Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Evolúció vagy Teremtés?

Evolúció vagy Teremtés?

Figyelt kérdés
2011. dec. 21. 20:48
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/250 Judit34 ***** válasza:
26%

okoskodó evólúciópisták!

az ugye abszurdum, h vmi önmagát hozza létre? az anyagot valaki teremtette, és az a valaki kívül áll az anyagon! független tőle, nem anyagi.

ennyi.

2011. dec. 24. 09:22
 82/250 anonim ***** válasza:
26%

Vidiripi

Pedro oké te azt mondod nem tudjátok. De én tudom. Azt meg viszont én nem tudom hogy te honnét vetted azt hogy a válasz kreálmány. Nem én kreáltam a válaszokat.

S hangsúlyosan kérem hogy ne tegyél olyan kijelentést ami arra utal hogy én azt mondtam hogy higgyetek benne.

Majd ti eldöntitek hogy hisztek benne avagy sem.

Olvastad a biblia azon részeit amelyek nem a vallásról és a hitről szólnak?

2011. dec. 24. 10:27
 83/250 anonim ***** válasza:
20%

Vidiripi

Döncike bár vannak a bibliában természettudományos dolgok. Őszeségében nézve viszont nem lexikon. Az emberiségnek lett megíratva. Azért hogy az élet "nagy" kérdéseire választ kapjon. Mert az ember kíváncsi.

De engem nem is az érdekel igazán hogy milyen "átmeneti" állatok voltak illetve miért lettek teremtve.

Ezek a kérdések téged érdekelnek. De ezek nem vallási kérdések hogy melyik állat miért meg hogyan lett teremtve.

Amikor azt mondják hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek akkor valóban tudják is hogy miről beszélnek vagy ezt alkalmazzák mindenre?

A biblia így írja. Ézsaiás 55:8 Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. 9 Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.

Azért értelmetlen a teremtés mert nem tudjuk mindegyik állatról hogy miért van? Az evo szerint véletlenül jött minden. Ha ezt a vonalat követem akkor még nagyobb az értelmetlenség hiszen mindenre azt kellene mondani hogy hát véletlenül alakult így.

Milyen értelme illetve haszna van a legyeknek?

"Ja, es mit mond a biblia, hogy lett az anyagnak tömege?"

Dönci erre te is tudod a választ. (nem azt mondom hogy elhiszed hanem hogy tudod)

2011. dec. 24. 10:51
 84/250 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"Pedro oké te azt mondod nem tudjátok. De én tudom."

Jaj! Bocs, nem tudtam, hogy te már beszéltél az Úrral!

Vagy... Ha nem, akkor honnan is tudod? Valaki BEBIZONYÍTOTTA neked? Esetleg logikailag levezette? Számításokkal alátámasztotta, és (más úton is bizonyítható) egyenletet állított fel rá?

Vagy csak azt mondta neked, hogy "hidd el, mert egy marha jó bestseller könyvben (amelynek a szerzőjét sem ismerjük) ez van leírva? MI ALAPJÁN állítod azt, hogy te TUDOD??? Mert így, alátámasztás nélkül akár én is állíthatnám, hogy tudom...

"Azt meg viszont én nem tudom hogy te honnét vetted azt hogy a válasz kreálmány."

Onnan, hogy nem bizonyítható. (Vagy ha igen, akkor nosza, BIZONYÍTSD - de ne azzal, hogy "írva vagyon".)

"Nem én kreáltam a válaszokat."

Nem is mondtam.

"ne tegyél olyan kijelentést ami arra utal hogy én azt mondtam hogy higgyetek benne."

Nem te mondtad. A VALLÁS mondja. (Megjegyzem, MINDEGYIK vallás ezt mondja. Meg tudnád magyarázni, hogy te miért pont a keresztény vallás tanításait hiszed el?)

"Majd ti eldöntitek hogy hisztek benne avagy sem."

Kérlek... Én meggyőzhető vagyok. Bizonyítsd be, hogy az Úr teremtette a világot, és el fogom hinni. De amíg csak azzal tudod indokolni, hogy "hát olyan bonyolult" azt nem fogadom el.

"Olvastad a biblia azon részeit amelyek nem a vallásról és a hitről szólnak?"

Igen. És te olvastad Buddha tanait, amelyek nem a vallásról és a hitről szólnak?

Pedro

2011. dec. 24. 11:22
 85/250 Judit34 ***** válasza:
25%

más topicban már írtam, az ateisták dumájának lényege: minden (bármi) csak Isten ne.

ez ugye érzelmi, és nem racionális gondolkodás, ez elutasítás.

úgyhogy nevetek magamban, mikor a racionalitásukkal jönnek. főleg mikor a Comte féle pozitivizmusban bíznak.

2011. dec. 24. 11:23
 86/250 anonim ***** válasza:
26%

Vidiripi

Pedro beszéltem a Teremtőhöz. Talán túlzás az állítani hogy beszéltem vele.

Onnét tudom hogy Róma 1:20".... az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható."

S igen logikailag levezethető. S a biblia után még erre is alapozok. Meg arra a tényre hogy a matematikai valószínűség szerint iszonyúan kicsi az esély arra hogy csak úgy spontán élet jöjjön létre. A mi bolygónk meg hemzseg a sok millió élőlénytől.

Az agy mintegy 1,5 kilogrammot nyom, és 10—100 milliárd idegsejtet tartalmaz, melyekről azt mondják, hogy közülük kettő sem pontosan egyforma. Minden egyes idegsejt közel 200 000 más idegsejttel képes kapcsolatot létesíteni, s ezzel az agyban lévő körök, vagyis pályák száma csillagászati számértéket ér el. És ha még ez sem volna elég, önmagában véve „minden egyes idegsejt igen bonyolult számítógép” — állítja a Scientific American.

Az agy vegyi levesben fürdik, mely befolyásolja az idegsejtek viselkedését. Az agy még a legnagyobb teljesítményű számítógépnél is sokkal bonyolultabb. Tony Buzan és Terence Dixon ezt írja: „Minden fejben van egy félelmetes erőforrás, egy tömör, jól működő szerv, melynek teljesítménye, úgy tűnik, végtelen, ahogy egyre többet megtudunk róla.” Pjotr Anohin professzort idézve még hozzáfűzik: „Eddig még nem élt olyan ember, aki agyának összes képességét ki tudta volna használni. Ezért nem fogadunk el holmi pesszimista becsléseket az emberi agy korlátairól. Az agynak nincsenek korlátai.”

Bizonyítom. Azzal is hogy írva vagyon. S azzal is amit előzőleg olvastál.

Igen megtudom magyarázni miért pont a kereszténységben hiszek.

Majd te eldöntöd hogy hiszel vagy sem. Nekem nem kell a bizonyítékok ott vannak neked is megtudod őket vizsgálni.

Képes vagy arra is hogy következtetéseket vonj le a vizsgálatok alapján. Jártass vagy a matekban számolj! Saját magad győzd meg ne engem s ne mást. Megvizsgálod eldöntöd. Tudod szabad akarat. Ennyire egyszerű a biblia álláspontja.

- Buddha csak azt mondta: „Tanító vagyok, aki az igazságot keresi.”

- Jézus azt mondta: „Én vagyok az Igazság.”

Nem olvastam sokat Buddháról. De Buddha halott. S ő kereste az igazságot.

Jézus kijelentette hogy ő az igazság. S Buddhával ellentétben Jézus feltámadt.

2011. dec. 24. 12:05
 87/250 A kérdező kommentje:

Istent nem tagadom, eddig is elfogadtam a létét, mert

- valaminek ki kellett találni a világegyetemet, a törvényeit és az azt illetve abban levő dolgokat felépítő anyagokat

- valami felsőbb forma találta ki az élőlények viselkedési formáját/programját

De az már túlzás, hogy szóval teremti a dolgokat. Ha szóval teremti a dolgokat, akkor miért hasonlítanak egyes élőlények egymásra, illetve miért szórakozott akkor átmeneti formák létrehozásával?

Az, hogy evolúcióval teremti az élőlényeket, sokkal ép eszűbb magyarázat

2011. dec. 24. 12:08
 88/250 anonim ***** válasza:
28%

Vidiripi

1Mózes 1:3 Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. 4 Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől.

Azért nem csak szóval hanem tettel is irányította a teremtést. Azt írja elválasztotta. Ez a szó tettre utal. Vagy ott van még az a szó is hogy megalkotta.

Haggard te nem olvastad a Teremtés könyvét. (Mózes első könyve)

Átmeneti formák létre hozásával szórakozott. Szerintem nem szórakozott. Örömét lelte a teremtésben. S több millió élőlény van a bolygón. S csak néhány olyan élőlény amely "átmeneti forma". Már ha tényleg az.

Meg minek kellene a Teremtőnek evo ha ő maga létrehozza az élőlényeket. Örömét lelte a teremtésben.

2011. dec. 24. 12:17
 89/250 Judit34 ***** válasza:
18%

előzőnek:

pontosan. az evo és a teremtés szöges és kibékíthetetlen ellentétben van 1 mással. Istennek nincs szüksége holmi "programra", Ő saját szavával-kezének munkájával alkotott.

élettelenből nem lehet élő, ez a priori bizonyítva lett, tehát az abiogenezis nem igaz. és az evó sem mert az abiora hivatkozik, azt tekinti alapjának.

aminek a premisszája hamis, annak a konklúziója sem lehet más.

2011. dec. 24. 12:28
 90/250 A kérdező kommentje:

Örömét lelhette abban is, hogy nézi, hogy mivé fejlődik az élet ezen a bolygón. Elég egyszerű, naiv és önközpontú dolog feltételezni, hogy csak nálunk van élet, illetve hogy csak velünk foglalkozott. Ha ez lenne, akkor nem lennének annunakik, szürkék, illetve nem fejlődtek volna ki előttünk a gyíkemberek itt a földön a raptorokból.

Az is hülyeség hogy néhány átmeneti forma volt.

[link]

2011. dec. 24. 12:28
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!