Mi köze az evolúciónak a természetfeletti dolgokhoz? (részletek lent)
Máshogy nem tudtam volna leírni ezt a kérdést, talán így lesz a legjobb. Két történetet szeretnék részletesebben leírni. Az is meglepő, hogy a természettudomány kategóriába írom. Majd a végén szeretnék utalni rá hogy miért tettem ezt.
Szóval történt egyszer hogy a dédnagymamám meghalt. Egyik este emlékszem csak én és anya volt otthon, és én éppen ültem a fotelban, amikor a a hátam mögött a szekrényen elkezdett csörömpölni egy játék. Ez ilyen MacDonald'-os játék volt, sosem kezdett még el csörömplni magától, ilyen gyorsan meg végkép nem. De akkor folyamatosan azt tette, engem pedig a hideg kirázott, néhány másodperc múlva felugrottam a fotelból.
A Nagyszoba ahol voltunk, nem messze van a bejárati ajtótól, és ott pedig valami nagy dörömbölésre lettem figyelmes, hogy valaki mintha ököllel verné az ajtót. És amikor kinyitottuk az ajtót, senki nem volt ott. Nem hiszek a lélek halhatatlanságában, de abban biztos vagyok hogy a helyzetet kihasználva valamilyen természetfeletti megnyilvánulás volt, biztosan nem a dédnagymamám részéről. Aznap éjjel egész este nem aludtam.
Egy másik történet, amely például pont az alváshoz kapcsolódik: Emlékszem 2005-ben mint minden éven akkor is ment a Bajnokok Ligája. Én nagyon szeretem a futballt, de egyik este különös álmom volt. Álmomban, láttam a mérkőzést, az FC Porto-Internazionale mérkőzésből részleteket. Azt is láttam hogy gólok fognak születni, pontosan két gólt figyeltem meg. Különösen megfigyeltem azt, hogy az egyik gólt a Porto fogja szerezni, a másikat pedig az Inter, de az Interé egy öngól lesz, amit nyilván a Portonak számítanak be. A végeredmény tehát így 2-0 lenne a Porto javára. Ezt elmondtam az egyik osztálytársamnak. Ahogyan megálmodtam, olyan is lett a végeredmény, és másnap meccs után az osztálytársam azt mondta: "jól megállmodtad a Portót"
Lehetne még folytatni a sort, hogy például szó szerint láttunk egy természetfeletti lényt. Többen voltunk, tehát azt sem lehet mondani hogy képzelődtem volna, vagy mesélhetnék az ismerőseim beszámolójáról is.
A lényeg a következő: A mai természettudomány teljesen elveti annak a lehetőségét, hogy legyen természetfeletti intelligencia. Azt mondja, hogy az ember evolúcióval fejlődött ki, nincs felsőbb hatalom. És kérlek szépen ne utaljatok nekem a teista magyarázatokra, hogy az evolúció csak az élet fejlődését vizsgálja, attól még lehet valami más is.
Ez csak magánemberek véleménye, a kutatói nyilatkozatokból és a eredményekből egyértelműen kitűnik, hogy a mai természettudomány erősen ateista. Ezzel nekem nincs is problémám, de ha több millió ember beszámolt már olyan dolgokról, ami meghaladja a józan ész határait, miért vetik el olyan megrögzötten annak a lehetőségét, hogy a tudományos eredményeiken túl is van valami, vagy amit eddig vizsgáltak az hamis?
ja és mégvalami: Nem foglalkozom okkultizmussal,a beszámolóim ettől függetlenek, nem tudatosan keresem az okkultista megnyilvánulásokat...
"ha több millió ember beszámolt már olyan dolgokról, ami meghaladja a józan ész határait, miért vetik el olyan megrögzötten annak a lehetőségét, hogy a tudományos eredményeiken túl is van valami, vagy amit eddig vizsgáltak az hamis?"
Szerintem a tudomány nem azt veti el, hanem az túlzott ragaszkodást olyan tényekhez, amik még nincsenek bizonyítva. A már szinte fanatikus hit készteti a tudósokat, szkeptikusokat erre az ellenállásra, de alapvetően egyszerűen csak nyitva hagyják a kérdést.
"Azt mondja, hogy az ember evolúcióval fejlődött ki, nincs felsőbb hatalom. "
Senki nem mondott ilyet. Evolúció útján fejlődött ki. Pont. Ennyi a kijelentés.
Az első válaszoló kérdésére: Én is rosszul vagyok azoktól az emberi viselkedésektől akik fanatikusan foglalkoznak okkultista dolgokkal, sőt már azt sem tartom jónak ha valaki egyáltalán okkultizmussal foglalkozik, és fanatikussá válik.
Rám úgygondolom nem mondható el hogy buta ember vagyok, mivel ötös is voltam már a Suliban biológiából. Különösen a genetika része érdekelt.
A második válaszolónak: Nem Istenről beszéltem most. Nem szeretnék vittá gerjeszteni ezzel, majd most arra is kitérek hogy miért: Én tudom hogyan zajlik az oktatási rendszer. Mivel még a középiskolával nem végeztem, az egyetemi dolgokról nem tudok véleményt mondani, ezért arról írok most, amit eddig tapasztaltam:
Tehát lényegében belenevelnek az emberbe magyarázatokat. (Most függetlenül attól hogy olyan könyvekből is tanulnak a diákok amelyeket már az ujabb kutatások felülírtak de mindegy ...) Aztán amikor az ember kikerül az iskolából, és valami olyan dologgal találkozik ami ellent mond az eddigi tudományos tanulmányainak, előítéletból indul ki hogy ez biztosan nem igaz, és próbál bizonyítékokat gyűjteni, hogy az adott dolog azokhoz a gondolatokhoz tudjon igazodni amelyeket az eddigi tanulmányaik során elsajátított!
Na most! Mivel én figyelemmel kísérem az eddigi tudományos világot is TUDOM, hogy ugyanez játszódik le a "szakemberek" fejében is. Vannak olyan dolgok amelyekre nem tudnak magyarázatot adni, mégsem képesek elismerni hogy nem tudják. Különböző elméleteket gyártanak saját okoskodásból és AZOKAT próbálják bizonyítani...Teccenek érteni? Nemrég olvastam egy nyilatkozatot egy adott témával kapcsolatban, ahol a tudós ugyan nem tudta megmondani hogy mi is történik pontosan de összeokoskodott egy pár dolgot, és bízott abban hogy majd olyan bizonyítékot talál ami igazolja az ő elméletét.
Az én beszámolóimat szerintem ezek az emberek elintéznék annyival hogy kitaláltam, vagy valahol olvastam.
Tehát nekem nem azzal van bajom, hogy valaki megrögzötten ragaszkodik a tanulmányaihoz...tegye...hanem azzal, hogy nem képesek elismerni azt hogy..hát ezt nem tudják...muszáj mindig valamilyen magyarázatot adni ami megfelel a modern tudományos világképnek akko is, ha nem tudják. (Tisztelet persze a kivétel)
És akkor ezek után a laktató szövegek után csodálkoztok hogy a suliban elpuskázzuk az egész tanévet és mindenki magasról tesz az egészre? :D
" mai természettudomány erősen ateista"
A tudománynak a hithez semmi köze!!!Egy vegyész mint én nem hisz a kémiai reakciókban hanem tudja mert százezerszer be lett bizonyítva.Nem hasraütésre állít valamit a hit pedig azt csinálja. A hit olyat állít amire nincs semmi bizonyíték!" és lőn világosság!" igaz hogy a világosságot adó Nap később keletkezett!Hogy lehet hogy emberek ezt nem veszik észre?
"Vannak olyan dolgok amelyekre nem tudnak magyarázatot adni, mégsem képesek elismerni hogy nem tudják."
Ez valóban rossz tendencia, én sem örülök ennek. Tény, hogy sokmindent nem tud megmagyarázni a tudomány. A másik tény, hogy ha nem tud valamit megmagyarázni a tudomány, akkor az okkultisták (vagy mi a jó szó) ezt a saját magyarázatuk igazolásának tekintik. Ez is legalább annyira rossz hozzáállás.
"A mai természettudomány teljesen elveti annak a lehetőségét, hogy legyen természetfeletti intelligencia."
Ez nem igaz. Alapvető tudományos megközelítés az, hogy amíg valaminek a létezése nem bizonyítható kísérletekkel, vagy megfigyelésekkel/tanulmányokkal/képletekkel, addig azt a tudomány nem fogadja el.
S mivel természetfeletti erőket, természetfeletti lényeket bizonyítottan nem sikerült még dokumentálni, ezért ezek a tudomány mai álláspontja alapján nem léteznek. Ez ilyen egyszerű. Ugyanígy nem vetik el isten létezését sem (sok hívő tudós dolgozik a CERN-ben is), viszont amíg nem tudják létezését bizonyítani, vagy a létezése ellen nem tudnak konkrét bizonyítékot felhozni, addig tudományosan nem elfogadható a létezése.
S még azt se mondhatjuk, hogy egyes tudomány ág ne foglalkozott volna az ilyen esetekkel, mert volt rá példa.
Konkrétan én nem hiszek a természetfelettiben, de ez már csak személyes álláspont. Én az a típusú ember vagyok aki mindenre keresi a logikus magyarázatot, és ha valamitől megijed annak alaposan utánajár. Eddigi életem során soha nem tapasztaltam semmilyen természetfeletti dolgot. Eddig mindenre találtam logikus magyarázatot, és csak remélni tudom, hogy találkozok olyan esettel is amit nem tudok megmagyarázni. :)
A mindenségit hogy mennyi ember van itt xD:
1: Azért puskázuk végig az egész tanévet, mert a tanárok hozzáállása is olyan. Olyan dolgokat magyaráznak amiktől ők sem tudják ponosan hogy az hogyan is ment végbe. Jó példa erre a volt fizika tanárom, róla már írtam itt a GYIK-en. Mondta, hogy amikor vizsgázott egy adott dologból úgy kapta meg a tanári diplomáját hogy nem értette, és amikor rákérdezett hogy miért engedték át, az volt a válasza hogy azért, mert ő sem tudja. Ennyit a nay tanárokról:
Aztán a dörömbölésről annyit hogy, hogyha te eszes fiúnak/lánynak tartod maagd akkor megmagyaráznád azt a beszámolómat hogy mi történt? Gondolom te is ugyanolyan ember vagy, aki az eddigi tanulmányaidból indulsz ki, hogy amit nem tudsz összeegyeztetni az eddigi tanulmányaiddal az kamu. :D
2: Aztán valaki írta azt, hogy a tudomány nem egyeztethető össze a hittel. Félrebeszélsz, senki nem beszélt itt a hitről...Én azt mondtam hogy a kutatók előítéletekből indulnak ki. Ha nem tudnak valamit, akkor különböző elméleteket gyártanak, arra az esetre hogy tudják igazolni azokat a gondolatokat amelyeket a magáénak vallanak.
Nekem meg ez nagyon nincs tudod ínyemre, hogy elfogadjak egy olyan elméletet ami nincs bizonyítva, és egy olyan ember agya szülte, aki nem tudja elfogadni azt, hogy létezik tudás az az ő meggyőződésein kívül is.
Amúgy meg várom a választ hogy milyen tudományos elméletet tudtok mondani a beszámolóimra ha ennyire nagyra tartjátok magatokat. -.-"
Ha neked hallucinációid vannak, azért ne én legyek már a hülye.
Ezt a kérdést meg inkább az Ezotéria kategóriában kellett volna feltenned, mert a tudományokhoz semmi köze.
Az meg a másik, hogy ha a tanárod hülye, akkor te se tanulsz semmit, hogy legyen még egy hülye. Nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!