Mennyire terjed ma Magyarországon és a világban az intelligens tervezettség?
Olvastam a neten, hogy az ÉRTEM társaság azt tűzte ki célul 2020-ra, hogy a mai 60%-os evolúció elfogadottság 30%-ra mérséklődjön. Megvalósulhat? Előre félek ilyeneket olvasva:
"Az evolúció kérdése az a csatatér, ahol ma Isten seregei és a Sátán seregei megütköznek." - Jeszenszky
Ma még csak az evolúciót akarják eltörölni, holnap pedig a nagy bumm elméletét, aztán arra ébredünk, hogy az evangéliumokon kívül semmit sem lehet tanulni. Én nem értek hozzá, van erről valami statisztika, hogy mennyire terjed?
"Te tényleg elhiszed ezt?"
Nem tudom. Mivel nem vagyok a témában kompetens, ezért nem tudok viszonyítani, hogy mi lehetséges és mi nem, tényleg nem tudom.
"Már bocs de mégis hogyan tehetnék ezt meg?"
A hívők "ráhangolásával" - mármint az USA-ban. Talán. Tényleg nem tudom.
"A vallás max atombomba ellenes, meg génmanipuláció ellenes (ami mellesleg pont intelligens tervezés :P), és ennek erkölcsi okai vannak,"
Igazán leköteleznél, ha kifejtenéd milyen "erkölcsi" okok szólnak a génmanipuláció ellen!
gondolatébresztőnek pl itt a mass effect live action trailere:
http://www.youtube.com/watch?v=uGzpzlvf0Gs&feature=related
igaz ez implantokról szól, de a génmanipuláció kb ugyanez.
itt van viszont egy génmanipulációs, a reallifeból:
a lényeg, hogy a terminator génnel steril növényeket gyártanak, tehát eladják neked a magot, te elveted, learatod a termést, de a magokat hiába gyűjtöd be utána, azok már sterilek lesznek ( vagy nem is lesznek magok ). Tehát így gyakorlatilag teljes kontroll alá lehet venni a mezőgazdaságot. Ha földet akarsz művelni, akkor ki vagy szolgáltatva az éppen aktuális hatalomnak.
"Tehát így gyakorlatilag teljes kontroll alá lehet venni a mezőgazdaságot. Ha földet akarsz művelni, akkor ki vagy szolgáltatva az éppen aktuális hatalomnak."
Senkit nem kényszeritenek, hogy azt a magot vesse a földbe. Legalábbis a világ civilizált felén nem. Ha mégis úgy dönt egy gazda, hogy a monsanto magot vet, akkor annak az lehet az oka, hogy sokkal nagyobb termésátlagot lehet elérni vele. Te szóltál már valaha a főnöködnek, hogy szeretnél kevesebb pénzt hazavinni a családnak? Vagy te is kiszolgáltatott vagy a munkáltatódnak?
Egyébként nem tudom, hogy valaha pedzegették volna a késgyartók erkölcsi felelősségét az általuk előállitot termékekkel végrehajtott gyilkosságok miatt...
"Senkit nem kényszeritenek, hogy azt a magot vesse a földbe. Legalábbis a világ civilizált felén nem."
Pont hogy kényszeríteni akarták, és a világ civilizált feléről származik ez az elgondolás.
"Egyébként nem tudom, hogy valaha pedzegették volna a késgyartók erkölcsi felelősségét az általuk előállitot termékekkel végrehajtott gyilkosságok miatt..."
ah megint itt vagyunk... és erre én azt mondom, hogy teljesen igazad van, tépkedjük ki a 3 éves gyerekek végtagjait, és aztán próbáljuk meg visszanöveszteni azokat, mondjuk olyan őssejtekből amiket 13 éves lányok erőszakos teherbeejtésével gyártunk le! Akinek pedig ez nem tetszik, attól vegyük el a késeket, merthogy mint mindenkit tudja, a késeket is a tudósoknak köszönhetjük!
Vidiripi
Oké kések meg villák sodrófa stb. Ezeknek van más funkciójuk is nem csak az erőszakos tett eszközeként használatosak.
De mi másra lehet használni egy atombombát a pusztításon és a félelem keltésen kívül?
A szokásos kövér hazugságok újra. Te mondd csak, tudod, hogyan készül a kukorica vetőmag? Ugyanis manapság mindenki hibrid kukoricát vet, ami két beltenyésztett törzs keresztezéséből származik. Ez ugyan hoz magot, amit akár el is vethetsz, csak éppen az utódai nem is fognak hasonlítani az eredeti hibridre, tök véletlenszerűen alakulnak a tulajdonságaik, így mondjuk a sótűrő hibrid utódai véletlenül sem lesznek sótűrőek. Vagyis a hibrid kukorica vetőmagot újra meg kell venned minden évben, hiába gyűjtöd össze a magjait. "Tehát így gyakorlatilag teljes kontroll alá lehet venni a mezőgazdaságot. Ha földet akarsz művelni, akkor ki vagy szolgáltatva az éppen aktuális hatalomnak." Ez a folyamat a GMO technológiától teljesen független és lejátszódott már vagy ötven éve. (A hibridkukorica ugyanis a kilencszázhúszas évek csúcstechnikája.) Magyarán évtizedek óta senki sem vet saját vetőmagból, mindenki a cégtől veszi. Szóval mielőtt sarkos véleményt alkotsz valamiről, talán jó lenne valamennyire tisztába kerülni azzal, hogyan is működik, nem?
A másik érdekes kérdés a terminátor technológiával kapcsolatban az, hogy éppen a környezetvédők rinyálása nyomán fejlesztették ki és kezdték használni. Ugyanis állandóan azon morcogtak, hogy hát a GMO növény keveredhet a szántóföld mellett vadon élő növényekkel és akkor hűha mi lesz! Erre kitalálták hogyan lehet azt megoldani, hogy a GMO növény ne keveredhessen a többivel, például úgy, hogy nem hoz magot, erre azonnal elkezdtek azon rinyálni, hogy hát kérem ez nem hoz magot, milyen dolog ez! Ja, van rajta sapka, nincs rajta sapka. Mondjuk más kérdés, hogy akkor a termékeny GMO növények szerinted rendben vannak, azok szabadon vethetőek?
A Mass Effectre meg nem tudok mit mondani, szerintem olvasd el Werbőzcy hármaskönyvét, abban ugyan nincs szó GMO kukoricáról, de a királyi bírósághoz tartozásról igen, ami ugyanaz. :-)
"Pont hogy kényszeríteni akarták, és a világ civilizált feléről származik ez az elgondolás. "
Ugyan mutass már valakit, akit kényszerítettek, hogy Monsanto kukoricát vessen? Vagy egyáltalán hibridkukoricát? Ja, hogy a hibridkukoricának két-háromszor akkora a hozama, olyan helyeken is megél, ahol a hagyományos nem, a Bt toxinos kukoricát meg permetezni sem kell... Hát igen, csupa hátránya van.
"tépkedjük ki a 3 éves gyerekek végtagjait, és aztán próbáljuk meg visszanöveszteni azokat, mondjuk olyan őssejtekből amiket 13 éves lányok erőszakos teherbeejtésével gyártunk le! Akinek pedig ez nem tetszik, attól vegyük el a késeket, merthogy mint mindenkit tudja, a késeket is a tudósoknak köszönhetjük!"
Ennek mi köze a GMO -hoz? Ki akarja kitépkedni gyerekek végtagjait, vagy kislányokat megerőszakolni?
"De mi másra lehet használni egy atombombát a pusztításon és a félelem keltésen kívül?"
Atombomba.... miért nem az atomerőművet kérded? Ezek szerint te nem a technologiától félsz... Mi a baj akkor a géntechnologiával pontosan? :-D
"gondolatébresztőnek pl itt a mass effect live action trailere"
Akarod mondani Deus Ex... Amúgy undorodom az ilyen emberektől, akik ezeket tiltják, ellenzik. Nem a technikától való félelmükben teszik ezt, hanem a vallásosságuk miatt, a mesekönyveik miatt. Igenis ez a jövő, és csak az USA-ban élő vallásőrültek tiltakoznak ez ellen. Mit gondolsz miért az USA-ból terjednek az összeesküvés-elméletek? Mert annyira hülyék és sötétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!