak. A bizonyítékok nagy része teljesem más célú kutatásokból származik, ha azt is be akarják tiltatni, akkor az egész biológiát kell valahogyan megszüntetni úgy ahogy van. (A biológusok viszont nagyon mozgékonyak, legföljebb átmennek a németehez, oszt ott folytatják a munkájukat.)

A másik, amit szoktak mondogatni, hogy majd lesz saját kutatásuk, saját kutatókkal, stb. Ez meg egyszerű álom, az egész országból nem tudnának összeszedni húsz embert, aki hajlandó ilyesmit kutatni, szóval ettől nem kell félni.

Amúgy meg azért lássuk be, az alapkutatás valahol szolgáltatóipar, ami nagyrészt közpénzekből működik. Ha az adófizető állampolgárok úgy gondolják, hogy az ő adóforintjaikból nehogy olyasmit csináljunk, ami esetleg szembemehet a vallásos hitükkel, akkor bizony meg kell hajolni az akaratuk előtt.

2012. márc. 1. 16:41
 29/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Komolyan mondom neked nagyobb hited van mint nekem. Te tényleg elhiszed ezt?

"hogy egy tudományellenes hadjáratba kezdenek és leállítattják a kutatásokat (nyílván a biológiaiakra gondolok)?"

Már bocs de mégis hogyan tehetnék ezt meg? Mit értek el eddig? S hogyan érték el amit eddig elértek?

2012. márc. 1. 16:43
 30/65 anonim ***** válasza:
ti hol életek baze a középkorba? az inkvizíciónak évszázadok óta vége van. A vallás nem tudományellenes. A vallás max atombomba ellenes, meg génmanipuláció ellenes (ami mellesleg pont intelligens tervezés :P), és ennek erkölcsi okai vannak, aminek mindig is magasabb prioritása lesz, mint a kíváncsiság kielégítésének.
2012. márc. 1. 16:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!