Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan kell megoldani ezt a...

Hogyan kell megoldani ezt a matek egyenletet?

Figyelt kérdés

2 város távolsága 160km.A két városból egyszerre, egy időben indul el két kerékpáros. Az első sebessége: 10 km/ h

A második sebessége 15 km/h

Reggel mind a ketten mézet reggeliztek, így követte őket egy méhecske.A méhecske addig repült az egyik embertől a másikig, amíg nem találkoztak.

Hány km-t repkedett a méhecske?

Aki biztosan tudja a választ írjon legyen szíves. Ötöst lehetne rá kapni és így meglenne a kettesem :S

15/L

2009. máj. 28. 17:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

hogyan tudnák válaszolni? te se tetted meg :S

persze hogy megkérdezik. és? azért adja hogy legyen jó jegyünk is. nyilván mindenkinek fognak otthon segíteni.

2009. máj. 28. 18:22
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mire bepötyögtem a választ, beelőztek, de ugyanannyi jött ki. Én voltam ez előző. Bocsánat az ismétlésért.
2009. máj. 28. 18:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Első-második vagyok. Itt az én válaszomban ugyanez a megoldás, olvasd el ismételten

"Mivel a méhecske óránként megtesz 40-et, ezért a 40-et szorozd be 6,4-del (256 km), ugyanis a méhecske addig van a levegőben, amíg a 2 cangás találkozik, ez pedig 6,4 óra múlva következik be. "

Azt hittem, nyilvánvaló, de úgy látom nem :( és nákolásért -1 jegy :P

2009. máj. 28. 18:25
 14/15 A kérdező kommentje:

köszönöm új válaszoló:)

régi..köszi a - :) nem pontozgatok szerintem elég gáz. Amúgy meg tudom, hogyan kell írni. De mivel az 'É' és az 'Á' egymás mellett van elgépeltem.

2009. máj. 28. 18:29
 15/15 anonim ***** válasza:
59%

Én is úgy számoltam, mint a 17:44-es. Nem írom le mégegyszer, mert teljesen ugyanúgy számoltam :) Mindössze 2 perc volt az egész :D Úgyhogy 1000%, hogy 256 km-t repkedett a méhecske :) Szerintem miharabb kezdj el külön felvenni matekórákat, mert így nem fogsz boldogulni az érettségin :)

L/14

2009. máj. 28. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!