Egy emberi holttest milyen állapotban van a halál után 6
évvel?
háát... az a páratartalomtól is függ, minél nagyobb a páratartalom, annál gyorsabban bomlik a test. am szerintem a 2 közt
2011. máj. 1. 19:20
A lágy kötőszövetek 3-5 év után kezdenek el bomlani átlagos sírban.A porcok 5 év után.A keményebb csontok még 18-25 év után is megvannak.De ez sok mindentől függ.Az illető teltségtől,páratartalom,temető talajvízszintje,fa vagy fémkoporsó etc...
2011. máj. 1. 19:27
3/12 A kérdező kommentje:
De nem úgy van, hogy az oxigénellátás megszűnése után a lágy részek már lassan elkezdenek bomlani?
És jól értem, hogy nagyjából 25 év elteltével már az illető csontjából se nagyon marad semmi?
Halál után már 3 percel elindul a bomlás.
2011. máj. 1. 19:56
De ez is rettent sok mindentől függ,pl halál okától is.Egy ember aki alkoholmérgezésben halt meg sokkal tovább bírja,mint aki nem,mert ugye az alkohol remekül tartósít :)
2011. máj. 1. 19:57
Borzasztó állapotban. A szaga meg egyenesen... boaaaa...
dellfil
2011. máj. 1. 22:38
7/12 anonim válasza:
A csontok nem csak 25 évig maradnak meg, hanem sokkal tovább. Gondoljatok csak a rengeteg feltárt sírra (fáraók, középkori sírok, világháborús tömegsírok, dinoszauruszok).
2011. máj. 2. 01:19
8/12 A kérdező kommentje:
De valami nekem is rémlik, hogy hallottam valami olyasmit, hogy az ilyen nagyon régi csontok, nem az eredeti csont anyagából vannak, csupán fosszíliák. Gyakorlatilag egy lenyomat az eredeti csont formájáról. A csont szerves anyaga lebomlik és a szervetlen anyagok is a földben kicserélődnek más ásványokra. Nem tudom igaz-e valahol hallottam.
Bizonyos körülmények között azért talán elképzelhető, hogy hosszú ideig megmaradjanak a csontok. Pl a fáraókat tartósították, meg eleve nem rakták a földbe, nem érte nedvesség.
A fáraó tetemek egészen egyszerűen kiszáradtak,és nagyon komolyan tartósítva voltak.
2011. máj. 2. 11:02
10/12 anonim válasza:
Nem cserélődnek ki a csont anyagai a talaj ásványi anyagaival. Mi az egyetemen átlagos módon eltemetett, semmiféle tartósítás nélküli, több száz éves csontokkal dolgozunk.
2011. máj. 2. 12:41
Kapcsolódó kérdések: