Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van a halál után?

Mi van a halál után?

Figyelt kérdés

Tudom hogy elég hülye kérdés, de szeretném tudni hogy Ti mit gondoltok. Mert pl. én azt, hogy ha kiderülne, hogy mekkora jó dolog a halál utáni "létezés", az nem lenne jó... (eléggé megnövekedne az öngyilkosok száma.) És mi van, ha mindenkivel az történik, amiben hisz? Mondjuk akik abban hisznek hogy újjá fognak születni, akkor ujjászületnek.. az is érdekes, hogy azt feltételezték a babák azért nem tudnak beszélni mert még tudják hogy kik voltak előző életükben.

ti mit gondoltok?

2009. márc. 19. 21:50
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

Egy távol-keleti szerzetes felkereste a legnagyobb, legbölcsebb zen-mestert, és megkérdezte tőle:

- Ó, nagyszerű mester, kérlek, áruld el nekem: mi van a halál után?

Mire a mester vállat vont és azt kérdezte:

- Ugyan honnan tudhatnám?

A szerzetes mélységesen megdöbbent.

- Dehát te vagy a legnagyobb és legbölcsebb mester!

Mire a mester:

- Meglehet. De halott nem vagyok.

2012. júl. 28. 10:42
 32/47 TipM válasza:

Nincs bizonyiték arra hogy isten létezik..

Ha létezne nem fog lejönni a földre hogy bizonyítsa.

Azt akarja hogy higgyünk benne attol függetlenül, hogy még soha életedben sem láttuk, és nem is fogjuk.

Én biztos vagyok benne hogy még senkisem látta Istent..

Elnézést. Azt akartam írni hogy élő ember még nem látta.

A halál után látni fogod e ? Talán.

Valószínüleg halál után nincs semmi..

Ahogy máshol is írtam : "Csak fehérség van csak fehérség"

Mielőtt megszülettem én is egy ilyen fehér fényben voltam.

Nem tudom hogy álmodtam-e. Szerintem nem álom volt.

Tudományos oldalakon is olvastam, hogy azoknak az embereknek akiknek leállt a szívük,[Korházban újjá élesztették] Ők is aztmondták hogy a fehérségben egy mégfehérebbet láttak, és mentek a mégfehérebb felé.

Látomás ? Nem valószínű.Minden ember akinek leállt a szíve hasonló történettel állt elő. Ha látomás is, nem lehet egyforma látomás ugyanis a látomás elfeledteti velünk a fájdalmat, és azt látod ami neked a legkedvesebb.Ezért ha

leáll a szíved és hogy ne fájjon, az agyad látomást képez mivel megvéd téged a végső haláltól. Én ebben hiszek, és szerintem ezért lehet feléleszteni az embereket is, nem azért mert fejlett a technika.

2012. aug. 18. 19:27
 33/47 anonim válasza:
40%

hahhaaajj nem akarok ujjá születni...nem akarok mégegyszer a sulit kijárni

xdd :DD..::

2012. nov. 3. 18:33
 34/47 anonim válasza:
36%
És mi van azokkal az emberekkel, akik meghaltak 5-10 percre és visszahozták őket az orvosok, vagy ha úgy tetszik, a "tudomány"? Orvosilag bizonyított, páciensek szíve tényleg leállt, és az agy nem jutott oxigénhez, több percen keresztül, tehát effektíve MEGHALTAK (klinikai halál). S mikor sikerült újraéleszteni őket a legtöbbjük jó élményekről számolt be, látták magukat felülről, alagút stb... Ezeknek az embereknek az életét megfigyelték később és észrevették, hogy JOBB emberek lettek, mint azelőtt voltak, sokak nem is akartak ide visszajönni elmondásuk szerint. Most lehet azt mondani, hogy mindegyik hazudik, de akkor miért változtattak az életformájukon ?
2013. jan. 3. 14:51
 35/47 anonim ***** válasza:

"a legtöbbjük jó élményekről számolt be"

Az agy ilyenkor fájdalomcsillapító kábítószert termel.

Ennek az élettanát már elég jól kiderítették.

Ne feledd, hogy a "majdnem halott" ember még nem halott!

2013. jan. 4. 02:51
 36/47 anonim válasza:

Több probléma van az állításoddal barátom ( ne vedd sértésnek :) )

Először is, az agy tényleg termel fájdalomcsillapító kábítószert, de akkor amikor valami rohadtul fáj. Na most akiken műtet hajtanak végre, azt elaltatják tehát az ég világon nem érez semmit, és a legtöbb esteben ilyenkor áll be a klinikai halál állapota ( vagyis máskor is beáll, de akkor nincsenek ott orvosok, hogy visszahozzák ). És ha még esetleg az agyuk szórakozna velük, miért mindenki nagyjából ugyanazokról az élményekről számol be amit látott. Az összes agy ugyanazt látja? Ez kb olyan mintha mindenki ugyanazt álmodná. Ja és nem tudom, hogy olvastad- e az utolsó kérdésemet, miszerint miért változtattak az életformájukon szinte kivétel nékül akik halálközeli élményeket átéltek?

2013. jan. 5. 09:27
 37/47 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz hogy minden agy ugyanazt látja. Ugyanis teljesen eltérőek a tapasztalatok, valaki alagutat lát fénnyel, valaki a testén kívül lebeg, valakinek meg egyszerűen semmi. Erre sem lehet azt ráhúzni hogy ez nem az agy műve.
2013. jan. 9. 19:00
 38/47 anonim válasza:
50%
Az okos mindig kételkedik, a hülyék viszont mindig biztosak önmagunkban és abban amint éppen mondanak. Ez a legnagyobb baj ezzel a világgal és ezzel az oldallal is.
2013. ápr. 9. 13:33
 39/47 anonim ***** válasza:

Akármilyen hosszú olvasd el az egészet, mielőtt írsz.

Valahol még 1-2. oldalon a semmi és végtelenségről volt szó na, de szerintem a semmi nem annyi, hogy semmi és, ahogy valaki írta az eszme nem tudja felfogni ezeket a dolgokat, hiszen a Végtelenséget, hogy képzeled el? Örökké mész a világban és sosincs vége? Itt csak az a baj, hogy végtelenség, hogy alakulhat ki? Az egész egy baromság, de, ha belegondol az ember, hogy véges lenne a világ az még nagyobb hülyeség, mert mész egy űrhajóval az űrben és neki ütközöl egy láthatatlan falnak vagy mI? Bocs itt a pálya vége. Végtelen anyag meg nem alakulhat ki... A semmi meg nem egy olyan tér, ahol nincsenek részecskék. A semmi egy olyan fogalom, amely azt foglalja magába, hogy SE TÉR SE IDŐ, tehát színek sincsenek és, bár a fekete és fehér elvontatott szín, de annak számít. Az ember lát fehéret és feketét, de, ha nincs semmi és a fehér valaminek számít nem. Tehát a semmi az nem egy részecske tiszta fehér tér. A világegyetemek közt meg mi van semmi? Mész az űrben hé itt ennek a világnak a vége nézdd ott a másik világ utazzunk át a nem világon, ami elég érdekes, de na érted. Tágul a világegyetem? Hova? xD Kimész a világegyetembőlé és ott semmi van és a sötétség terjeszkedik a semmibe, majd ott is ősrobbanás és új csillagok, bolygók? Ne röhögtessetek.

Hogyan keletkezett a világ? Ősrobbanás, amíg nincs világ nincs anyag, ha nincs anyag nincs robbanás, ha a nem világ fogalmat még is magába foglalna valami tér szerűséget, akkor se lenne anyag, mert az már egy olyan összetett dolog, amihez kéne még egy ősrobbanás a semmiből.

Isten meg, hogy teremtette meg a világot, ha semmi nincs Istennel, tehát Isten se létezhet a semmiből, de ki teremtette őt?

Mi van a halál után? Semmi? Újjászületés? Menny-Pokol?

Semmi és vagy Menny-Pokol, mert én csak azt tudom mondani, hogy, ha az ember meghal és az agya, tudata oda nem fog érezni semmit se a semmi meg mint elmondtam egy megmagyarázhatatlan dolog, amely nem elképzelhető, mint valaki írta. A halál után lét nem létezik, tehát nem tudod elfogadni és elképzelni, mert még nem voltál nem létben csak az élet előtt, de az nincs tudatosítva benned, tehát nem ismered és megismerni nem tudod, mert, ha bekövetkezik már nem vagy. Feketeség a halál után? Az is hülyeség. A halál után egy elképzelhetetlen dolog van, amely nem leírható és csak a semmi-vel definiálható.

Másik PL.: Én hiszek Istenben még, ha a tudományban is. Én Istenre nem, úgy tekintek, mint XY személy, ami minden vallásban más, hanem, úgy, mint egy olyan természetfeletti erő, ami még is csak irányítja ezt a világot, ezt nevezhetjük sorsnak ( amit kivesézhetnék ), Istennek, de, akár karmának is ( jó tett jót kapsz, ami nem mindig igaz persze .D ). Valamiben hinni kell és nem a tudományban, mert az agy hülye hozzá, hogy megfejte a világegyetem rejtelmeit.

Nekem is volt már sok dezsávű ( ki tudja, hogy kell írni xD ) és hasonló érzésem, mint, ha előző élet stb, de csak az agy játszik velünk és hipnózisban bla bla dolog is csak kamu. Tudjátok az internet és a tv hülyít a bűvészek meg bűvészek ahogy a hipnotizőrök is csak hipnotizőrök.

Én sokszor inkább azon gondolkozok, hogy, ha én itt éldegélek stb, milyen lehet más bőrében lenni és itt nem arra gondolok, hogy PL nő lenni, ami ugyancsak érdekes kérdés, hanem én mindig szeretem elmondani másoknak, ami velem történt még, ha le se szarják és szeretném mindenki más házában tudni magam és látni mi történik velük, de ez nem tudom, hogy jött ide.

Menny-Pokol: Mennyről sokat nem gondolkoztam, de még, ha ez a kettő nem is létezik és semmi van attól még, mit eszme él, hiszen a Poklot nevezhetjük a lelkiismeret és az emberek irántad érzett érzelmeik + A tetteid összességének és következményeinek negatív összessége, tehát, hogy a világban egy negatív egyénként élsz, így ez kihathat az életedre is, mint Pokol.

Aztán beszélhetnék nektek arról a dologról is, hogy idegenek + Agy kihasználtsága és a tudatalattíról, tudatosságról és ezeknek az irányításáról és magáról a zárt irányíthatatlan testi valóról is, de ez mindd csak hab a tortán és elfáradtam + az agyam is elfog, ha, így folytatom csak annyit még, hogy ez mindd érdekes szép dolog, de ezen az ember ne törje magát, mint most én törtem, mert ez negatív közérzetet sugároz még, ha pozítiv dolgokra is gondolunk, de maga az a tény, hogy olyan dolgokról filózunk, hogy a tudatalatti stb és nem tudjuk megérteni ez kihat ránk, mivel esélyünk nincs megfejteni dolgokat csak a legeslegjobb elméleteket előhozni és, ha hiszel is benne, mint, amiket pl én leírtam még nem tudod elképzelni, tehát ez nagyon fusztráló pár embernek pl nekem, hogy ismeretlen a dolog még is vélekedek róla és az ismeretlent félig ismerni egy olyan érzés, amely határozottan negatív.

Írhatnák itt még arról is, mert akármennyire hülyén hangzik érdekes téma például, amikor a filmek vége nyitottan van hagyva és ennek az érzés kihatása és gondolatmenete is elég hosszú.

2013. máj. 20. 10:20
 40/47 anonim ***** válasza:

"az agy tényleg termel fájdalomcsillapító kábítószert, de akkor amikor valami rohadtul fáj."

Nem csak akkor, hanem akkor is termelhet, ha kimarad a véráramlás. Az is egyfajta sokk.

De kimutatták már azt is, hogyan omlik össze az agy és a különböző szervek (pl. a szem) működése oxigénkimaradás esetén. Ez magyarázza pl. az "alagutat" is, amit akkor lehet látni.

2013. máj. 20. 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!