Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyire terjed ma Magyarorszá...

Mennyire terjed ma Magyarországon és a világban az intelligens tervezettség?

Figyelt kérdés

Olvastam a neten, hogy az ÉRTEM társaság azt tűzte ki célul 2020-ra, hogy a mai 60%-os evolúció elfogadottság 30%-ra mérséklődjön. Megvalósulhat? Előre félek ilyeneket olvasva:

"Az evolúció kérdése az a csatatér, ahol ma Isten seregei és a Sátán seregei megütköznek." - Jeszenszky

Ma még csak az evolúciót akarják eltörölni, holnap pedig a nagy bumm elméletét, aztán arra ébredünk, hogy az evangéliumokon kívül semmit sem lehet tanulni. Én nem értek hozzá, van erről valami statisztika, hogy mennyire terjed?

2012. febr. 18. 00:19
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:

ma 09:26

Figyelj, a katolikus egyház elismeri az evolúciót, innentől kezdve nem értem miért gond? Isten (mondjuk én nem hiszem) beindítja a nagy bummot és onnantól kész. Miért kell a tényeket elmismásolni, ha egyszer a fosszíliák és minden más ezt támasztja alá? Ennek az lesz a vége, hogy ha ennyire megy az erőlködés, akkor jön egy újabb sötét középkor, mert nehogy azt gondold, hogy az evolúciónál megállnak! A gyereked már számítógépet sem használna, mert a félvezetőgyártás nincs benne a Bibliában és az orvostudomány sem, ezért ha megdöglesz, akkor úgy jártál, Isten akarata volt, különben is jobb neked ott nemhogy örülnél a szenvedés nélküli mennyekben. És ehhez hasonlók. Ezért nem szabad ezt a "kórt" hagyni túlburjánzani.

2012. febr. 18. 10:16
 12/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

dönci!

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

""Gazdasági válság ,911 ,természeti katasztrófák egymás után földrengés ,árvíz cunami. Háborúk ,gyilkosságok ,nyomor ,szegénység."

Ezek közül melyiket okozta az evolúciós elmélet? Mert a vallás és az istenhit ott van az okok között... :-)"

Nem ez a lényeg. S nem is ez az ok. Mert ha azt gondolod hogy ezeknek az eseményeknek bármi köze van az evolúcióhoz akkor nagyon nem vagy képben. Darwin mikor dolgozta ki az elméletét? Hogy vontál párhuzamot nem tudom képzelni.

Kérdező!

Hogy melyik egyház mit ismer el az engem nem érdekel a katolikus meg pláne nem.

Ne gondold azt hogy jön egy újabb sötét középkor. Rengeteg vallásos kiadvány van elektronikus formában. Sőt mindenféle bibliát is kiadtak már úgy hogy a számítógépen tudod használni. Gyors keresés funkció ,szöveg össze vetés ,kereszthivatkozás ,stb.

Nagyon nem vagy képben ezt illetően.

Orvos tudomány: - Neked biztos új információ lesz de az apostolok között volt egy orvos is Lukács.

Vagy itt van még egy dolog ami kapcsolódik az orvosláshoz.

(1Timóteusz 5:23) 23 Ne igyál többé vizet, hanem élj egy kevés borral a gyomrodra és gyakori betegeskedésedre való tekintettel.

Cselekedetek 16:33 Ő pedig magához fogadta őket az éjszakának még abban az órájában, kimosta sebeiket, és azonnal megkeresztelkedett egész háza népével együtt.

Kimosta sebeiket. Egy picit ez is kapcsolódik az orvosláshoz.

Egyébként meg nem ésszerű az ha nem megyünk orvoshoz ha betegek leszünk. A Teremtő az élet alkotója igen is elvárja az hűséges és alázatos embereitől hogy tiszteljék az életet. Ebbe az is beletartozik hogy megteszünk mindent azért hogy elkerüljük azt hogy feleslegesen veszélyeztessük az életünket. Aki ismeri a bibliát az ezekkel a dolgokkal tisztában van. Az ószövetség tartalmazz egy csomó olyan dolgot ami a higiéniára vonatkozik vagy például az hogy szigorúan tilos volt a halottat megérinteni aki még is megtette az tisztátalannak számított s el kellett különíteni.

2012. febr. 18. 10:48
 13/65 A kérdező kommentje:

"Hogy melyik egyház mit ismer el az engem nem érdekel a katolikus meg pláne nem."

Pedig kellene, ők a legnagyobb felekezet.

"Ne gondold azt hogy jön egy újabb sötét középkor."

Miért, az alább szereplő írásaid nem ezt a képet mutatják.

"Rengeteg vallásos kiadvány van elektronikus formában. Sőt mindenféle bibliát is kiadtak már úgy hogy a számítógépen tudod használni. Gyors keresés funkció ,szöveg össze vetés ,kereszthivatkozás ,stb."

Hát, majd lesz sok vallásos kiadvány írásos formában, amint kiderül, hogy a félvezetőgyártás nem összeegyeztethető a Bibliával.

"Nagyon nem vagy képben ezt illetően."

Nem éppen, csak sok vallásos elvetemülttel futottam össze életem során. A vallásról meg ne papolj nekem, magam is hívő keresztény voltam 24 évig.

"Neked biztos új információ lesz de az apostolok között volt egy orvos is Lukács."

Na erről beszélek. Majd el lesz vetve a modern orvostudomány és majd jönnek Lukács bá' módszerei.

"(1Timóteusz 5:23) 23 Ne igyál többé vizet, hanem élj egy kevés borral a gyomrodra és gyakori betegeskedésedre való tekintettel.

Cselekedetek 16:33 Ő pedig magához fogadta őket az éjszakának még abban az órájában, kimosta sebeiket, és azonnal megkeresztelkedett egész háza népével együtt.

Kimosta sebeiket. Egy picit ez is kapcsolódik az orvosláshoz."

Na látod, te is meg tudod magyarázni, hogy miért a Biblia az orvostudomány non plus ultrája. Más meg majd azt olvassa ki, hogy nem kell a modern orvostudomány.

"Egyébként meg nem ésszerű az ha nem megyünk orvoshoz ha betegek leszünk."

Mondod te, majd fundibb elvetemült állatok meg másképp látják majd. Ki tudja nem ők lesznek-e olyan pozícióban...

2012. febr. 18. 11:32
 14/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Itt kis hazánkban az OTP a "legnagyobb" bank. Csak azért mert így van miért kellene nekem oda tartozni?

Ugyan így van ez a katolikus egyházzal is.

"Ne gondold azt hogy jön egy újabb sötét középkor."

Miért, az alább szereplő írásaid nem ezt a képet mutatják."

Ööö...melyek azok az alább szereplő írásaim?

Mivel a számítógépet jóval később találták ki mint a nyomtatást ez már bekövetkezett. De akkor a mobil is beletartozik ebben a kategóriába meg egy csomó más elektronikus kütyü. Jómagam megmaradok a technikai dolgok használatánál amíg csak tehetem. (áramkimaradás esetén ez nem olyan egyszerű)

Mikor papoltam neked a vallásról?

Lukács bának milyen módszerei voltak?

"Na látod, te is meg tudod magyarázni, hogy miért a Biblia az orvostudomány non plus ultrája. Más meg majd azt olvassa ki, hogy nem kell a modern orvostudomány."

Ez a véleményed már közelít a fanatizmushoz. Bár 24 év az tényleg sok idő. Viszont amit írsz az nem ésszerű. A Teremtői áldás révén olyan vallásos emberek vesznek körül akikben fel sem merül a gondolat hogy ha megbetegszenek akkor nem kell orvoshoz menni. A napokban volt egy vakbél műtét. Tervezett műtét volt.

"Mondod te, majd fundibb elvetemült állatok meg másképp látják majd. Ki tudja nem ők lesznek-e olyan pozícióban..."

Megmaradok annál a szokásomnál hogy elmegyek orvoshoz szükség esetén követve mások példáját is.

2012. febr. 18. 11:57
 15/65 A kérdező kommentje:

"Csak azért mert így van miért kellene nekem oda tartozni?"

Senki nem mondta, hogy egyáltalán tartozz bárhová is, csak azért említettem, mert nem szép dolog a többségre erőltetni a kisebbség akaratát. (mielőtt félreérted, tudom, hogy te nem erőltettél semmit)

"Ööö...melyek azok az alább szereplő írásaim?"

A bibliai idézeteidre gondoltam, bizonyítandó, hogy mindent meg lehet ideologizálni az Írással.

"Jómagam megmaradok a technikai dolgok használatánál amíg csak tehetem. (áramkimaradás esetén ez nem olyan egyszerű)"

Tőlem azt csinálsz és annál maradsz, aminél csak akarsz. Én csak arra próbáltam célozgatni, hogy ha a vallás belekeveredik a tudományba, akkor onnan nincs megállás. Az egy dolog, hogy vannak normális, józan gondolkozású hívők, csakhogy a gyakorlatban nemigen az ő szavuk szokott érvényesülni.

"Mikor papoltam neked a vallásról?"

Arra reagáltam, miszerint nem vagyok képben. Voltam elsőáldozó, bérmálkoztam, sőt majdnem minden vasárnap templomba jártam épp, hogy csak nem voltam ministráns. Szóval arra akartam kilyukadni, hogy tudom mi a dörgés és ismerem - legalábbis - a keresztény vallást. Amúgy tényleg nem papoltál csak azt megelőzendő írtam, amit írtam.

"Lukács bának milyen módszerei voltak?"

Fogalmam nincs. Gondolom ókori maszatolás.

"Ez a véleményed már közelít a fanatizmushoz."

Mégis miért? Csak mert leírom, mint lehetőséget? Nem állítottam, hogy így fog történni. Abból indulok ki, hogy az iszlám vallású országokban is a többség értelmes, mégis Iránban a vallás eluralkodott az embereken.

2012. febr. 18. 13:03
 16/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Lukács bának milyen módszerei voltak?"

Fogalmam nincs. Gondolom ókori maszatolás."

Ez tudományos hozzá állás?

Nos nekem azt mondták hogy nem elég benne lenni azért kell az is hogy ismerjem a dolgokat. S ezt most nem papolásként mondom a vallásról. Bár jómagam meg sem közelítem a 24 évet.

"Ez a véleményed már közelít a fanatizmushoz."

Mégis miért? Csak mert leírom, mint lehetőséget? Nem állítottam, hogy így fog történni. Abból indulok ki, hogy az iszlám vallású országokban is a többség értelmes, mégis Iránban a vallás eluralkodott az embereken.

Nekem meg az volt az érzésem hogy ezt nem lehetőségként írtad hanem inkább tényként. Ez esetben tévedtem. Elnézést!

2012. febr. 18. 13:19
 17/65 anonim ***** válasza:

Kérdező, erre az a magyarázat, hogy a sötét, buta birkákat a legkönnyebb irányítani. Ezért nevelnek szakbarbárokat ma nagy hatékonysággal az USA-ban (mert azért a szakmájához értsen jól, különben ki fog dolgozni?)

Sajnos ennek a mellékhatása az általános butaság terjedése.

De ugyanitt van az is, hogy tudományegyetmre csak ateistákat vesznek fel. Mert ők sem hülyék... de ez csak a népesség 5%-a (mármint nem az ateista, hanem ez a fajta egyetem).

2012. febr. 18. 14:00
 18/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ez felvet néhány érdekes kérdést.

"De ugyanitt van az is, hogy tudományegyetmre csak ateistákat vesznek fel."

Vajon akkor is felvennék ha nem lenne ateista?

S ha fe lis vennék érné hátrány az egyetem részéről azért mert ő nem ateista?

2012. febr. 18. 14:03
 19/65 A kérdező kommentje:

ma 13:19

Kösz a válaszaidat.

2012. febr. 18. 14:43
 20/65 A kérdező kommentje:

ma 14:00

Tudományegyetemre csak ateistákat vesznek fel? Ez nekem új! Ilyen nincs! Ezt nagyon nem hiszem el.

2012. febr. 18. 14:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!