Mi köze az evolúciónak a természetfeletti dolgokhoz? (részletek lent)
Máshogy nem tudtam volna leírni ezt a kérdést, talán így lesz a legjobb. Két történetet szeretnék részletesebben leírni. Az is meglepő, hogy a természettudomány kategóriába írom. Majd a végén szeretnék utalni rá hogy miért tettem ezt.
Szóval történt egyszer hogy a dédnagymamám meghalt. Egyik este emlékszem csak én és anya volt otthon, és én éppen ültem a fotelban, amikor a a hátam mögött a szekrényen elkezdett csörömpölni egy játék. Ez ilyen MacDonald'-os játék volt, sosem kezdett még el csörömplni magától, ilyen gyorsan meg végkép nem. De akkor folyamatosan azt tette, engem pedig a hideg kirázott, néhány másodperc múlva felugrottam a fotelból.
A Nagyszoba ahol voltunk, nem messze van a bejárati ajtótól, és ott pedig valami nagy dörömbölésre lettem figyelmes, hogy valaki mintha ököllel verné az ajtót. És amikor kinyitottuk az ajtót, senki nem volt ott. Nem hiszek a lélek halhatatlanságában, de abban biztos vagyok hogy a helyzetet kihasználva valamilyen természetfeletti megnyilvánulás volt, biztosan nem a dédnagymamám részéről. Aznap éjjel egész este nem aludtam.
Egy másik történet, amely például pont az alváshoz kapcsolódik: Emlékszem 2005-ben mint minden éven akkor is ment a Bajnokok Ligája. Én nagyon szeretem a futballt, de egyik este különös álmom volt. Álmomban, láttam a mérkőzést, az FC Porto-Internazionale mérkőzésből részleteket. Azt is láttam hogy gólok fognak születni, pontosan két gólt figyeltem meg. Különösen megfigyeltem azt, hogy az egyik gólt a Porto fogja szerezni, a másikat pedig az Inter, de az Interé egy öngól lesz, amit nyilván a Portonak számítanak be. A végeredmény tehát így 2-0 lenne a Porto javára. Ezt elmondtam az egyik osztálytársamnak. Ahogyan megálmodtam, olyan is lett a végeredmény, és másnap meccs után az osztálytársam azt mondta: "jól megállmodtad a Portót"
Lehetne még folytatni a sort, hogy például szó szerint láttunk egy természetfeletti lényt. Többen voltunk, tehát azt sem lehet mondani hogy képzelődtem volna, vagy mesélhetnék az ismerőseim beszámolójáról is.
A lényeg a következő: A mai természettudomány teljesen elveti annak a lehetőségét, hogy legyen természetfeletti intelligencia. Azt mondja, hogy az ember evolúcióval fejlődött ki, nincs felsőbb hatalom. És kérlek szépen ne utaljatok nekem a teista magyarázatokra, hogy az evolúció csak az élet fejlődését vizsgálja, attól még lehet valami más is.
Ez csak magánemberek véleménye, a kutatói nyilatkozatokból és a eredményekből egyértelműen kitűnik, hogy a mai természettudomány erősen ateista. Ezzel nekem nincs is problémám, de ha több millió ember beszámolt már olyan dolgokról, ami meghaladja a józan ész határait, miért vetik el olyan megrögzötten annak a lehetőségét, hogy a tudományos eredményeiken túl is van valami, vagy amit eddig vizsgáltak az hamis?
ja és mégvalami: Nem foglalkozom okkultizmussal,a beszámolóim ettől függetlenek, nem tudatosan keresem az okkultista megnyilvánulásokat...
Azért vetik el ezeknek a dolgoknak a lehetőségeit, mert a legtöbb ember laikus, hiszékeny és könnyen félreértelmezheti a dolgokat. Mint pl amikor halott egy mosómedvére hitték azt hogy vmi szörny:
Az emberek tudatlanok és hajlamosak maguknak bebeszélni ezt azt.
Stephen Hawking világhírű fizikus is megmondta, hogy nincs túlvilági élet, se természetfeletti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!