Mi köze az evolúciónak a természetfeletti dolgokhoz? (részletek lent)
Máshogy nem tudtam volna leírni ezt a kérdést, talán így lesz a legjobb. Két történetet szeretnék részletesebben leírni. Az is meglepő, hogy a természettudomány kategóriába írom. Majd a végén szeretnék utalni rá hogy miért tettem ezt.
Szóval történt egyszer hogy a dédnagymamám meghalt. Egyik este emlékszem csak én és anya volt otthon, és én éppen ültem a fotelban, amikor a a hátam mögött a szekrényen elkezdett csörömpölni egy játék. Ez ilyen MacDonald'-os játék volt, sosem kezdett még el csörömplni magától, ilyen gyorsan meg végkép nem. De akkor folyamatosan azt tette, engem pedig a hideg kirázott, néhány másodperc múlva felugrottam a fotelból.
A Nagyszoba ahol voltunk, nem messze van a bejárati ajtótól, és ott pedig valami nagy dörömbölésre lettem figyelmes, hogy valaki mintha ököllel verné az ajtót. És amikor kinyitottuk az ajtót, senki nem volt ott. Nem hiszek a lélek halhatatlanságában, de abban biztos vagyok hogy a helyzetet kihasználva valamilyen természetfeletti megnyilvánulás volt, biztosan nem a dédnagymamám részéről. Aznap éjjel egész este nem aludtam.
Egy másik történet, amely például pont az alváshoz kapcsolódik: Emlékszem 2005-ben mint minden éven akkor is ment a Bajnokok Ligája. Én nagyon szeretem a futballt, de egyik este különös álmom volt. Álmomban, láttam a mérkőzést, az FC Porto-Internazionale mérkőzésből részleteket. Azt is láttam hogy gólok fognak születni, pontosan két gólt figyeltem meg. Különösen megfigyeltem azt, hogy az egyik gólt a Porto fogja szerezni, a másikat pedig az Inter, de az Interé egy öngól lesz, amit nyilván a Portonak számítanak be. A végeredmény tehát így 2-0 lenne a Porto javára. Ezt elmondtam az egyik osztálytársamnak. Ahogyan megálmodtam, olyan is lett a végeredmény, és másnap meccs után az osztálytársam azt mondta: "jól megállmodtad a Portót"
Lehetne még folytatni a sort, hogy például szó szerint láttunk egy természetfeletti lényt. Többen voltunk, tehát azt sem lehet mondani hogy képzelődtem volna, vagy mesélhetnék az ismerőseim beszámolójáról is.
A lényeg a következő: A mai természettudomány teljesen elveti annak a lehetőségét, hogy legyen természetfeletti intelligencia. Azt mondja, hogy az ember evolúcióval fejlődött ki, nincs felsőbb hatalom. És kérlek szépen ne utaljatok nekem a teista magyarázatokra, hogy az evolúció csak az élet fejlődését vizsgálja, attól még lehet valami más is.
Ez csak magánemberek véleménye, a kutatói nyilatkozatokból és a eredményekből egyértelműen kitűnik, hogy a mai természettudomány erősen ateista. Ezzel nekem nincs is problémám, de ha több millió ember beszámolt már olyan dolgokról, ami meghaladja a józan ész határait, miért vetik el olyan megrögzötten annak a lehetőségét, hogy a tudományos eredményeiken túl is van valami, vagy amit eddig vizsgáltak az hamis?
ja és mégvalami: Nem foglalkozom okkultizmussal,a beszámolóim ettől függetlenek, nem tudatosan keresem az okkultista megnyilvánulásokat...
12:48 pont azt írta, mint a többiek, de mindegy. :DD
"napi szinten éltem át alvási paralízist"
Ezzel szerintem mindenki így van, főleg éjjel. (Kivéve az alvajárókat.) Ha nappal történt, akkor az szimpla paralízis.
"nem szeretem, amikor laikusok úgy beszélgetnek ezoterikus dolgokról, mintha teljesen biztosak lennének benne, hogy az úgy van."
Az ezoterikusok is úgy beszélnek róla. Ők talán bizonyították, vagy "csak" hiszik, mert nem tudják a magyarázatot. Ugyanott vagyunk. :DD
Tényleg eltértünk a tárgytól.
Szerintem a csörömpölő figura oka lehetett valamilyen hangforrás (repülő, autó, szomszéd magnójának basszusa), aminek egy harmónikusa azonos a tárgy sajátfrekvenciájával. A kiváltó okot talán nem is hallottad, vagy nem figyeltél rá. Az agy sokmindent kiszűr az emlékekből. (Sőt, ki is tudja szinezni.)
Tisztelt 13:08!
Az a probléma, hogy a csörömpölő játék egy keret volt amihez társult üveg műanyagból. Ha előre toltad a műanyag üveget akkor olyan hangot adott ki mintha széttört volna valami. Ez folyamatosan egyfolytában teljesen magától elkezdett ráadásul gyorsan csörömpölni, egészen addig amíg fel nem pattantam. Utána volt az a dörömbölés az ajtón. Mivel emeletes házban lakunk, és a lépcső alatt rács van aminek lehet hallani a csapódását ha közelebb megyünk az ajtóhoz azt is lehetett volna hallani, meg azt is lehet hogy fut le valaki a lépcsőn. A kettő teljesen összefügg.
Na meg ott van az álmom...Meg lehet álmodni így egy eseményt, ilyen pontosan? Aztán mesélhetnék még, de ígyis eléggé hihetetlen amiket állítok, fölösleges ás dolgokat is mesélni, mert ugyan ki hinné el, hogy előttünk állt egy olyan valami...? Pischológushoz küldenének. Nyilván az az 5-6 ember tudja hitelesíteni aki ott volt.
Természetesen megértem azt, hogy valaki nem hiszi el, és nem is akarom hogy elhigyjékk. Én azért írtam ebbe a kategóriába az ezotéria helyett mert ott úgyis tudom mire számíthattam volna bizonyos válaszolóktól...Itt meg azért másabb emberek vannak.
Egyébként bocsánatot kérek ha túl heves voltam, sajnos ez előfordult már máskor is, de majd azon leszek, hogy ez a természetem változzon ^^" Ja és köszi a válaszokat hogy foglalkoztatok a témával ^^
"Természetesen megértem azt, hogy valaki nem hiszi el, és nem is akarom hogy elhigyjékk"
Dehogynem, miért ne hinnénk. Én is hallottam már cifra dolgokat, sőt láttam is hasonlókat. Nekem is egyből beindult a fantáziám, és erőlködnöm kellett, hogy "ne szálljak el". Sokat máig nem tudok megmagyarázni, de nem is akarom. Betudom annak, hogy buta vagyok hozzá. :))
Kedves utolsó válaszoló!
Köszönöm válaszod! Örülök, hogy nem vagyok akkor egyedül ^^
"napi szinten éltem át alvási paralízist"
Ezzel szerintem mindenki így van, főleg éjjel. (Kivéve az alvajárókat.) Ha nappal történt, akkor az szimpla paralízis.
Nem, ezzel nincs mindenki így, ijesztő dolgok történnek velem, de ezt nem akartam bővebben kifejteni, mert nagyon eltérnék a tárgytól, lényeg, hogy nem véletlenül kezdtem utána járni a jelenségnek.
"nem szeretem, amikor laikusok úgy beszélgetnek ezoterikus dolgokról, mintha teljesen biztosak lennének benne, hogy az úgy van."
Az ezoterikusok is úgy beszélnek róla. Ők talán bizonyították, vagy "csak" hiszik, mert nem tudják a magyarázatot. Ugyanott vagyunk. :DD
Nem bizonyították, de hiszik nagy meggyőződéssel. :-)
Mint ahogy ha a kérdező ezt az ezotéria kategóriába írta volna, cáfolatot nem tűrő magyarázatot kapott volna az általa tapasztalt jelenségre. Ezért írtam korábban, hogy igen is meg kell vizsgálni mindkét oldalról, már amit meg lehet.
Kérdező: Azok az élmények, amiket leírtál, különösek és ha találtál volna rá ésszerű magyarázatot, most nem volna itt ez a kérdés. Ha bebizonyosodna, hogy létezik asztrál utazás, azzal bebizonyosodna, hogy a lélek képes elhagyni a testet, vagyis a lélek halhatatlan, akkor nem lehetne kizárni szellemi lények jelenlétét, amik/akik okozták az általad tapasztalt jelenségeket. De mivel az emberi agynak még mindig csak egy része ismert, nem tudhatjuk hogyan és miért viccel meg bennünket.
13:56, alapvetően egyetértek veled, csak egy kiegészítést tennék:
Az alvási paralízis az, amikor az agy alvás közben kikapcsolja a motoros funkciókat. Akinél ez nem történik meg, az az alvajáró. Ha nem alvás közben történik, akkor az paralízis (bénulás), és ezernyi oka lehet.
Respect. :)
"Szerintem a csörömpölő figura oka lehetett valamilyen hangforrás (repülő, autó, szomszéd magnójának basszusa), aminek egy harmónikusa azonos a tárgy sajátfrekvenciájával. A kiváltó okot talán nem is hallottad, vagy nem figyeltél rá. Az agy sokmindent kiszűr az emlékekből. (Sőt, ki is tudja szinezni.)"
ez az a tipikus reakció, amiről a kérdező beszél :)
ez nem a tudomány hibája, csak ugyanúgy, mint a túlságosan vallásos emberek, a túlságosan tudományos emberek is beleesnek hibákba.
Én is egyet értek abban, hogy a tudomány az ateizmus felé hajlik, bár annyira még nem vészes a dolog szerintem.
Sajnos, mivel a tudományt emberek csinálják, ezért nem annyira objektív, mint szeretnénk. A matematika, informatika, kémia a legobjektívebbek szerintem, ezeken nincs mit félremagyarázni. A fizikában már előtörnek vad dolgok itt-ott. A biológiában az evolúciós elmélet okozott nagy kavart, meg (az evolúciótól függetlenül) az ember felsőbbrendűségében való hit, ezért a biológiában sok az objektív eredményként kijelentett "tény", majd az ezt követő visszatáncolás.
A legdurvább a pszichológia, amiről nekem nagyon rossz véleményem van, bár tény, hogy ez a legnehezebb terület. Én nem is tekintem a pszichológiát tudománynak, és ironikusnak tartom, hogy a pszichológusok szoktak a legtöbbet a tudomány felsőbbrendűségére hivatkozni.
szerintem a tudománynak így kellene hozzáállni a természetfeletti dolgokhoz:
"Nahát, ez nagyon érdekesen hangzik, bárcsak jobban megvizsgálhatóak, megismételhetőek volnának ezek a dolgok!"
13:56, alapvetően egyetértek veled, csak egy kiegészítést tennék:
Az alvási paralízis az, amikor az agy alvás közben kikapcsolja a motoros funkciókat. Akinél ez nem történik meg, az az alvajáró. Ha nem alvás közben történik, akkor az paralízis (bénulás), és ezernyi oka lehet.
Respect. :)
Alapvetően egyet értek veled, de kiegészítést tennék, amitől kicsit más végeredményt kapunk:-)
Az agy alvás közben valóban kikapcsolja a motoros funkciókat,alvási paralízis alatt azt értjük, amikor ébredésnél (alvás-ébrenlét közötti állapot) ez a funkció nem kapcsol vissza. Ilyenkor az ember mikor félig már tudatánál van, bénultságot érez, de érzékeli a külvilágot és esetenként hallucinációi vannak. Az én problémám az, hogy ez újabban elalvás előtt előtt jelentkezik, egyik pillanatban még csak ellazulva fekszem az ágyban, a következő pillanatban pedig egy nyomás szerűt érzek a testemben, úgy érzem nem lélegzem, képtelen vagyok megmozdulni, nem tudom a szemem kinyitni, de mintha mégis látnám a szobát, ilyenkor úgy érzem meghalok, ha tovább tűröm a dolgot. Ilyenkor nagy nehézségek árán felülök, néha felkiáltok és levegő után kapkodok. Testhelyzetet váltok, de akkor újra megtörténik. Van úgy hogy négyszer, ötször egy este, mire sikerül elaludnom. Sok mindent olvastam már az alvási paralízisről, de elalvás előttiről még nem találtam példát, viszont az "élményeim" nagyon hasonlítanak arra, amit az ezoterikusok az akaratunk ellenére lévő testelhagyásról írnak. Nem akartam offolni, de gondoltam most már leírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!