Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van a halál után?

Mi van a halál után?

Figyelt kérdés

Tudom hogy elég hülye kérdés, de szeretném tudni hogy Ti mit gondoltok. Mert pl. én azt, hogy ha kiderülne, hogy mekkora jó dolog a halál utáni "létezés", az nem lenne jó... (eléggé megnövekedne az öngyilkosok száma.) És mi van, ha mindenkivel az történik, amiben hisz? Mondjuk akik abban hisznek hogy újjá fognak születni, akkor ujjászületnek.. az is érdekes, hogy azt feltételezték a babák azért nem tudnak beszélni mert még tudják hogy kik voltak előző életükben.

ti mit gondoltok?

2009. márc. 19. 21:50
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Semmi nincs, ez szokásos válasz, megpróbálom szimuláltatni veled:

Képzeld el magad, egy sötét szobában, ahol rajtad kívül nincs semmi, és senki. Nincs. Képzeld el azt is mellé, hogy nem hallasz semmit, sem a szobán túl, és semmit a szobában, még a hangodat sem. Aztán még azt is, hogy belenyúlsz a vízbe, nem tudod megfogni, szóval hozzáérsz a kezedhez, de mégsem tudsz.

Most az próbáltam szemléltetni, hogy milyen, ha nincs semmi.

De én inkább abban hiszek, hogy vagy újjászületünk.

Azért ezt is próbálom szemléltetni:

Képzeld el, az előbbit, hogy nem vagy sehol. Mondjuk 5 perc múlva, elájulsz, és felkelsz a sötétségből, és ÉRZEL.

Nem emlékszel semmire, azt, hogy volt előző életed, semmire. Tudom, hogy fájdalmas lenne új testben, új gondolokodással, de nem elmlékszel. A nem emlékezést úgy képzeld el, hogy mondjuk elkezdessz egy játékot, de nem mented el, vagy mondjuk, akartál mondani valamit, de elfelejtetted(itt van ez a mondás: Szavad ne feledd!)

Vagy

Felkerülsz a mennyországba, vagy le a pokolba, és mondjuk a mennyországban boldogan folytatod a családoddal az életet, és itt van, hogy a halálon túlt újra életnek nevezzük, csak mindenféle megpróbáltatások nélkül.

2013. júl. 20. 15:03
 42/47 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Képzeld el mondjuk azt, hogy le fekszel aludni, csak feketeséget látsz, és ilyenkor is "meghalsz", de reggel "újjászületsz".

2013. júl. 20. 15:07
 43/47 anonim válasza:
0%
Én nem akarok most senkivel sem vitába keveredni, de ha van szellemidézés stb. akkor miért ne lehetne tovább élni halál után? Végülis ha léteznek ilyen dolgok (természetfeletti), akkor biztos vagyok benne, hogy a "lelkünk" egy másik világba jut.. Néztem blogokat "a halál után" témaköröknél, és van egy pár érdekes dolog, az ujjászületésről, Főleg a kommentek fuu anyám :D [link] ... Nem tudom mit higgyek :D Veletek történtek ilyen esetek , amik a kommentekben leírtaknak felelnek meg? :))
2014. márc. 22. 12:53
 44/47 anonim válasza:
100%

Szerintem az Isten és a vallás egy egész átverés. Régebben fizettek az egyháznak tizedet, ma meg nem lehet úgy templomba menni, hogy nem adsz pénzt (katolikusoknál legalábbis).

Azért találták ki a vallást, hogy irányítsák az embereket (pl.: Ne ölj!), ha nem lenne az egyház akkor nem akadályozná Isten az embereket az ölésben stb.

Ha ellenzed az egyházat akkor egy gonosz, rossz ember vagy.

A halál után szerintem nincs semmi, meghalsz és vége, leáll az agyad, megszűnsz létezni.

2014. márc. 28. 21:33
 45/47 anonim válasza:
Azon már én is gondolkodtam, hogy mi ez az egész istenes dolog..
2014. márc. 30. 13:09
 46/47 anonim válasza:

A halál után, egy új élet következik:

Én hiszek az Úrban, és tudom hogy van, érzem őt, minden este, kiülök a csillagokat nézni, és látom Istennek a gyönyörű világát amit teremtette habár így sem látok minden bolygót, és csillagot, de több trilliárd van az univerzumban, sőt, azt is tudni hogy az univerzum végtelen.

Szerinted ez a sok-sok minden, csak úgy keletkezett?

Amit pedig mások írnak, hogy a halál után, nincs semmi, bolondság, hiszen már a születés is egy olyan csodálatos dolog, hihetetlen, és felfoghatatlan, ha vagy visszatérve: A nap, ha csak pár centiméterrel is közelebb lenne, a Föld ön nem lehetne élet, szerinted ez is csak úgy véletlen lett kialakítva így?

Nagyon sok csoda történik a világban még most is, ahogyan a Názáreti Jézus Krisztus is bebizonyított dolog hogy létezett, élt, s csodákat tett, vagy például a Szentek, akit Szenté avatnak, nézd meg, a teste ugyanolyan állapotban marad, sok ilyen régen elhunyt embert, még a múzeumokban is meglehet találni.

Akkor a Biblia, az is, ha nem lenne Isten, szerinted miért íródott?-Hisz azt a sok időt, rengeteget, mire megírták, és több nyelvre lefordították (persze már a későbbiekben) mire lett volna jó? Hisz pénzt nem kaptak érte a Szentírók, ők hozzá is Isten szólt, és hidd el, csak próbáld ki, imádkozz tiszta szívből az Úrhoz, meghallod a szavát hidd el, imádkozhatsz a már elhunyt szeretteid lelki üdvéért, a Tisztítóhelyen tisztulókhoz, és más ember társainkért, beteg rokonainkért/barátainkért/ismerőseinkért.

Tehát azt mondom, halál, az életnek egy kis töredéke csak, ha valaki elhunyt, nekünk nagyon fájó, de ha Isten meglátja benne, azt a szikrát, azt a Keresztény magot, mely kikelt, amit Jézus ültetett a szívünkbe a születéssünkor, akkor hiszem, hogy ők a Mennyekbe jutnak, vagy a tisztítóhelyre, a végső megtisztulásra, aki pedig önző, magának való, kabzsi, és dolgozni nem akaró, rossz életet éltek, ők elvesznek, de remélem, nekik is van remény, és az Úr, nekik is megkegyelmez.

Isten áldását kérem rád, remélem, és hiszem, te is megismered z Úr Jézust.

Egészen másként fogod látni a világot hidd el-

2014. júl. 26. 18:20
 47/47 anonim válasza:
Én nem tudom elképzelni, hogy megszűnjünk létezni. Hiszen rengeteg ember hisz az Istenben, aki jót akar az embereknek, és ha tényleg igaz, akkor nem tenné meg az emberekkel, hogy ne talàlkozzanak többet a szeretteikkel. Szerintem muszàj, hogy legyen élet a halál után, és együtt lehessünk valamilyen formàban azokkal, akiket szeretünk, külömben értelmetlen lenne a baràtkozàs, a szeretet és így az egész élet.
2015. jún. 13. 18:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!