Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyire terjed ma Magyarorszá...

Mennyire terjed ma Magyarországon és a világban az intelligens tervezettség?

Figyelt kérdés

Olvastam a neten, hogy az ÉRTEM társaság azt tűzte ki célul 2020-ra, hogy a mai 60%-os evolúció elfogadottság 30%-ra mérséklődjön. Megvalósulhat? Előre félek ilyeneket olvasva:

"Az evolúció kérdése az a csatatér, ahol ma Isten seregei és a Sátán seregei megütköznek." - Jeszenszky

Ma még csak az evolúciót akarják eltörölni, holnap pedig a nagy bumm elméletét, aztán arra ébredünk, hogy az evangéliumokon kívül semmit sem lehet tanulni. Én nem értek hozzá, van erről valami statisztika, hogy mennyire terjed?

2012. febr. 18. 00:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:

"A szokásos kövér hazugságok újra."

Mi hazugság ezen bmeg? A wikipediáról linkeltem, nem a kuruc.inforól!

A kukorica meg nem génmódosított növény szal nemtudom mi a szarról beszélsz. Képzeld el hogy értek valamennyire a mezőgazdasághoz, nemegy növénymag van, amit érdemesebb profiktól szerezni minden évben, ez nem változtat az ég világon semmit azon, hogy a terminator génes növények milyen veszélyesek.

"Ugyan mutass már valakit, akit kényszerítettek, hogy Monsanto kukoricát vessen? "

Mondd, te nem tudsz mondatot értelmezni?

"Amúgy undorodom az ilyen emberektől, akik ezeket tiltják, ellenzik."

Én undorodom az olyan emberektől, akik ilyen tudomány-fanboyok mint te vagy, ennek ellenére képtelenek racionálisan szemlélni a világot, és hogy mi folyik körülöttük. Abban hinni, hogy a tudomány majd mindent megold, semmivel sem jobb, mint abban hinni, hogy a szeretet, vagy a drogozás majd mindent megold.

Egy kérdés egyébként: kíváncsi vagyok hogy ti mit szóltok ahhoz, hogy Irán atombombát szeretne fejleszteni. Politikai kérdés, de ha már erkölcsről van szó, ez idevág.

2012. márc. 2. 13:55
 42/65 anonim ***** válasza:
Ha értessz a vetőmagokhoz a király, akkor biztosan meg tudod mondani, hogy mitől lesz jobb az, ha hibridizáció miatt nem tud termékeny magot előállítani a növény szemben a génmódosítással! És mitől lesz kiszolgáltatva az egzik esetben a paraszt és mitől nem a másikban, mert ez nem világos.
2012. márc. 2. 15:24
 43/65 anonim ***** válasza:

"Egy kérdés egyébként: kíváncsi vagyok hogy ti mit szóltok ahhoz, hogy Irán atombombát szeretne fejleszteni. Politikai kérdés, de ha már erkölcsről van szó, ez idevág."

Nem vág ide. Nem tudom, hogy észrevetted-e, de kukoricával nem lehet embereket ölni. De egyébként miért lenne Franciaországnak, Indiának, Izraelnek, Észak koreának, Pakisztánnak több JOGA(!!) atombomba birtoklásához, mint iránnak?

2012. márc. 2. 15:29
 44/65 anonim ***** válasza:

"Mi hazugság ezen bmeg? A wikipediáról linkeltem, nem a kuruc.inforól! "

És a wikipedia tévedhetetlen? Amúgy azt hiszem elég világosan leírtam: A paraszt vetőmagfüggését nem lehet tovább erősíteni, azért mert ma is minden egyes vetéskor frissen vásárolt vetőmagot ültetnek el. Csak éppen nem GMO -t.

"A kukorica meg nem génmódosított növény szal nemtudom mi a szarról beszélsz."

Ez a probléma, olyasmiről alkotsz sarkos véleményt, amiről fogalmad sincs. Arról, hogy a mezőgazdaságban a fejlett világban vetett kukorica kizárólag hibrid vetőmag, amit minden évben újra meg kell venni a termelőtől, mert hiába teszed félre, az F2 nemzedék teljesen más lesz, mint az F1. Ha nem tudod miről beszélek, nézz utána, hogyan készül a hibridkukorica vetőmag. Esetleg utánanézhetsz annak is, mi az a címerezés és miért csinálják?

Ugyanígy mutathatsz nekem valami statisztikafélét, hogy például Magyarországon jelentős mennyiségben termelnek olyan kukoricát, amihez a vetőmagot nem vásárolták ha ragszkodsz az állításodhoz, hogy a vetőmagfüggést lehet erősíteni.

"Képzeld el hogy értek valamennyire a mezőgazdasághoz, nemegy növénymag van, amit érdemesebb profiktól szerezni minden évben, "

Például a kukorica. Amiről egész eddig szó volt. Akkor ez szerinted nem vetőmagfüggés? Vagy GMO magot másként veszel a Monsantótól, mint hibrid kukorica vetőmagot? (Mert ugye a cég mindkét félét forgalmaz.) Vagy az másmilyen függés? Ugyan magyarázd már el, hogy gonolod ezt! Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy te magad is belátod, hogy igazam van, például a kukorica vetőmagot minden évben újra meg kell venni, de valamilyen érzelmi okból gettázni akarod a GMO technológiát és más érvet nem tudsz felhozni ellene, tehát maradsz ennél.

"ez nem változtat az ég világon semmit azon, hogy a terminator génes növények milyen veszélyesek. "

Milyen veszélyesek? Mert eddig még nem magyaráztad el, miért veszélyesek. Azért nyilván nem, mert növelik a vetőmagfüggést, mert például a kukorica esetén ezt már nincs hova növelni, most is teljes.

"Pont hogy kényszeríteni akarták, és a világ civilizált feléről származik ez az elgondolás. "

Ugyan mutass már valakit, akit kényszerítettek, hogy Monsanto kukoricát vessen?

"Mondd, te nem tudsz mondatot értelmezni? "

Én tudok, talán megmutathatnád te is, hogy tudsz. Például a fent idézett mondatodat hogyan lehet másként értelmezni? Vagy úgy, hogy bár soha senkit nem kényszerítettek ugyan, de biztos akarták, mert ugye te tudod mit gondol magában egy cégvezető? Mert akkor ez egy egyszerű hamis vád, mint hogy például te kisegyerekeket akarsz felnégyeltetni. Igaz nem tetted soha, nem is mondtál ilyet soha, de biztos akartad...

"Amúgy undorodom az ilyen emberektől, akik ezeket tiltják, ellenzik."

"Én undorodom az olyan emberektől, akik ilyen tudomány-fanboyok mint te vagy, ennek ellenére képtelenek racionálisan szemlélni a világot, és hogy mi folyik körülöttük."

Talán nem kellene mások hozzászólását összemosni az enyémmel, jót tenne a hitelességednek. Én sohasem mondtam olyat, hogy a tudomány mindent megoldana. Legföljebb az eszközt adhatja a megoldáshoz. Például az egész GMO kukoricás kérdés nem létezne, ha nem hétmilliárd embert kellene etetni, hanem csak mondjuk kétmilliárdot.

A másik érdekes kérdés, hogy ugyan mondd már meg, szerinted a világszemlélet "racionalitása" azt jelenti, hogy élből elhiszel mindent, amit az érettségivel rendelkező környezetvédők kárálnak, még ha ellenkezik is a saját ismereteiddel? Csak mert hogy eddig például ebben a vitában hoztál egy érvet, a vetőmagfüggésről, ami nyilvánvalóan hamis, te is tudod, hogy most is minden kukoricát hibrid vetőmagból vetnek, teljes a termelők függése a gyártóktól. De azt állítod, hogy ezt valamiért a terminátor technológia erősíti. De hova? Erre sajnos nem mondtál semmit sem.

"Abban hinni, hogy a tudomány majd mindent megold, semmivel sem jobb, mint abban hinni, hogy a szeretet, vagy a drogozás majd mindent megold. "

De annál se jobb, mint abban hinni, hogy minden ami új, az nagyon veszélyes és káros, azért mert a szektavezér megmondta, mert akkor a kőbaltát se találtuk volna fel soha.

"Egy kérdés egyébként: kíváncsi vagyok hogy ti mit szóltok ahhoz, hogy Irán atombombát szeretne fejleszteni. Politikai kérdés, de ha már erkölcsről van szó, ez idevág."

Pont ugyanaz, mint amikor az USA, Franciaország, Izrael, a Szovjetúnió, Kína, Pakisztán, vagy akárki más fejleszt ilyesmit.

2012. márc. 2. 15:58
 45/65 anonim ***** válasza:

Ja, amúgy a wikipedia cska ennyit ír erről:

"In recent years, widespread opposition from environmental organizations and farmer associations has grown, mainly out of the concerns that seeds using this technology could increase farmers' dependency on seed suppliers."

Ez nem csak annyit jelent, hogy ezért tüntetnek ellene, sehol sem állítja, hogy ez igaz is lenne.

2012. márc. 2. 15:59
 46/65 anonim ***** válasza:

Ja, hibridkukorica:

[link]

Magyarán az USÁban a vetett kuorica 95% -a hibrid kukorica, amivel 20% -kal nőtt az össztermés annak ellenére, hogy a vetésterület 25% -kal csökkent 1930 óta.

2012. márc. 2. 16:01
 47/65 A kérdező kommentje:

"...ennek ellenére képtelenek racionálisan szemlélni a világot, és hogy mi folyik körülöttük."

Hát pedig te a racionalitástól olyan távol vagy, mint Makó Jeruzsálemtől! Az embernek, hogy további sikereket érjen el és ne haljon ki, valamint megértsük a körülöttünk lévő világot, szükséges továbbfejlődnie. Vagy biológiailag génmódosítás által, vagy pedig technika által. Akik pedig vallás miatt, meg mindenféle USA-által gerjesztett konteóktól vannak érzelmileg befolyásolva, ki lesznek zárva az ilyen döntésekből. Egyszerűen az ősemberek szava nem jelent semmit.

"Abban hinni, hogy a tudomány majd mindent megold, semmivel sem jobb, mint abban hinni, hogy a szeretet, vagy a drogozás majd mindent megold."

A tudomány nem hisz benne, hanem próbálja is megvalósítani több kevesebb sikerrel. Ezzel ellentétben mindig a konzervatív, a haladástól félő eszmék okozták a legtöbb gondot az emberiségnek: nacionalizmus miatti vérontások, vallásháborúk, stb... A múlt maradjon múlt!

Egy valláskárosultak által irányított országnak véleményem szerint nincs joga atombombához. Ha kicseszésnek véled, vedd úgy, az is! Nem fogok minden nap rettegni attól, hogy egy degenerált elmebajos mikor fog atomot lőne a kontensre. Vallásfanatikusok kezében tömegpusztító fegyver nem való. Semmilyen vallásúnak sem. Pont.

2012. márc. 2. 16:38
 48/65 anonim ***** válasza:

"És a wikipedia tévedhetetlen?"

Csodás érvelés! Lehet hogy a forrás amit hoztál, téved! :D Persze, minden lehet.

"Ja, amúgy a wikipedia cska ennyit ír erről:

...

Ez nem csak annyit jelent, hogy ezért tüntetnek ellene, sehol sem állítja, hogy ez igaz is lenne."

Te erkölcsi problémákra kérdeztél példát, én erkölcsi problémákra hoztam példát, nemértem hol itt a gond? A monsanto létezik, a terminator gén létezik, és az emberek tüntetnek ellene, tehát az erkölcsi probléma létezik. Pedig még csak gyerekcipőben jár a génkutatás.

A kukoricával kapcsolatban meg: Nagyon szerettek csúsztatni látom, ezért leírom feketén fehéren a dolgot, bár biztos vagyok benne hogy értitek miről beszélek, de úgy látszik muszáj.

Tehát a probléma:

Kapitalizmus van, ezt tudjuk. feltételezem, ismerjük a hibáit, ismerjük a multik módszereit.

Mi lenne ha:

- szánt szándékkal kiszorítanák, eltüntetnék a "normális" növényeket (ami egyébként a kapitalimus "természetes" következménye), és MINDEN forgalomban lévő növénybe szándékosan terminatorgént pakolnának?

De egyébként magyarországon is illegálisak asszem a monsanto növények, szal nem is értem miért tépem a számat.

Meg a deus ex videó szerintem bőven elég érv, amire ennyit mondtatok, hogy "nem tudok mit mondani" :D Meg hogy "technikától való félelem" :D

2012. márc. 2. 16:51
 49/65 anonim ***** válasza:

Vidiripi

dönci! Nem azt kérdeztem hogy az uránnal meg a többi sugárzó anyaggal mit lehetne kezdeni. Hanem kizárólag az atombombát kérdeztem.

Miért félnék e technológiától. Azzal dolgozom én is a technológiával. Hogy a géntechnológiával mi a gond azt nem tudom csak sejtésem van. Annyira nem foglalkoztat ez a dolog hogy utána járjak.

Egyszerű földi halandó mit tud tenni az ellen hogy ne vezessék be a génmanipulált növényeket? Szerintem semmit vagy alig valamit.

2012. márc. 2. 17:14
 50/65 anonim ***** válasza:

"És a wikipedia tévedhetetlen?"

"Csodás érvelés! Lehet hogy a forrás amit hoztál, téved! :D Persze, minden lehet."

Kispajtás részletekbe menően kifejtettem, hogy miért nincs igazad, de lerom újra röviden:

A vetőmagfüggés jelenleg gyakorlatilag teljes, minden évben újra megveszi a paraszt a kukorica vetőmagot sokan éppen a Monsanto cégtől. Ezt erősíteni már nem lehet. Aminek a rémével riogatni akarsz az évtizedek óta bevett gyakorlat, mint ahogy te is elismered ("nemegy növénymag van, amit érdemesebb profiktól szerezni minden évben").

Ezt úgy beállítani, mintha én csak egyszerűen megkérdőjelezném a forrásod hitelességét, egyszerű pofátlan hazugság. Annál is inkább, mert a forrásod sem állítja, hogy a veszély valós lenne, csak azt, hogy ezzel tüntetnek egyesek.

Én tudom, hogy valamiért manapság már nem szokás beimerni, ha valaki téved, hanem ilyen tereléssel próbáljátok elvenni a dolog élét, de ettől mindenki számára nyilvánvaló, hogy nincs igazad. Ez a maszatolás meg csak szánalmas.

"A monsanto létezik, a terminator gén létezik, és az emberek tüntetnek ellene, tehát az erkölcsi probléma létezik."

Magyarul akkor szerinted az az "erkölcsi probléma" hogy a szektavezér megmondta, hogy a GMO káros. Akkor amiről valaha valaki már kijelentette hogy szerinte káros, azt mindent be is kellene tiltani? Nagyon csodálkoznék, ha a kőbaltán kívül bármi maradna. De az is lehet, hogy annak idején a sámán azt is megmondta, hogy a kőbalta már nagyon veszélyes és erkölcsi problémák vannak vele...

"Mi lenne ha:

- szánt szándékkal kiszorítanák, eltüntetnék a "normális" növényeket (ami egyébként a kapitalimus "természetes" következménye)"

Te mondd csak ettél mostanában alakort? Mert ugye a búza már nem normális, gusztustalan módon eltér a természetes pázsitfüvektől, eleve hexaploid, három teljes növényi genomot tartalmaz. Vagy kóstoltad már a teozintét? Itt van róla egy kép ( [link] biztos sokan jóllaknánk belőle, ha ezt a gyönyörű, természetes növényt vetnénk, nem azt a gusztustalan "nem normális" kukoricát.

"és MINDEN forgalomban lévő növénybe szándékosan terminatorgént pakolnának? "

Akkor ha ilyen jól értesz a mezőhazgasághoz, kérdeznék párat, jó?

a) Vetettél mostanában cseresznyét? A cseresznye magjából ugyanis úgynevezett vadcseresznye kel ki, amit általában nem eszünk meg. Amit a piacon veszel, oltással vagy szemzéssel szaporítják, gyakorlatilag klónozzák. Érdekes módon téged nem háborít fel, hogy a cseresznye magjából nem cseresznye kel ki.

b) Követelted mostanában az olívaolaj betiltását? Csak mert az olajfát is szemzéssel szaporítják, véletlenül sem magról.

c) Tudnál nekem banán vetőmagot szerezni? A Ma fogyasztott Cavendish banán ugyanis triploid, mint ilyen, magot nem hoz, pontosan úgy viselkedik, mintha a "terminátorgént" hordozná, mégsem hallottam még, hogy bárki félne a banántól, pedig évtizedek óta így termesztik, konkrétan klónozással szaporítják, teljesen aszexuálisan. Mégsem dőlt össze a világ, de arról sem hallottam, hogy a hozzád hasonlóknak baja lenne a banántermesztéssel.

Szóval örülnék, ha elmagyaráznád, hogy miért tök oké, ha a banán nem hoz magot és miért katasztrófa, ha például a kukorica?

"Meg a deus ex videó szerintem bőven elég érv, amire ennyit mondtatok, hogy "nem tudok mit mondani" :D Meg hogy "technikától való félelem" :D"

Magyarán mutatsz egy videót egy kitalált számítógépes játék kitalált világában működő kitalált technológiáról, ami mellesleg éppen egyfajta számítógép és úgy gondolod, hogy ez valamilyen módon érv a földön jelenleg létező haszonnövényekről folytatott vitában. Ez legföljebb az elmeállapotod megállapításához érv, máshoz nem.

2012. márc. 3. 14:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!